Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 506
  • 806
  •   1
Отговори
# 90
the_demon ако си намалила или премахнала захар и въглехидрати, не се дупчи с тоя глюкомер. Няма смисъл. Хапвай си както си се храниш, само без бързи въглехидрати и захар. Толкова много неща има за ядене и без тях - месо, яйца, сирена ясни. Добавяй ядки, млека, сума и рецепти има с ядкови брашна, зеленчуци според сезона. Ще се справиш.

# 91
  • тук и там
Геритамина как се приемаше ?Подреждах лекарствата днес в къщи и намерих една опаковка,мисля да го започвам,но не се сещам преди цикъл ли се пиеше и въобще каква беше схемата..

# 92
Геритамина как се приемаше ?Подреждах лекарствата днес в къщи и намерих една опаковка,мисля да го започвам,но не се сещам преди цикъл ли се пиеше и въобще каква беше схемата..

Геритамин на 4 ден от цикъла по2 табл. на ден докато свършиш опаковката, после 2 месеца почивка.
А относно моето състояние, аз точно и по повод антидепресанти те пуснах тоя инсулин. Четох една статия на някакъв психиатър, че един добър такъв, преди да изпише АД, би било редно да пусне щитовидни хормони и да се провери дали няма ИР-че симптоматика та била сходна . И понеже аз принципно си имам Хашитоксикоза, макар и в ремисия засега, реших да видя тоя инсулин. Едва ли се е регулира да ви кажа, защото изследванията ги правих преди 3 седмици. А относно цикъла-хич не ми е кога ще идва и дали изобщо ще идва, но преди беше мн. редовен. А откакто почнаха тия оплаквания се разбута. Но четох, че високият инсулин предизвиквал нередовен цикъл. Та така...

# 93
На мен гертитанмин ( вит А и Е ) ми е предписван за гърди. Аз пия зимните месеци по една на ден. Ако имам болки в гърдите .

На мен ми дойде на пети ден след като почнах да пия равнец/ невен/ турта. Нормален цикъл. Явно имах нужда от малко помощ. Като ми дойде спрях билките и прочие добавки . мина април, да видим май, ще стане една година с проблеми в цикъла само януари и април.

# 94
И на мен ми го изписаха за гърдите месец по 1 на ден, понеже се оплаках, че ме болят напоследък.
Аз и без това бях започнала една опаковка, но като свърши не купих друга.
Месец някъде след това взе, че ми дойде след 3 месечно прекъсване, та се успокоиха, че едвам лягах по корем, такова чудо не е било до сега.
Обаче по 2 на ден се пиеше нещо за цикъла май.

# 95
  • тук и там
Благодаря,момичета!.На мен ми се върти в главата че за да вдигне прогестерона се пиеше нещо,но може и да греша.Иначе за напрегнати и болезнени гърди мисля да го пия.Една седмица до цикъл имам,надявам се да ми дойде,обаче  най-малко 10 дни преди менструация-гърдите ми ще се пръснат направо.Пия еди див ямс уж,но за да пестя таблетки,заради ситуацията в момента, (за да не ми се налага да поръчвам)   вземам по една ,вместо по две таблетки .Пък и от него промяна в гърдите нямама(преди и по две съм пила-същата работа).

# 96
За прогестерона се пиеше вит Ц, обаче не мога да намеря къде съм записала схемата и дозата. По спомен 10 дена от 10-тия ден на цикъла, но не съм сигурна.

# 97
Леми, най- вероятно е такава схемата за вит. Ц, защото аз вдигам моя прогестерон с прогестероново крем точно от 10-ти до 28-ми ден.

# 98
А сега вит. Ц казвате. Че аз го пия целогодишно за хубост по 2гр на ден, но не съм усетила да ми влияе по какъвто и да е начин.

Lemy, гледам ти ноктите в една друга тема инвсе едно моите гледам. Такава прилика да имаме във формата им и като къси и като дълги 😂 Обаче от как не ме пуска нервата, го режа до дъно. Само по почивки лакирвам и оставям дълги. Мъжо ми се кара че съм се ги занемарила. А то не е точно занемаряване, ами са къси. Много скоро ще видя сметката и на косата, че е до кръста. Нали като остаряваме и не е много редно такива рапунцели да сме. Май не било красиво. Само чакам да минпревърти чивията още малко 😂.

# 99
Вики, значи имаш хубави нокти 😸😎, показвай ги. Моите се скофтиха покрай щитовидната и вече ги поддържам по-къси. Виж, за косата подобрих положението от както започнах да я боядисвам с къна. Тези дни покрай карантината се подстригах и сама 🙈 Grinning
Целогодишно по 2 грама не е ли много Thinking

# 100
Ноктите хубави, и косата бива още, но все по-малко ги търпя и двете. А вит. Ц уж заради колагена вземам. Да се усвоява. Не знам дали е много. Вземам. Но може и да го намаля, че и то пари струва. Иначе не съм забелязала ни ползи, ни вреди.

Коса не боядисвам още, но това със самопостругването го правя от време на време. Сина ми като беше малък икато ме видя, крещи от другата баня “ татеее помощ, мама се постригва...” 😂😂😂😂 В голям ужас беше изпаднал като ме видя. А аз връхчета обирах леко.

# 101
lemy и  vici, как се подстригахте сами? На етажи ли да ви косите или равни? Обмислям и аз да се подстрижа, но имам етажи и се чудя.

# 102
marigold_, аз отделям етажа внимателно (един след друг и другите), даже и отзад, и отнемам връхчетата. Водя се по старото. Аз освен доктор, в чужбина и фризьор не намирам. Ходя при българки, но все са ми на далеко и не ми е удобно. Та от време на време се оправям самичка. Трябва остра ножица обаче. Иначе ше ти нацъфти косата по-бързо. Аз имам една само за тая работа. Друго не режем с нея.

# 103
Аз съм на етажи и както каза и Вики, водих се по старото, разделях на кичури както съм гледала фризьора и скъсявах.
Обаче, сега оцених колко добър фризьор имам, по неговата основа беше лесно.

# 104
Благодаря ви, етажите пред лицето ли ги отделяте и режете? Или над главата? Има ли някое видео, по което мога да се ориентирам?

Общи условия

Активация на акаунт