Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 429
  • 806
  •   1
Отговори
# 390
Къде да я намеря тази книга? Дали я има в Pdf

https://jiveda.wordpress.com/2017/01/22/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87 … 0%BC%D0%BE%D0%BD/

Още от началото се виждам доста нелогизъм специалнао за моята възраст и ситуация. За младире може да е приложимо но за мен, чуйтеб как звучи в светлината на това , че жените погрешно се оплаквали пълняването било от ъзрастта метаболизма и пр. Не било така. И гледам обяснението - Точка първа - напълняването е  от дисбаланс на естрогени. Ами на тази възраст точно това е нормално да имам - дисбаланс на естрогени Wink

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 20:40 от _re_ge

# 391
  • тук и там
bamsi, ето това е добавката, от Iherb съм я купувала,но не мога да дам препоръки.Пия от ову до менструация когато се сетя ,ама честно казано не знам реално работи ли или не работи.
Скрит текст:

# 392
  • Варна
А как си проследявате овулацията? То нали това е основният проблем, че ту я има, ту я няма, МЦ е с ужасно променлива дължина, поне при мен, от там овулацията трябва да я търся с полицейски кучета Crazy

# 393
  • София
Аз преди я усещах, но отскоро - не. То може и да я няма де, или пък да е от белия равнец. Не знам.

# 394
  • Пловдив
И аз нищо не усещам, та си мисля, че нямам отдавна...
Взех си направление и др.седм. съм на преглед.

# 395
  • тук и там
Мен започва да ме "подпира"  ниско в ляво или дясно-където са яйчниците.Последният път -направо си имах болка в единият яйчник. Също и либидото ми се повишава рязко..Не знам и аз имам ли,нямам ли всеки месец ову-ама си имам признаци ,не е нужно да гледам календара си даже за да знам.Поглеждам го де-и винаги има съвпадение,между моите усещания  и  овулацията по календар.

# 396
  • Варна
Едно време и аз я усещах, но сега никой от тези признаци не е налице. Излиза, че такова жАвотно вече нямам... Нищо чудно де, може и така да е.

# 397
  • София
Егати, все надниквах и ми се щеше да пиша в темата за забременяване над 35, а то съм си за тук Confounded

# 398
Егати, все надниквах и ми се щеше да пиша в темата за забременяване над 35, а то съм си за тук Confounded

Я бързо беж от тук! И никакво надникване повече! То така ще си докараш доста нежелани диагнози!
Я се разгледай в някоя по-увлекателна и интересна за възрастта ти тема Wink

# 399
  • София
А, чакай, чакай, аз съм над 40 Joy Баш за тук съм си Grinning

# 400
Отделно взимам вит. Д, цинк/мед, магнезий, вит.Ц, омега 3, Б комплекс, но те си бяха отпреди.
Много ми помогна книгата на Сара Готфрид - "Хормонален баланс" да се ориентирам ......
За какво се пие вит.Ц според авторката на книгата?
За повишаване на прогестерона, при дефект на лутеалната фаза, което е доказано с рандомизирано изследване.
Къде да я намеря тази книга? Дали я има в Pdf
Има я на английски свободно - "The Hormone cure" в pdf. На български я има по книжарниците.
Овулацията я хващам с мерене на БТ.

# 401
Значи сега, като дойде 10 ден (броено от началото на цикъла) да почна с мазането на прогестерон(което си е по указание на мамолог), но и да пия вит. Ц, за да усиля ефекта?

# 402
А, чакай, чакай, аз съм над 40 Joy Баш за тук съм си Grinning

Хайде, сега ще се фукаме ли?! Blush И това "над 40" не би ме уплашило, ако не е минимум с 5-тилетка нагоре Wink
Просто все си мисля, че не трябва така бързо да се примиряваме с тази "присъда"Thinking
(Сори, ако съм те засегнала!)

# 403
  • София
В никакъв случай не си ме засегнала.
Ама полека - лека, натам си отиват нещата.
На приятелка майка ѝ ни беше споделила, че при нея е настъпила менопауза на 28. "Добре, че имах 2 деца" - така каза жената.

# 404
  • Пловдив
Мен започва да ме "подпира"  ниско в ляво или дясно-където са яйчниците.Последният път -направо си имах болка в единият яйчник. Също и либидото ми се повишава рязко..Не знам и аз имам ли,нямам ли всеки месец ову-ама си имам признаци ,не е нужно да гледам календара си даже за да знам.Поглеждам го де-и винаги има съвпадение,между моите усещания  и  овулацията по календар.
Ко??? Head Band това не ми се повишава дори и на челна стойка да застана Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт