Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 409
  • 806
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте момичета, не съм влизала тук от половин година. Бях писала тогава за здравословни проблеми, на които дълго време не можах да намеря причината, но накрая картината се изясни и се оказах в състояние на нервно-вегетативна дистония. Миналия ден на преглед при кардиолог лекарката ми препоръча да се мажа с прогестеронов гел, била се убедила от жени, които го ползват, за облекчаване и дори изчезване на симптоми като моите - замайване, сърцебиене, прескачане на сърцето, веднъж ме обля студена пот и др. Дори дъщеря й го ползвала и имал ефект. Не можа да каже наименование, само, че е на Аквасорс /с див ямс/. Предполагам, че това е обсъждано и мисля, че преди време четох коментари относно приема на див ямс, но с 3 малки деца нямам време да изчета темите назад. Бих била благодарна да кажете какъв точно е този гел и да дадете отзиви за ползата от него. Ако има и други сходни продукти, моля да пишете. Цикъл имам /на 48,5 години съм/, но според кардиоложката вече има промяна в производството на хормони и това ми дава тези оплаквания. Не препоръча прием чрез лекарства, а този гел. Благодаря ви предварително.

# 481
Здравейте момичета, не съм влизала тук от половин година. Бях писала тогава за здравословни проблеми, на които дълго време не можах да намеря причината, но накрая картината се изясни и се оказах в състояние на нервно-вегетативна дистония. Миналия ден на преглед при кардиолог лекарката ми препоръча да се мажа с прогестеронов гел, била се убедила от жени, които го ползват, за облекчаване и дори изчезване на симптоми като моите - замайване, сърцебиене, прескачане на сърцето, веднъж ме обля студена пот и др. Дори дъщеря й го ползвала и имал ефект. Не можа да каже наименование, само, че е на Аквасорс /с див ямс/. Предполагам, че това е обсъждано и мисля, че преди време четох коментари относно приема на див ямс, но с 3 малки деца нямам време да изчета темите назад. Бих била благодарна да кажете какъв точно е този гел и да дадете отзиви за ползата от него. Ако има и други сходни продукти, моля да пишете. Цикъл имам /на 48,5 години съм/, но според кардиоложката вече има промяна в производството на хормони и това ми дава тези оплаквания. Не препоръча прием чрез лекарства, а този гел. Благодаря ви предварително.
Аз пак "на всяко гърне - мерудия", ама и моя ендокринолога каза, че имам вегетативно съдова дистония... И имам твоите оплаквания. Купих си такъв крем - Муун Райз на Аквасорс, обаче тъй ми стои в чантата. Почвам да се мажа и аз. Отзивите за него бяха много хубави.

# 482
Предполагам Муун Райз:
http://www.aquasource.net/DisplayProduct.aspx?cid=6&pid=11

Демон, какво означава"задължително с фолат"?

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 18:47 от Lemy

# 483
Lemy, така ми казаха, а и четох че двете заедно, работят в една и съща посока. Сега, ако се взема само за тревожност и паник, може би е добре да е инозитол и холин... Обаче инозитол с фолат е задължително, ако е за репродуктивна функция, за инсулинова резистентност, за СПКЯ... А и фолат също има отношение към серцебиене то, и действително на мен ми повлия много добре. Иначе правех много странни пристъпи-от пулс 70 изведнъж в покой отива до 110 и нагоре... Никой не можа да каже от какво... Пих малко също б комплекс заради Пропицила(не знам дали знаете, той срива левкоцитите и периодично пия)....

# 484
И аз на всяко гърне - мерудия, но ползвам тоя прогестеронов крем:

https://www.iherb.com/pr/Life-flo-Progesta-Care-Body-Cream-4-oz- … &gclsrc=aw.ds

Скоро ще стане една година. Мажа го седмица - седмица и половина преди да ми дойде. Като ми дойде спирам. Не мога да усетя някакъв ефект, но аз нямам оплаквания за сега. Единствено че течението е слабо, не като преди. Но не се оплаквам. Не усещам и да има някакъв ефект в тази насока. Предния месец за първи път не усетих кошмарните болки от овулацията. Направо голям кеф. Аз дори и когато съм пила противозачатъчни за проба на младини, пак съм я усещала тая болка. Няма логика да е било така. Но дори и с тях на 12-13 ден там нещо все човъркаше. Този месец нищо. Ще видим дали ще видя цикъл тоя месец.

# 485
Демон, а не става ли направо Инофолик или Сайкъл Баланс например, те са готови комбинирани?

# 486
.... но накрая картината се изясни и се оказах в състояние на нервно-вегетативна дистония.....
...ама и моя ендокринолога каза, че имам вегетативно съдова дистония... И имам твоите оплаквания. Купих си такъв крем - Муун Райз на Аквасорс, обаче тъй ми стои в чантата.
Какви са тия оплаквания и как се изясява картината? Аз се мажа с Прогестогел вече 4 месец и ми е назначен от мамолог. Но ще ми бъде от полза и за тази дистония да кажете повече. На моя крем пише, че се маже от 3 до 6 месеца.

# 487
Lemy, става разбира се-и Сайкъл баланс и Инофолик Комбо.. Само, че аз имах вече купен тоя Инозитол, а той е мн. хубав-мио инозитол е формулата в него и реших да си го пия. А и реших да си взема метилирана фолиева, а другите два продукта май беше обикновена. Даже аз пих ниска доза - 1 табл е 500 мг дневно, а в Инофолик е 2000мг.,и въпреки всичко имаше ефект още първата седмица. Сега не знам колко време да пия и колко да почивам. Пише, че поне 6 месеца... Аз почнах 3-ти месец. Доктора вика на третия да почивам... Ама той кво ли му чува главата..?! И без това си го самоназначих, а той просто одобри.
Сега за вегетативната дистония:
https://bg.northernillinoishealthplan.com/vsd-kak-raspoznat.htm
Понеже симптомите са много и най-различни и се появяват ту едно, ту друго... Поне при мен е така

# 488
.... но накрая картината се изясни и се оказах в състояние на нервно-вегетативна дистония.....
...ама и моя ендокринолога каза, че имам вегетативно съдова дистония... И имам твоите оплаквания. Купих си такъв крем - Муун Райз на Аквасорс, обаче тъй ми стои в чантата.
Какви са тия оплаквания и как се изясява картината? Аз се мажа с Прогестогел вече 4 месец и ми е назначен от мамолог. Но ще ми бъде от полза и за тази дистония да кажете повече. На моя крем пише, че се маже от 3 до 6 месеца.

Нервно-вегетативна дистония - просто казано това е разстройство на нервната система, което оказва влияние на всички останали жизнени системи и функции в организма, и се причинява от хроничен стрес, преумора, липса на почивка, разнообразие, движение, изобщо при нездравословен начин на живот, основно поради стрес. Появяват се симптоми, характерни за други болести, и човек започва да мисли, че има някакво конкретно заболяване. Всъщност нарушените функции в организма може да са реални - например на щитовидната жлеза, сърдечно-съдовата система и други, може да има липси на витамини, минерали и други вещества, които нарушават техните функции и се появяват различни страдания, които обаче не се дължат на болести. На мен в рамките на няколко месеца ми се появиха куп симптоми и реших, че имам какви ли не болести. Ходих на всякакви специалисти, които ми казаха, че ми няма нищо в тяхната област. Накрая отидох на кардиолог с оплакванията ми от сърцебиене, прескачане на сърцето, вътрешно треперене на тялото, изтръпване на ляв крак, пръсти на лявата ръка, скула и вежда, обливане със студена пот, замайване основно в очите и челото. След като ми нямаше нищо и на сърцето и след като обясних подробно на лекарката какво съм преживяла през последната 1,5 година като симптоми, тя потвърди това, което вече бях открила в интернет. Каза да взимам магнезий, милгама, Симпатил и да се мажа с този прогестеронов гел, защото към стреса и преумората се прибавят хормоналните промени, типични за възрастта.

# 489
Благодаря, Демон и Катерица.

# 490
  • София
Привет - аз съм на 40г и вече втора година, поне 3-4 нощи в седмицата се будя да ида "до тоалетната", но после но мога да заспя 1-2 часа.
Хормоналните ми изследвания били "нормални", та не мога да преценя дали това ми се случва заради някаква перименопауза, или някакви други нервни буби ме хапят? Как мислите?

# 491
Една позната ме покани преди време в тази група за Аква сорс: https://www.facebook.com/groups/DaiSiZdrave/?ref=share
(казва се "Дай си здраве" и в нея си разменят информация за продуктите, включително и за прогестеронови гел).
Аз съм ползвала само коластра от тези продукти и то преди доста години.
Има и някакъв хранителен режим, в който ползват прогестеронови кремове, но не бих се осмелила без лекарска препоръка.

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 00:34 от VAVA

# 492
Не може да се отвори. Какъв е режима? Може ли да го постваш? Има прогестеронов крем който е като лекарство и такъв който се продава без рецепта. Или режима е за този на аквасорс само?

# 493
# 494
Там се хвали някакъв биоидентичен прогестерон за пиене от някакъв сайт, малко като група за реклама ми се вижда.

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 11:20 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт