Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 887
  • 858
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Първите хигиенни навици и на двете ми деца беше миенето на ръцете, след това зъбите, тялото и краката.

# 601
Миенето на ръцете беше първото. Сравнително лесно го възприе.

# 602
Май първите хигиенни навици и на двете ми дъщери започна с приучаване на гърне, миене на ръце , зъбките с пръстче.

# 603
Първо второ научих сина си да мие сам ръцете и лицето,  зъбите също, първо с моя помощ, после - сам.

# 604
  • БГ
Първите хигиенни правила на които научих дъщеря си бяха миенето на ръцете, лицето в последствие и зъбките. Simple Smile

# 605
Първите навици бяха за честото миене на ръце и лице, миене на зъбки и вечерен душ!

# 606
  • софия
Племенничето ми е на 3 г. Тъй като често го гледам редовно му обяснявам за хигиената - казвам му, че за да е чистичък и здрав трябва редовно да си мие ръчичките -преди и след ядене, както и след като сме излизали или е пипал нещо,което не е чисто, също че трябва да си мие зъбките сутрин и вечер преди да легне, да си мие и личицето сутрин и вечер. Майка ми от мъничка ме учеше на хигиена и колко е важна тя и смятам ,че е важно децата да бъдат научени на това.  Детето доста бързо се научи, нямаше проблеми в това отношение.
Навиците, които изградим като малки, ни остават за цял живот и после учим и децата си на тях.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 15:55 от Дариела

# 607
Първото, на което научих моето дете беше миене на ръце и лице, миене на зъби, ходене на гърне, къпане и миене с шампоан, ресане, оформяне на ноктите.
В началото беше трудно, но с постоянство и упоритост успях да възпитам чистоплътно момиче със здравословни навици 🤗

# 608
Миене на зъбите,редовно миене на ръцете,задължително мокри кърпички,където и да отиде,всекидневен душ.

# 609
Уча я, че е важно да си мием ръцете. Не е лесно. Пипа всичко. Когато си е изцапала ръчичките идва и ми показва.

# 610
Кои бяха първите хигиенни правила, на които научихте детето си и лесно ли ги възприе то?

Първо беше миенето на ръцете и зъбите. Лесно го възприе с песничка и игра.

# 611
Първо беше миенето на ръчички и лицето. Много обича да си мие ръцете и понякога, без да се е оцапал ме кара да ходим да ги измием.

# 612
Първо бяха зъбките, трудно свикна. Ядеше четката, пастата. Но с постоянство и упоритост се постига резултат.

# 613
  • София
Кои бяха първите хигиенни правила, на които научихте детето си и лесно ли ги възприе то?
Моето дете е все още много малко, за да кажа със сигурност, че е научило някое от хигиенните правила. Но въпреки това искрено се радва като пусна водата от чешмата, за да му измия ръцете и лицето. Също така смятам, че си знае, че вечер след баня следва хапване и спане и това е нещо като ритуал. Според мен и за малки и за големи банята преди сън действа успокояващо и релаксиращо и е прелюдие към съня. Аз лично не мога да си легна спокойно без да се изкъпя. Детето също го усеща и така изгражда хигиенни навици от първия ден.

# 614
Да си мие ръцете и лицето след прибиране, преди хранене, задължително сутрин и вечер миене на зъби.

Общи условия

Активация на акаунт