Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 850
  • 858
  •   1
Отговори
# 330
Моето детенце е много мъничко, няма годинка. Засега представям всичко като детска игра, с песнички и танци показвам как се мият ръчичките, лицето, зъбките, тялото и косата. Понякога си слагаме въображаем парфюм. След време смятам с личен пример да му показвам защо е важно всеки ден да поддържа лична хигиена, ще му обяснявам, че микробите са опасни и затова е важно да се мием, пък и да ухаем чудесно. Наблюдвам, че обича водата, така че няма да имаме проблеми с къпането и бягане с крясъци от банята 😂

# 331
Развихрям си и аз въображението и обяснявам чрез приказки, с показно видяно на друго място, чрез игра, че микробите са малки,невидими човечета, които водата отмива от ръчичките

# 332
Хигиената е онова нещо, което ни помага в грижата за себе си и в това да бъдем здрави. Тя е от изключителна важност за нашето здраве, тъй като не ни позволява да се разболяваме. Хигиената трябва да се спазва, за да не позволяваме на различните бактерии и вируси да навлизат в тялото ни.

# 333
Обяснявам с истории, особено в текущата ситуация с Covid 19. Тя е на 4, възприема до бре и явно методите са успешни, защото си мие ръцете по сто пъти на ден. Simple Smile Говоря за вируси, както и за последствията от тях.

# 334
Моето дете е още малко (на 1г. и 6 месеца), но вече знае колко са важни някой действия свързани с хигиената като миенето на ръце и почистването да дома. Всичко за сега се учи под формата на игри и приказки.

# 335
Пред мен е детето : " За да бъдем здрави , мило мое дете, ние трябва да спазваме хигиена. Хигиената, това навикът ни да поддържаме тялото, дома си и мислите си чисти. Тук, сине, на помощ ни идва водата.Тя е най-добрият приятел на хигиената.Няма вода- няма хигиена. Как поодържаме чисто тялото си? Чрез редовно къпане, миене на ръце, лице и зъби, носене на чисти дрешки.Как поддържаме чист дома си? Като събираме боклучетата с прахосмукачка, редовно проветряваме и бършем мебелите и пода отново с вода. А хигиена на емоциите, мило мое  дете, се спазва като мислим само хубави неща". Ето по този начин аз съм обяснила хигиената на децата ми- едното на 5, другото на 10 в момента.

# 336
Чудя се и аз как ще обясня на дъщеря ми, като дойде моментът. Имам племенник, който много се разстройвс от рекламите за убиване на "кашлящите" микроорганизми и микробите по тоалетната чиния, където ги изобразяват като малки животинки, които биват убивани. Възприема ги като котенца, кученца и пр., които той много обича, и вижда как някакви хора с наслаждение ги убиват и се радват. Не знам, може би въобще няма да внушавам на дъщеря ми, че става дума за нещо живо, а по-скоро ще го представя за неодушевена мръсотия, която разболява, за да избегна подобни аналогии.

# 337
Дъщеря ми е на 6 г. Обяснила съм всичко за хигиената. От миенето на ръцете и сто старателно ,лицето, краката, зъбите до къпане и тн. Да ви кажа,че детето ми всеки час е в баняята сама (без никой да му казва) и си измива ръцете и лицето, а зъбите 3 пъти на ден Simple Smile Надявам се и 1 годишния ми син да образовам толкова добре на тема хигиена Simple Smile А относно хигиената на апартамента... Маниачка съм на тема чистота и се надявам децата ми да взимат пример. Каката ми е голяма помощница. И тя бърше прах, помага с домакинска работа . И съм обяснила как точно се използва тоалетната хартия-правилно .

# 338
Бих направила показно - експеримент с купа с вода и малко пръст в нея, в средата на която ще капна малко течен сапун/веро /което ще разпръсне по краищата на купата мръсните частици/ и така ще илюстрирам по забавен начин почистващата сила на измивните препарати

# 339
  • София
Здравейте!
С моя пример показвам колко е важно да си мием ръцете, зъбите, лицето, да се къпем редовно, за да бъдем здрави. Четем детска енциклопедия, гледаме образователни филмчета.

# 340
  • Пловдив
Представете си, че пред вас стои детето ви. Как бихте му обяснили какво е хигиената и защо тя е толкова важна за нашето здраве?
- всичко се обяснява и разказва под формата на приказки и с нагледни материали и картинки - какво е чисто, какво е мръсно.. цапаме се, после почистваме.. защо трябва да сме чисти и как да се предпазваме от големите, лоши микроби.. все интересни теми за говорене. Колкото сме по-чисти и спазваме лична хигиена, микробите ще бягат от нас и ще бъдем здрави!

# 341
Хигинните навици са изключително важни. А децата обичат игрите, затова смятам, че създаването на навици под формата на игра води до отличен резултат. Едновременно с това може да се чете образователна литература, различни детски книжки, забавни сюжети, които да оставят трайни следи в детското съзнание и да спомогнат за изграждането на тези важни привички.

# 342
Децата с радост и удоволствие приемат и научават всичко което ги заобикаля.
Било с песничка, стихче и особено реклама по телевизията.
Започне ли реклама с детска песен и приказен герой, показващ добри хигиенни навици, децата ги наблюдават с огромен интерес и са толкова усърдни колкото е приказния герой.
В къщи, при баба и дядо, опитваме да научим децата си на най- важните неща.

# 343
  • София
Миличък искам да ти обясня защо е важно да си миеш ръцете. По тях има едни маааалкииии човечета, наречени бактерии, които не можем да ги видим, а се виждат само с микроскоп. Тези бактерии са по ръцете и ако не ги измиеш след това те попадат в коремчето ти и може да те заболи корема, да започнеш да повръща и да ти е лошо. Знаеш не е хубаво когато то е лошо. За това е добре да поддържане мигиена на ръцете. Но освен по ръцете тези бактерии ги има и в устата и те с чукчета рушат твоите зъбки. За това трябва всяка вечер да си миеш зъбките. Лицето също трябва да си мие, да почистване вкъщи, защото може тези бактериики да се появят и когато докосне нещо мръсно те попадат на нашите ръчички и от там ти обясних какво става.

# 344
Да,тя наистина е много важна!От малко детето трябва да знае ,какво е хигиена и да спазва такава.Тя е важна за здравето,развитието и възпитанието на децата ни.Щом човек е чист,подреден и има хигиенни навици от малък,ще бъде здрав и приветлив!Хигиената трябва да се спазва, за да не позволяваме на различните бактерии и вируси да навлизат в тялото ни.

Общи условия

Активация на акаунт