КРУИЗИ /Тема 15/

• 54 142
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Пътят от точка А до точка Б ми е най- малкия проблем, все някак се стига, вече не е така блокиран света, както преди година, или половин година. Дори мисля, че маските на кораба ще преживея, но слизането организирано  ... никакъв шанс.
Бяхме на Малдиви преди две седмици, нямаше никакви проблеми никъде. Сега се оглеждам за Флорида, защото там на практика мерки и ограничения няма. Единствените ми чуденки са свързани с времето- не сме ходили юни- юли и подозирам, че ще е много топло.

# 586
Пишете, да.
И аз вече се оглеждам и почти съм се навила да потеглям. Приятели бяха на круиз - доволни са -  няма толкова хора, забележителностите се разглеждат много по-спокойно, нищо че са организирани. Казват, че и с маските се свиква. На мен ми става лошо като ги нося, но все ще се оправя някак.
 Екскурзиите ме притесняват, най-вече. Друго си е да обикаляш свободно, друго е да тичаш в галоп по някаква наблъскана програма. Обаче и в тази изолация не мисля, че е по-добре.

Имам следния въпрос, колкото и да е тъп. Интересувам се за Испания, Барселона -евентуално бихме тръгнали оттам и искам да си отделим няколко дена да се поразходим в града -  какво е положението в този аспект, може ли да се предвижваме спокойно, има ли ограничения?

# 587
  • Плевен
Здравейте, приятели!
Домино, защо не пишем ли? Защото така ми се пътуууувааааа, а при тези условия ми е кошмар да планирам. Обичам всичко да съм разгледала, преценила какво да видим, как да стигнем тук или там, а сега се притеснявам дали няма някой от контролните тестове да излезе положителен, все пак сме четирима, дали полетите няма да ги канселират в последния момент и да се наложи да купувам безумно скъпи билети в последния момент и други такива мисли...
    Но, благодаря на Блед, че сподели! Вижда се светлина в тунела. Бях ви питала за МСЦ Музика, през октомври за 5 дни беше 200Е на човек, децата са безплатно. Но,... моите се заинатиха, само на Аида искат вече, та загледах един за Канарски о-ви през ноември. Някой ако е бил тогава, моля да сподели как е времето тогава, моля вииииии!
И пътят до там ме притеснява, досега все директни полети сме имали... Как най лесно да се придвижим до там? Моля, помогнете!
   На смелчаците, които ще резервират желая късмет и прекрасни пътувания!

# 588
Аз ще резервирам за ноември с тръгване от Барселона, ако канселират полета едната компания има и друга и трета и прочие. до тогава ще съм се ваксинирал въпреки, че го прекарах ковида!!!! Каквото стане-пътува ми се!

# 589
Здравейте,  резервирах за ноември 7 дена Средиземноморски маршрут с тръгване от Барселона, капаро по 50 е/ човек със застраховка отмяна. Надявам се да се нормализира положението до тогава и да можем да отидем. Екскурзии. Ще доплащаме като наближи датата. Приятни ваканции на всички смели пътешественици в това неспокойно време!

# 590
аз не успях да запазя круиз за ноември с Коста. Не ми разрешава плащане на сайта на компанията, защото  според мен има ограничение все още за пасажери от бг да пътуват с тази компания.

# 591
Здравейте!
Кораб Магнифика или Сплендида,бихте избрали?Знам,че са различни класове,единият е "Музика",а другият е клас "Фантазия".Сигурна съм,че има хора тук,който са били и на двата кораба,и ще бъда благодарна за помоща и изразеното мнение:)

# 592
  • Живее на Луната
Знаете ли за деца как стои въпроса на круиз - и на тях ли се прави тест и те ли носят маски? Става въпрос за 5 годишно.

# 593
  • Плевен
Здравейте!
Кораб Магнифика или Сплендида,бихте избрали?Знам,че са различни класове,единият е "Музика",а другият е клас "Фантазия".Сигурна съм,че има хора тук,който са били и на двата кораба,и ще бъда благодарна за помоща и изразеното мнение:)
Мисля, че Сплендида е по-хубавия кораб, но не съм била на нито един от тях. Но е по-висок клас и по-голям. Вижте в Круиз критик за отзиви, въпреки, че аз като прочетох там едно мнение на Аида Прима, което беше абсолютно противоположно на нашето мнение разбрах, че и това с отзивите е малко субективно.

# 594
  • Sofia
Нашият първи круиз беше на Сплендида преди десетина година. Тогава корабът е бил почти нов, а и не сме имали база за сравнение, но ми се стори приказен. Със сигурност бих се качила пак, ако маршрутът ми харесва.

# 595
  • Плевен
Урааа! Резервирах круиз! Края на ноември, Аида Мар е караба, маршрут 7 дни Канарски о-ви и о-в Мадейра, двама възрастни и двама тийнейджъри, вътрешна 858Е, като имаме 50Е борден кредит. Мисля, че е много добре...Ах,ах,ах отново имам тръпка да планирам, да резервирам...Дано само този вирус да изчезва и да се върнат нещата както е било преди...

# 596
Урааа! Резервирах круиз! Края на ноември, Аида Мар е караба, маршрут 7 дни Канарски о-ви и о-в Мадейра, двама възрастни и двама тийнейджъри, вътрешна 858Е, като имаме 50Е борден кредит. Мисля, че е много добре...Ах,ах,ах отново имам тръпка да планирам, да резервирам...Дано само този вирус да изчезва и да се върнат нещата както е било преди...
Успех:)
Ние също имаме вече резервация за 18.10 с Магнифика(678 евро)и 200 евро бордови кредит,заради отмененият ни круиз миналата год.
Дай Боже,всичко да се оправи и да можем да пътуваме:)

# 597
Вижда се светлина в тунела. Бях ви питала за МСЦ Музика, през октомври за 5 дни беше 200Е на човек, децата са безплатно. Но,... моите се заинатиха, само на Аида искат вече, та загледах един за Канарски о-ви през ноември. Някой ако е бил тогава, моля да сподели как е времето тогава, моля вииииии!
И пътят до там ме притеснява, досега все директни полети сме имали... Как най лесно да се придвижим до там? Моля, помогнете!
   На смелчаците, които ще резервират желая късмет и прекрасни пътувания!
Били сме в края на Ноември на Канарските о-ви. Не трябва да се притеснявате за времето, там е целогодишно около 22-24 градуса. Очаква ви прекрасно пътуване!

# 598
Тепърва ще почвам да чета темите. Много ми се иска някакъв кратичък круиз. Хем много си го мечтая, хем имам проблеми с вестибуларния апарат и се притеснявам как ще ми се отрази...Мисля си нещо за Гърция и Италия. Моля да споделите ако сте ползвали нещо по-бюджетно за тези дестинации и сте останали доволни.

# 599
  • Плевен
Тепърва ще почвам да чета темите. Много ми се иска някакъв кратичък круиз. Хем много си го мечтая, хем имам проблеми с вестибуларния апарат и се притеснявам как ще ми се отрази...Мисля си нещо за Гърция и Италия. Моля да споделите ако сте ползвали нещо по-бюджетно за тези дестинации и сте останали доволни.
Здравей! Ние за първи път бяхме на круиз по гръцките острови, за 3 дни и беше просто страхотно. Там проблем с вълнения няма защото постоянно се минава покрай разни островчета. Обаче цената на тези круизи ми се струва необяснимо висока в сравнение с тази на много по-хубави кораби и круизни компании. По принцип знам, че и тези по средиземноморието се движат не толкова далече до брега. Виж във Вивавоаяж има за по 3-4-5 дни основно Италия Генуа - Марсилия, Франция - Барселона, Испания например.

Общи условия

Активация на акаунт