Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 877
  • 858
  •   1
Отговори
# 525
Първите навици на моят син бяха, че след всяка разходка първо си измиваме ръцете, за другите случаи е ясно. Възприе ги лесно, защото се опитвахме да го поднесен под формата на игра.

# 526
Научи се да не яде фасовете на плажа! И всеки друг боклук, който намери. Но не стана от раз, а с обяснения всеки път защо тези неща не се ядат.

# 527
Мисля, че беше миене на ръцете и лицето, след това и зъбите.

# 528
  • Варна
Така, като се замисля, първото хигиенно правило, на което научихме детето си, беше ходенето на гърне Simple Smile И тримата се научиха бързо.
Чак по-късно дойдоха миенето на ръцете, зъбите и къпането.

# 529
Най-първите навици бяха свързани с това да не си слага пръстите в устата Smile  След това малко по малко започнаха миенето на ръце, лице, зъбки, самостоятелно къпане. Никога не съм имала трудности с възприемането на нов хигиенен навик, особено когато и аз го правя, а тя гледа от мен.

# 530
Първите правила, които научи е д си измие хубаво зъбките сутрин и личицето, ръцете. Задължителна баня всяка вечер. Той прие всичко изключително лесно, всичко беше игра за нас.

# 531
Първо се научи да си мие ръцете, не беше трудно да го възприеме.

# 532
  • sofia
Навиците в началото са за миене на ръцете под формата на игра и забава, за да се възприемат по-лесно.След това минето на зъби и лице.

# 533
  • Samokov
Миенето на ръце и лице,  къпането и миенето на зъби са първите които усвои. С голямо удоволствие ги прави, защото винаги къпе и мие любима играчка и всичко се научава под формата на игра.

# 534
При всяко къпане във ваничката слагах играчки, стараех се детето да се забавлява при къпане, при миене на ръчички също. Детето играеше и се радваше на водата. Пляска, пръска. Така, постепенно се стараех да обясня, че освен, че е много забавно е и важно. Мисля, че се справих и децата ми са научени да поддържат добра лична хигиена.

# 535
Миене на ръчичките преди и след хранене, както и след всяко излизане на вън.

# 536
Миене на ръце,зъби и ежедневен душ.

# 537
Миенето на ръцете след прибиране в къщи и преди хранене,миенето на зъбите,сякаш това бяха първите навици.

# 538
Първо се научи да мие ръцете, лицето и зъбките. Сравнително лесно се получи, защото иска да прави нещата като големите.

# 539
  • София
Миене на ръце, хвърляне на боклуци в кошчето, хвърляне на паднала храна на земята в кошчето. Стана бързо и лесно.

Общи условия

Активация на акаунт