Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 849
  • 858
  •   1
Отговори
# 315
Трябва винаги да си миеш ръцете,когато се прибереш от вън,защото по ръцете се събират микроби ,малки буби,които ще те разболеят.А когато си измием хубаво ръцете ние ги убиваме и остваме здрави:)

# 316
Ще й обясня, че съществуват лоши мънички същества, които живеят в мръсотията и ни разболяват. И че това може да се избегне като си мием ръцете, лицето, зъбите, когато се къпем и перем дрехите си, когато чистим вкъщи.

# 317
Децата ми са на 10 и 7 години. И въпреки че вече имат изградени навици,непрекъснато им говоря за спазване на хигиена. Четем енциклопедии,разказвам им под формата на приказки,колко важно за здравето са хигиенните навици,как чрез личната хигиена унищожаваме вирусите и бактериите. И това което ме радва в случая е че не само им е интересно и запомнят всичко казано,но и го прилагат в ежедневието си.

# 318
Ще обясня на разбираем за детето език, като на игра, какво са микробите и бактериите, как могат да ни разболеят и какво трябва да правим, за да се предпазим

# 319
  • Elhovo
Моето момиченце  е на три годинки. Знае, че трябва редовно да мием ръцете , зъбките си мием и се къпем. Често всичко правим под форма на игра, пускаме лодки и играчки в легена . Къпем и играчките да са чисти.

# 320
По формата на игра.Вземаме любимата гумена играчка и мием ръцете и лицето сутрин и на обяд.Обяснявам,че по нея има буба.И той веднага иска да се мие.Вечер първо къпем играчката и след това него.Вече дори сутрин като стане сам отива към банята да се мие.

# 321
Ще му обясня какво са микробите и колко опасни могат да се бъдат, как трябва да се бори с тях със сапун, вода и добро измиване. Ще му обясня, че трябва да е отговорен и постоянен.

# 322
Моят син обожава водата и с удоволствие ходи да си мие ръчичките. Обяснявам му, че по ръцете му има много малки буболечки и ще го заболи коремчето, ако не си измие ръчичките.

# 323
Ще му обясня с думи, подходящи за възрастта му, какво представляват бактериите и микробите и какво може да се случи, ако не се спазва добра хигиена.

# 324
Това е най-важното нещо, особено в този момент моето дете знае много добре, че трябва да си мие ръцете много старателно и редовно и навън да не си пипа лицето!

# 325
Моето дете отдавна има създадени хигиенни навици,след всяко излизане мием ръце,всеки ден дешлПреобличане след разходка и игра.Не съм използвал по-специални методи за обяснение!

# 326
Още от много малък моят син е с прекрасни изградени хигиенни навици!Опитвала съм да му обясня колко е важно миенето на ръцете,къпането,но той от много малък не понася да е мръсен и много лесно беше при нас играждането на тези навици!

# 327
Имам бебе на 5м, хигиената е изключително важна за всеки един от нас, за да сме здрави. Още от сега го учим на лична хигиена, колкото и странно да звучи, както го научиш едно дете, това ще прави. Част от всекидневната хигиена е къпане,миене на ръчички и личице. Вкъщи се почиства всеки ден във всички стаи(прах,прахосмукачка, парочистачка)
Със времето детето се учи да прави нещата, които правим и ние, а именно миене на ръце,лице,зъбки, почистване вкъщи. Когато стане малко по- голяма ще и обясня, че около нас е пълно с бактерии и микроби, и ако не спазваме лична хигиена, няма да сме здрави.

# 328
Обясних на дъщеря си защо хигиената е важна за здравето като взех любимата и играчка-голям плюшен заек.Казах и че Зайко трябва да мие зъби сутрин и вечер за да може да хрупа моркови и зеле иначе зъбките ще го болят и няма да може.Трябва редовно да мие лапичките за да може да бяга бързо от лисицата и вълка.Обясних и че и тя трябва да мие зъбките и ръчичките редовно да е здрава и да тича бързо.Разбра ме,даже сама без да я подканям спазва хигиената.

# 329
Обясних на дъщеря си защо хигиената е важна за здравето като взех любимата и играчка-голям плюшен заек.Казах и че Зайко трябва да мие зъби сутрин и вечер за да може да хрупа моркови и зеле иначе зъбките ще го болят и няма да може.Трябва редовно да мие лапичките за да може да бяга бързо от лисицата и вълка.Обясних и че и тя трябва да мие зъбките и ръчичките редовно да е здрава и да тича бързо.Разбра ме,даже сама без да я подканям спазва хигиената.

Общи условия

Активация на акаунт