Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 878
  • 858
  •   1
Отговори
# 540
Разбира се, миенето на ръцете след всяко излизане навън, миенето на зъбите сутрин и вечер, и баня/ тоалет всяка вечер. Признавам, че от всичко това, миенето на зъби сутрин е най-трудно и неуспешно.

# 541
Детенцето ми е още мъничко, но мисля, че няма да имаме проблем с правилата. Те попиват от родителите, ако ние сме постоянни в указанията си и децата ни ще привикнат лесно.

# 542
  • Перник
Кои бяха първите хигиенни правила, на които научихте детето си и лесно ли ги възприе то?

Първото нещо на което ги научих, и с което най-лесно свикнаха е миенето на ръцете. По-трудно беше с миенето на зъбките, имаше повече нужда от подсещане. Най-трудно и при двамата се оказа свикването на гърне.

# 543
Миене на лице, ръце, зъби.

# 544
Кои бяха първите хигиенни правила, на които научихте детето си и лесно ли ги възприе то?
Лесно възприе всичко свързано с хигиената, защото по рождение обича чистотата. Първо свикна с редовното миене на ръцете, а след това, че с мръсни или мокри дрехи не се стой.

# 545
Да си мие ръцете след тоалетна и преди хранене.

# 546
  • Пловдив
Първото нещо, което научих децата си, е да си мият ръчичките. И двамата, с моя помощ се справяха от около едногодишна възраст.
Следващото, което беше важно, според мен, да ги науча, беше да не си лапат ръцете, както и всичко останало. Синът ми се научи много бързо и от съвсем малък не го прави, но дъщеря ми, до около 3 годишна възраст лапаше всичко, което може да побере в устата си Fearful

# 547
  • София
Миенето на ръцете и лицето. Всяка сутрин и вечер, а ръцете преди ядене и след всяко излизане.
Миенето на зъбките също .

# 548
Първо, ежедневното къпане, после миенето на зъбчета и ръцете.

# 549
На мен тепърва ми предстои да възпитам тези навици, но според мен честито миене на ръце трябва да е от първите неща, на които да бъде научено детето.

# 550
  • София
Задължително миене на ръчичките преди и след хранене, след прибиране вкъщи, душ вечер преди лягане и миене на зъбките сутрин и вечер. Възприе много бързо хигиенните навици и не е нужно да се подсещаме.

# 551
Миене на ръце след игра навън, преди хранене и след тоалетна. Беше прието с ентусиазъм, трудно ги махах от мивката. Като приятна игра им беше. Децата ми са с малка разлика и всичко вършеха двамата. С миенето на зъбките се получи същото, голям мерак вечер да отиват в банята, почваше едно търкане, пръски, смях....

# 552
Миенето на ръцете беше първото самостоятелно действие относно хигиенните навици.След това бяха : лицето, зъбите , къпането сами...

# 553
  • Бургас
Миене на ръце и зъби.Преобличане на изцапани дрехи.

# 554
  • Русе
Мисля, че за всички миенето на ръцете е първия хигиенен навик, който се усвоява и ние не сме изключение.

Общи условия

Активация на акаунт