Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 443
  • 806
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Като сте тръгнали да се оплаквате. Айде и аз да се включа. Преди три дни ми дойде и тези три дни съм с адски световъртеж.На първия ден особено, не можех да си завъртя главата в нито една посока.

# 361
Като сте тръгнали да се оплаквате. Айде и аз да се включа. Преди три дни ми дойде и тези три дни съм с адски световъртеж.На първия ден особено, не можех да си завъртя главата в нито една посока.
Да си имала недоспиване, стрес, прекалена натовареност? Питам защото може да е от кръвозагуба но и да е псевдомениер.

На мен ми се поти областта на деколтето,  шията, корените на косата на врата , талията, между краката и сгъвките на колената. Все едно са ми излязли кофа. Самата пот мирише не както съм свикнала. Силно, като животно. Не ми се беше случвало преди. Аз по принцип се потя рядко а потта ми не мирише или както казват децата мирише на чиста пот. Дори след фитнес, физическа активност изпотена не миришех. Сега след такова изпотяване ме лъха една миризма не знам как да я опиша. Погладувах малко попазох диета , уж да изчистя шлаки дет се казва, да не е от това. М'не, не е от шлаки.

# 362
След като спрях вечерната иглика за пауза ,мисля да издържа месец,ми се засилиха вълните,особено през нощта,чак се събуждам,сякаш влизам в пещ. От 2 дни пия чай бял равнец,от пликчета По 2 на ден,днес си направих от стрита билка,2 лъжици в 400мл вода,горчи ми,така ли трябва да е и по колко да пия:thinking:

# 363
Доколото мога да направя извод от она,и рецепта - една супена лъжица е номална доза. Приемът беше в три порции преди храна. Верятно и тука ,  свареното два или три пъти на ден.

# 364
Здравейте! Искам да питам, при лигавица 12.5мм трябва ли да се притеснявам от силно кръвотечение. На 46г съм, от 2 години ми прескача, имах функционални кисти с дуфастон се абсорбираха. Последно от 6 месеца не ми е идвало. Ходих на лекар, каза, че няма кисти, имам миома 14.5мм. и лигавица 12.5мм и сигурно ще ми дойде. Четох, че може да се развиват разни лоши неща в тази лигавица... 😔 Предписвали ли са ви нещо за предизвикване на менструацията... Нещо се притесних!

# 365
Тоя бял равнец дето го пиете помага ли ви и как?

# 366
  • тук и там
Това все едно аз съм го писала
. .
Цитат
Не ми се беше случвало преди. Аз по принцип се потя рядко а потта ми не мирише или както казват децата мирише на чиста пот. Дори след фитнес, физическа активност изпотена не миришех. Сега след такова изпотяване ме лъха една миризма не знам как да я опиша  
_re_ge,и аз забелязвам промяна в миризмата на потта си.Аз и сега  не се потя много , но повече от преди със сигурност  .Преди и да се потях, някак не миришех неприятно..не знам и аз как да го обясня, но вече е по-силна и  някак "мъжка".

# 367
Тоя бял равнец дето го пиете помага ли ви и как?
Прочетох тук,че е Добре да се пие,от няколко дни го пия,аз нищо не съм усетила,пък и мбого не знам на какво влияе....нек някой сподели повече

# 368
Аз писах писах за моя личен опит с равнеца по-напред. Ако ви се търси прочетете, иначе трябва пак да повтарям едно и също и ще стане досадно за другите.

# 369
  • тук и там
Дойде ми на мен,на  ден 28-ми .Явно от това е било нощното изпотяване преди две вечери.
Пия (само когато се  сетя,и обикновено от овулация до менструация),някакви билкови таблетки за хормонален дисбаланс.Не знам правят ли нещо,ама като се присетя -ги вземам.Когато се потих онази вечер-не бях пила от тях.След това ги започнах.Зорът ми е на мен от овулация до менструация..И дните около ову са ми некомфортни,имам подпиране в яйчниците,след това пък ме започва звесрски ПМС..
Ето ги хаповете.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 11:19 от Kaisia

# 370
  • Пловдив
Да си имала недоспиване, стрес, прекалена натовареност? Питам защото може да е от кръвозагуба но и да е псевдомениер.
Ами нищо необичайно, като преумора и стрес. Но на мен тези световъртежи преди цикъл ми започнаха още преди две три години когато влезнах в пред менопаузата. Оттогава ми се скъси цикъла и започна да става по-обилен.
Сега пък нали сложих хормонална спирала, та  не е най-вероятно от кръвозагуба.

# 371
И аз си взех sea kelp(чист) заради хормонален дисбаланс, но ме е страх да го пия, защото най- общо пише че е и за щитовидната жлеза. Дали ще ми навреди ако пия по 1/3 от указаната дневна доза? Някой има ли повече инфо и опит?

# 372
И аз съм със световъртеж. Понякога дори като съм седнала имам чувството че губя равновесие и ще падна от стола. Иначе стрес и умора не чувствам за момента. Мисля от около година съм така. Кръвното ми е все ище 90/60. Кръвната ми захар е стабилна и пикове не допускам. Та не е от там.

# 373
Тази сутрин около 1.30 ам и на мен ми се случи първият сериозен световъртеж, а цяла сутрин съм като полупияна. Оплаках се на мама, сега и на вас. Мама каза, че за това са и изписвали Vestibo
https://www.drugs.com/international/vestibo.html

Оттам разчепках активната му съставка, в какви други бранд имена се съдържа, какво прави  и за какво я предписват...
https://www.google.com/search?rlz=1C1CHBD_enUS774US774&sxsrf … dUDCAw&uact=5

"Serc tablets contain the active ingredient betahistine dihydrochloride. Serc works by improving the blood flow of the inner ear and restoring it to normal. It also acts on the nerve endings in the inner ear to normalise the way in which the nerves respond to outside influences."

Benign paroxysmal positional vertigo = Доброкачествен пароксизмален позитивен световъртеж

Мамамустара, къде къде по-интересни теми имам за четене, че на тези години да се занимавам с това Grinning

# 374
Агент, добре дошла в отбора (това за четенето) 😸
Прочетох, че това е лекарство за Мениеров синдром, мисля си, че не трябва да започваш такива лекарства на своя глава. Не зная как е при вас, но ако имаш възможност все пак да отидеш на специалист, отоневролог например.

Общи условия

Активация на акаунт