Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 883
  • 858
  •   1
Отговори
# 555
Миене на лице, зъби и ръце!

# 556
Представете си, че пред вас стои детето ви. Как бихте му обяснили какво е хигиената и защо тя е толкова важна за нашето здраве?

Обяснявам ,че микробите са невидими и  са навсякъде около нас , за  това е необходимо да спазваме лична  хигиена.Гледаме филми четем книжки за  хигиената и микробите.

Кои бяха първите хигиенни правила, на които научихте детето си и лесно ли ги възприе то?

Първите хигиенни правила естествено бяха миенето на ръчичките и зъбките . И двете ми деца ( с голяма разлика 10 год. )  с голям ентусиазъм  ги приеха.В началото, може би ги възприемаха като някакъв вид забавна игра , но с течение на времето  разбраха , че хигиената е от голямо значение за здравето на човек

# 557
  • Враца
Първият хигиенен навик от раждането е къпането. На него научих и децата си първо, веднага след това е миенето на ръчичките, зъбките и всичко останало.

# 558
  • Пазарджик
Първото на което научих дъщеря си е къпането,последвано във времето от миенето на ръцете и зъбките.

# 559
Кои бяха първите хигиенни правила, на които научихте детето си и лесно ли ги възприе то?

Първото беше миенето на ръчичките ! След тово лицето и зъбките Wink

# 560
Първи хигиенни навици, това са ползването на гърне и миене на зъбки. Лесно се научи

# 561
Миене на ръчички. След това къпне, следва зъбки и лице 😊

# 562
Първите хигиенни навици бяха, че зъбите се мият след всяко хранене, а ръцете след всяко ходене до тоалетна, преди всяко хранене, след всяко прибиране, след игра с кучето. Не беше лесно, защото се пада горе долу на всеки 30 мин  да се мият ръце, с куче в дома ни.

# 563
Първите правила, на които научих малкия бяха за миенето на ръцете и зъбите, тъй като тях си ги извършваше самостоятелно дори и в по-ранна възраст. А с къпането имаше нужда от помощ до доста по-голям, някъде до 1 клас. Сега е в 3 и вече само му помагане да си нагласи водата и да си измие косата понякога, както и за гръбчето.

# 564
Да си мие ръцете след разходка, вече е почти на три години и още се разправяме с това мие на ръце.

# 565
Да си мият ръцете след хранене и след прибиране отвън.Да  си мият зъбите сутрин и вечер.Бързо свикнаха с тях.

# 566
  • Пловдив
Първото нещо, което научи е, че преди и след ядене, мама мие ръцете, понеже още е малка и не го прави както трябва.

# 567
  • София
Представете си, че пред вас стои детето ви. Как бихте му обяснили какво е хигиената и защо тя е толкова важна за нашето здраве?
Всичко се случва под формата на игра, с много търпение и логично обяснение.

В създаването на хигиенни навици и правила най-подходящите методи за мен са били личния пример и говоренето. С приказки за чисти ръчички, красиви и бели зъбки. Веднага ми изниква в съзнанието книжката за Пук и Чук.Smiley

# 568
  • Пловдив
От ранна детска възраст ги научих, че веднага след събуждане се мият лице, зъбки и ръце. Преди хранене, след прибиране от разходки и игри също. Вечер банята е задължителна. Те са свикнали и знаят правилата. Отначало миех ръчички и зъбки аз, после се научиха сами. Сега възприемат хигиената като част от ежедневието ни. Не ми е било трудно, напротив. Личния пример също е помогнал в някой ситуации.

# 569
Миене на ръце, дупето ката сменяме памперса и на зъбите.

Общи условия

Активация на акаунт