Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 327
  • 806
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Lemy, свикнала съм от младите ми години. Обаче понякога чак залитам към крайности. Започвам да ограничавам и доста храни. Обаче в последните години се отпуснах и подкарах едно винце вечер, хапване и хоп дръннах десетина кг. Та съм се взела пак в ръце.

# 721
  • Нидерландия
Аз също никога през живота си не съм имала корем, но сега отцепих един, ужас. Взех се в ръце и още гледам какво ям и свалих около 5кг и ми се махна корема но има да свалям още 4. Това което ме притеснява е че започнах много да се поддувам. Дори нищо да не съм яла понякога пак в профил имам корем. Това направо ме влудява. Страх ме е че дори да сваля килограми пак ще е там. Четох за храната и махнах тестени и хляб да видим дали ще се прибере. Често виждам и слаби жени но с корем 😱 не че съдя но не искам корем. По добре на задник или крака да се трупат.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 18:22 от Madelief

# 722
Гледам нова тема наближава да се пуска. Не искате ли всяка да си систематизира оплакванията, като запис нещо и да видим кое е най-среащано. Например при мен проблеми със храносмилането, задържане на вода също, вече цикъла взе да прескача.. При друг качване на кг, безсъние, обилен цикъл и т. Н. Поне на мен би ми било интересно. Но ако смятате че е твърде лично, няма проблем.

# 723
Веднага се изтипосвам- оредява ми косата и мигрената преди цикъл е ужасна.

# 724
Ами да си почнем новата тема с това. И аз ще си прехвърля оплакванията там. Например:
1. Цикъл
2. Храносмилане
3. Пълнеене
4. Главоболие
5. Спорт
6. Коса
7. Кожа
8. Кости и стави
9. Оправия с деца Joy
10. Предпочитания за дрехи

Нещо такова. Допълвайте и друго ако се серите.

# 725
  • тук и там
1.Започвам с килограмите.Трупане на мазнини най-вече,в областа на корема(долна част).

2.Проблеми с нервите,захващат ме 10 дни преди менструация-свръх емоционалност,изблици по незначителни поводи,плачливост,избухливост-каквото дойде,честа смяна на настроенията:confused:
3. Пак по това време- силно чувствителни и болезнени гърди
4. Силно влошена памет и способност за концентация,мозъчна мъгла
5.Сухи краища и заплитаща се коса,косопад
6.Подпухвам ,личи си сутрин най-вече-явно задържам вода.
7.До сега ми е прескачал два пъти цикъла последната година,иначе нямам оплаквания свързани с обилно кръвотечение или др.подобни..
8.Усещам промяна в миризмата на потта си по време на спорт. И преди се потях,но не миришех.Сега мириша..на пот.В смисъл-не съм сменяла дезодоранта,нито съм влошила хигиената си,но потта ми просто мирише различно и по-силно в сравнение с преди..

# 726
4. Силно влошена памет и способност за концентация,мозъчна мъгла Аууу, е тук се припознах и аз.

# 727
Хубаво е, че се раздвижи темата Simple Smile

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 21:54 от Lemy

# 728
Леми
Не можеш се мери с моя латинозадник. Аз съм и висока и моят е много внушителен и върви доста след мен. Добре, че мъжът ми ме харесва пухкава. Аз като не се харесва, поне той да ме харесва от двама ни  Wink

Аз имам и положителни страни - ставам по- търпелива, по-бързо забравям гадостите, по-лесно прощавам обиди, по-великодушна съм. От гадните неща - като огладнея съм ужасна, преди по- търпях на глад.

# 729
  • Бургас
При мен подуващ се корем, цялостно наедряване при ограничения и движение, подраняващ цикъл, побеляване на косата, окръгляне на лицето, раздразнителност, мъгла, забравяне, алергичен ринит, болки в гърба и таза, косми по брадата...майко мила, много са  Flushed Frowning

# 730
  • тук-там
И при мен нервност и нетърпимост (сама не се трая) преди и по време на Ц. Алергичен ринит - хич и не знам от какво е, ама ме мъчи заден секрет. Подуване на корем. Нямам вече талия, макар че съм кльоща. Скъсен цикъл на 24 дни, за сметка на това обилен. Понякога си чувам пулса и често е учестен. Ей такива всякакви. На 46 съм.

# 731
И аз ще се включа с пълен списък “красоти”, но ме завъртя хайлайфа уикенда 😂 и само ви чета.

# 732
  • Бургас
И при мен нервност и нетърпимост (сама не се трая) преди и по време на Ц. Алергичен ринит - хич и не знам от какво е, ама ме мъчи заден секрет. Подуване на корем. Нямам вече талия, макар че съм кльоща. Скъсен цикъл на 24 дни, за сметка на това обилен. Понякога си чувам пулса и често е учестен. Ей такива всякакви. На 46 съм.
И аз търся причината Thinking
1.вирус, най-вероятно херпес, защото една зима ми изби под носа като рана от прозрачна хрема, като сега и май от тогава се почна.Това беше и версията на един от УНГ.
2.на хормонална основа или свързано с изменения в гърба и врата от седящата работа и от там нещо да се притиска
3.Понеже се появяваше първоначално от ноември до юни и се активира от рязко застудяване и влага, мисля, че е нещо като студова алергия и/или към влагата.Когато си правих тестове, единствено имах реакция към плесен.Сега обаче кихам от всичко и не спира, макар, че намаля със затоплянето, но в дни с надвиснало на дъжд небе, тук при нас има много влага, или в рязко застудяващи дни съм се събуждала направо в криза и без противоалергично не се оправям.
4.мръсен въздух от заводите.

И всъщност алергиите също водят до изменения в настроенитето, раздразнителност и депресия.Аз в такива дни не се чувствам изобщо добре, нито физически, нито психически.Буквално нищо не мога да правя, не мога да се съсредоточа.От къде ми се натресе и аз се чудя, никога не съм имала нито херпеси, нито алергия.

# 733
И аз имам някакъв алергичен ринит, имам схема с лекарства, която трябва да повтарям периодично, но аз не ги пия.
За херпесите:
https://www.edna.bg/svobodno-vreme/herpesite-zashto-ni-izlizat-4629882

# 734
Вие пък всичко отдадохте на възрастта. Алергична хрема имам от над 20 години. Брутален ПМС също от над 20. Гърдите ме болят, защото имам мастопатия още от последната година в училище.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 11:30 от marigold_

Общи условия

Активация на акаунт