Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 894
  • 858
  •   1
Отговори
# 675
Миенето на ръцете и зъбите.

# 676
Първо научих дъщеря си да си мие ръцете преди хранене. Тогава ми се стори, че усвояването става бавно, но сега като се връщам назад смятам, че всичко е било по реда си.

# 677
Първото което ги научих е колко е важно къпането и миенето на ръцете и от много малки знаят, че това са задължителни неща

# 678
Първото нещо на което научих децата си е да си мият редовно ръцете и зъбите сутрин и вечер. Бързо свикнаха.

# 679
Първите хигиенни навици бяха миене на ръце, лице и зъби. Не беше лесно но с помощта на песничката ,,Хей ръчичките, хей ги две'' на малката и беше много интересно и така, чрез играта въведохме хигиенни навици.

# 680
Малкото ми дете е на 1.5 г. Първия (и за сега единствен) хигиенен навик който е усвоила е миенето на зъбките. Давам и четката в ръка и тя сама започва да търка ритмично:) Напоследък виждам, че се опитва да ползва салфетката по предназначение, бършейки си устата. Мивките вкъщи са високи, затова все още не може да се справи сама с миенето на ръце.

# 681
  • София
Миенето на ръцете, лицето и зъбките.

# 682
  • София
Миене то на ръцете и зъбите. Беше му интересно и забавно в същото време. Обичаше и обича все още да прави много ооооо пяна когато се мие.

# 683
1.Личният пример мисля, че е най-ефективен. Обяснена е личната хигиена и тази за дома, даже се и включват в почистването.
2.Миене на ръце преди хранене и след прибиране вкъщи.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 02:28 от Анонимен

# 684
Най-важното е в най-ранна възраст на децата да се създадат навиците за  миене на ръце, къпане, миене на зъбки. Най-важен е примера на родителя. Те са като гъбки и почиват всичко, гледат от нас и повтарят.

# 685
Миене на ръце и зъбки.
Под формата на игра не е трудно да приучиш детето.
Вече е голяма кака,но без да питам знам,че си мие зъбите сутрин и вечер задължително.Ръцете се мият винаги преди хранене,след ходене до тоалетна,след като се приберем от разходка,ако е пипала нещо мръсно.
Също и душ си взима без подканване.
Важно е децата да знаят,че хигиената е здраве!

# 686
  • Елхово
Първо се научи да си мие ръчичките и лицето, пеехме песнички! После зъбките с интересни четки и за зъби и сладки пасти за зъби!

# 687
  • Монтана
Да си мие сама ръцете,лицето и зъбите.

# 688
Най-първо беше хигиената на ръцете и понеже той пипаше навсякъде и не можеше непрекъснато да сме на мивката, беше свикнал, че бършем ръцете с мокри кърпи много често и дори сам идваше и си подаваше ръчичките като пипне нещо. Simple Smile

# 689
Миене на ръцете преди хранене.

Общи условия

Активация на акаунт