Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 9

• 40 338
  • 806
  •   1
Отговори
# 765
Преди да дам линк към рептата да уточня следното. Аз имам яйцеклетки, образуват се фоликули и не могат да се пукат получавам функционални кисти а като се получат колкото и да са малки дори в началото след минимално закъснение  имам признаци на бременност - болезнени гърди, гадене, вълни, изпотяване , сърцебиене. Това може да се влачи с месеци и винаги се оказва че имам киста дават ми хормонални таблетки но от тях умирам в истинския смисъл на думата - като го изпия след десет минути не мога да си стигна до кревата, имат много силен седативен ефект върху мен. Така че докато се чудя , свекърва ми си каза че тя лекувала кисти с тази рецепта. На мен също много ми помага. Гинеколожката каза да карам така докато върши работа.  В смисъл кистата се пука и ми идва. Но дали е универсална мярка и оправя всичко  - не мога да кажа.
Рецептата е на Димков

https://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1% … D0%B8%D0%BA%D0%B0

# 766
Ако питате мен мисля, че и само с бял равнец ми върши работа. Почивах 1 месец. Сега пак ще го почна. И пак 3 месеца ще го ползвам.

# 767
  • тук и там
Аз чайове и билки не мога да пия.Дори когато съм болна,с триста зора изпивам по една -две чаши и то силно подсладен билков чай.Някой има ли опит с таблетки(капсули) бял равнец. Ако да-моля да препоръча.Всъщност корен ли,цвят ли какво се ползва?

# 768
Преди да дам линк към рептата да уточня следното. Аз имам яйцеклетки, образуват се фоликули и не могат да се пукат получавам функционални кисти а като се получат колкото и да са малки дори в началото след минимално закъснение  имам признаци на бременност - болезнени гърди, гадене, вълни, изпотяване , сърцебиене. Това може да се влачи с месеци и винаги се оказва че имам киста дават ми хормонални таблетки но от тях умирам в истинския смисъл на думата - като го изпия след десет минути не мога да си стигна до кревата, имат много силен седативен ефект върху мен. Така че докато се чудя , свекърва ми си каза че тя лекувала кисти с тази рецепта. На мен също много ми помага. Гинеколожката каза да карам така докато върши работа.  В смисъл кистата се пука и ми идва. Но дали е универсална мярка и оправя всичко  - не мога да кажа.
Рецептата е на Димков

https://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1% … D0%B8%D0%BA%D0%B0

Aз cъм cъщо тaкa c поликиcтозни яйчници.Появявaт cе пукaт cе.Понякогa доcтa нaрacтвaт.В моментa имaм еднa.

# 769
Преди да почне да ме мори предменопаузата никога съм нямала кисти. Но никога не е късно нещо да ти се случи за пръв път.

# 770
  • София
Преди да почне да ме мори предменопаузата никога съм нямала кисти. Но никога не е късно нещо да ти се случи за пръв път.

Същото е при мен. Никога не съм имала кисти, последната година два пъти по две на всеки яйчник (за щастие се отървах от всичките само с билки).

# 771
  • Перник
Може ли да споделите какви билки сте пили при кисти?

# 772
  • София-Младост
Няколко поста по-горе
https://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1% … D0%B8%D0%BA%D0%B0

# 773
  • София
Няколко поста по-горе
https://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1% … D0%B8%D0%BA%D0%B0

Аз пих това https://shop.zdravnitza.com/bg/bilkovi-chajove-i-kombinacii/872- … -yajchnicite.html

+ Студено пресовано олио от черен кимион, сутрин и вечер по 1 с.л. (то е като зехтин, може и на салата през деня).

# 774
  • Нидерландия
Хора какво мислите за храната в тази наша възраст и спазвате ли определен режим? Въпроса ми се провокира от самонаблюдения. От скоро ограничих тестени, Захари, сол и месо и се чувствам по добре като цяло, по енергична итн. Вчера се издъни с храната, имаше почерпка в офиса, торта, сладкиш, ядки, и понеже бях набрала инерция вечерях телешки кюфтета 2 бр със салата. Днес се чувствам като парцал. Изморена, главоболие все едно че съм изпила бутилка бяло вино. Алкохол също спрях да пия и не съм пила. Та има ли зависимост храна-хормони? Как мислите? Кои храни избягвате? Соята примерно как действа? Млякото?

# 775
Зависимост храна/хормони има, но кое на кого как се отразява е индивидуално. Самонаблюдение му е майката в този случай.
Кафето, зеления чай и изобщо кофеинът влияе на кортизола и естрогена.
Захарите на инсулина.
Ендокринолог ме е слагал на веган диета за 6 месеца, чист веган (коза бих казала даже). Беше ми гладно (месоядна съм), но се чувствах добре и енергична (повлия на хормоните доколкото беше възможно).
Допълвам се, че от сутринта се опитвам да сетя в коя тема трябваше да го напиша:
Рори, жива и здрава да си! Откакто каза за Rhodiola си взех на капки и тази нощ спах! Ама наистина се събудих отпочинала! Хиляди благодарности Heart Hug Flowers Rose

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 12:59 от beki8

# 776
Аз без месо след един час съм гладна. Парцал съм след картофи или само въглехидратно хранене, без протеин.

# 777
Аз дори не мога да си обясня какво се случва с коса, нокти, кожа, стави, хрущяли, матка, яйчници, очи без качествен протеин. Какво се случва с мускулатурата и след като мускула е вял или атрофирал, кое ще гори мазнините? Въобще за нашата възраст торти, сладкиши, са забрави, даже и със здравословните въглехидрати трябва много да се внимава, човек да знае какво точно прави.

# 778
  • В полите на Пирин планина
Абсурд е да не ям месо и яйца. Аз основно на тях живея и малко салата, млечни. Така се чувствам най-добре, най-енергична, кожата ми е чиста и косата изглеждс добре, независимо, че се налага да я боядисвам.
Въглехидратите ме подуват и съм като парцал, ако прекаля - в смисъл с разни теста, захар, картофи. От ориз не се чувствам зле. Обичам плодове, но пък ми става зле на стомаха - имам газове от тях. Няма проблем, ако ги ям със заквасена сметана, ама гледам да не се отпускам.

# 779
  • Пловдив
Днес бях на преглед , имам два задържани фоликула/явно е липсвала ову/ .Сега ще започвам дуфастон за 10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт