Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 893
  • 858
  •   1
Отговори
# 660
Беше много малък. Един съсед ни подаде някалко големи и изглеждащи много апетитно ягоди. Оказаха се пръскани наскоро- детето вече беше яло от тях преди да ги измием. Понеже прави различни алергии-  поду се, ходихме до болницата- биха му инджекция. За съжаление по този начин разбра, че всички плодове и зеленчуци трябва да се мият преди да се консумират. Сега вече сам спазва всички хигиенни изисквания.

# 661
Миене на ръцете  след влизане вкъщи ,  преди хранене ,лицето и зъбите-с появата на първите 2 зъбчета.Със зъбите беше по трудно,дънчеше четката.

# 662
Първото правило беше миенето на ръце със сапун . Къпането под душа превърнахме в забавна игра .И МИЕНЕТО НА ЗЪБИТЕ като четяхме една книга ПУК и ЧУК
Автор: Турбьорн Егнер

# 663
Миенето на ръце преди и след ядене и тоалетна.

# 664
Миенето на ръце! Имахме си специална песен и хореография.Grinning

# 665
  • София
Първите хигиенни правила на които научих детето си: редовното къпане, редовното миене на ръцете, на зъбите, лицето, ползването на тоалетна.

# 666
Аз нямам дете , но бях неотлъчно до моята майка , когато брат ми беше малък.Аз се погрижих първо да се научи да си мие ръцете преди хранене и след игра навън.Показах му много внимателно как , пеехме песнички и така постепенно сам се научи.

# 667
Първото, което научих детето е да не взима неща от земята и да ги пъха в устата и второто - да си мие добре ръцете.

# 668
Обясних на децата си колко е важна хигиената със подходящи стихчета и песнички. Като това например:
Колко си обичам
мойте две ръчички
дето си ги мия
винаги самичка.
Всяка сутрин, обед
и преди вечеря,
винаги когато
мръсни ги намеря!
     Л.Станчев

# 669
  • БГ
Да мият старателно ръчичките си беше първото, на което ги научих, за тях беше забавно, топла водичка,  пухкава пяна, ех, кой те обича да се забавлява така!

# 670
Миенето на ръцете беше първото, което ги научих да правят сами. След това и останалите хигиенни навици. В началото се налагаше често напомняне....

# 671
Да си мие ръцете по-често, лесно се научи, не се е възпротивил.

# 672
Миене на ръцете преди хранене и след излизане навън. След разходка си ги мие сам без подсещане, но преди ядене трябва да се напомни.
Не е имало проблем с научаването на този навик.

# 673
Кои бяха първите хигиенни правила, на които научихте детето си и лесно ли ги възприе то?
Първите неща бяха да го науча да си измива ръцете след тоалетна и преди хранене, както и вечер преди лягане да си измива зъбите. Не бих казала, че лесно ги възприе, но с постоянно напомняне от моя страна нещата се случиха.

# 674
Миенето на ръцете. Като изключим факта, че има течен сапун на всякъде по пода и плота няма други проблеми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт