Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 889
  • 858
  •   1
Отговори
# 615
Мисля, че първото което се учихме беше, че след ставане от сън се мият зъбките и лицето!

# 616
Най-първо беше къпането. Не се е налагало да "свикват", защото кое дете не обича водата? След това, като пораснаха, се научиха да мият ръцете си след игра, преди хранене и въобще, когато не са им чисти. Тормоз им беше миенето на косата, но с времето се убедиха, че няма да се удавят. Joy

# 617
Миенето на ръце и лице. Лесно ги възприе, защото имахме домашен любимец и знаеше, че след игра с него трябва да се измие.

# 618
Най-първото, което го научих е да се бърше с кърпичка. Не беше трудно, защото му беше интересно и даже прекаляваше. С миенето на ръцете по същия начин беше много интересно да си играе с водата, че и до ден днешен е така.

# 619
Създала съм рутина на детето си сутрин след сън мием очички , ръчички и дупе . Но детето ми все още е бебе,  на 10 м та за това не знам как го възприема,  но се радва когато ще я моя.

# 620
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Първо беше миенето на ръце

# 621
  • Варна
Миенето на ръцете, лицето и после зъбките.

# 622
В момента я уча да си мие ръчичките, мием и зъбките. Все още не може самичка защото е много мъничка.

# 623
От начало започвахме с къпането Simple Smile След това миене на ръце, миене на зъбки и т.н. Тъй като създадохме рутина не съм забелязала да го възприема по някакъв начин като по-малка. Сега ги спазва и не мрънка.

# 624
  • Пловдив
Дъщеря ми е на 12г и от малка си мие ръцете през 30 минути,а сега с този вирус,още по-често.
Като беше малка и взимах течен детски сапун с любим детски герой и тя нямаше търпение да ги мие отново и отново и така свикна и до днес.Също я научих да си мие зъбките,като и купувах детска паста със същия герой и пак с желание си ги миеше и сега е същото по 3 пъти на ден.
Нямам проблем с хигиената,дори мога да кажа,че е леко маняк на тази  тема.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 17:25 от Petq211

# 625
  • Mediterraneo
Миене на ръце и лице, после на зъбки.

# 626
Миене на ръце преди хранене беше сякаш първото, защото се храни сама с ръце от бебе.

# 627
Първо усвоиха миенето на ръчичите, после на зъбите. Къпането стана осъзнато на по-късен етап.

# 628
Моето дете е на 7 месеца всеки ден мием ръчичките. Когато порастне малко, ще му обясня , защо е толкова вашно да мие ръчичките и личицето.

# 629
Първо се научи да си мие ръцете, прави го с удоволствие и се забавлява много.

Общи условия

Активация на акаунт