Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 891
  • 858
  •   1
Отговори
# 645
Първо беше миенето на ръчичките, а след това на зъбките  - беше лесно с песнички и приказки.

# 646
Първото беше миенето на ръцете и лицето. Май съм прекалила, защото сега от най-малкото нацапане и изпада в ужас и иска веднага да се измие. 😂 След това бяха зъбите и ежедневния душ.

# 647
Въпроса за зъбките е много интерен. Обяснявам, че ако не се мият зъбките всяка сутрин и вечер ще дойде феята на зъбките да си вземе няколко зъбчета. А относно слагането на ръката при кихане, обяснявам, че е много лошо нещо и ако не го прави ще й се смеят приятелчетата и, че така може ако тя е болна да за зарази другите дечица.

# 648
  • София
Миене на ръце преди всяко хранене и след това отново Simple Smile

# 649
Моето дете е на 9 години. Говорим си сериозно по всякакви въпроси.
Обрснила съм за микробите, за бактериите, за поддържане на добра хигиена.
Прочели сме доста информация по въпроса и много клипове е изгледала.

# 650
Миенето на ръцете май беше първо.

# 651
  • на последния етаж
Миене на ръцете и зъбите. С много повтаряне и търпение децата възприеха правилата.

# 652
първо миенето на ръцете

# 653
  • София
Миенето на ръцете.

# 654
Най лесно миенето на ръце.Постоянно искаше да ги мие.Трудно свикнахме с миенето на зъбки.Искаше постоянно да си хапва паста за зъби, а не да ги мие!

# 655
  • тук, на мястото си
Първото правило, което научиха децата ми е миенето на ръцете. Сега след толкова много години ми се струва, че се научиха бързо, но в действителност на всяка майка и трябва много търпение,  настоятелност и личен пример  за да научи децата си на правилната хигиена.

# 656
Първите навици са миене на ръце. Обяснението, че по ръцете има съвсем мънички буболечета, които после влизат в коремчето ни и ни разболяват добре повлия върху създаването на навика.

# 657
Пъвите неща на които учим децата са миенето.на зъби, къпането и редовното миене на ръцете

# 658
Миене на ръце след това миене на зъбите. Голямо цапане падаше с тази паста.

# 659
Първо се научи да си мие ръчичките и лицето   - като на игра-след всяка издена бисквитка  дърпа стола да се мие.Зъбките беше по трудно, но вече се справя с малко помощ.

Общи условия

Активация на акаунт