Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 851
  • 858
  •   1
Отговори
# 345
Личният пример е много важен. Навиците се създават още от малки. Дъщеря ми е още бебе но всеки път когато и извършвам тоалет, къпя я и и мия ръчичките и обяснявам, че хигиената и много важна. За да бъдем здрави, прилежни, красиви и за да се грижим за себе си. Отношението към нас самите се отразява и в очите на околните, трябва да се григим за себе си и да се обичаме. ❤

# 346
Обяснявам, че мръсните ръчички  носят микроби Единственото нещо, с което можем да ги преборим е сапунът. Затова редовно да си мием  ръцете и зъбите, къпем се. Само така можем да се отървем от микробите. С личен пример и непрекъснато говорене постигаме много .

# 347
  • иска ми се Варна през лятото
Каката ми е на 11 и с това онлайн спешно обучение, "спешно" се научи да борави с мишка и клавиатура 😂... освен мобилния телефон. Та децата постоянно гледат в интернет и се самообучават. И така попаднала и на представяне  на "милионите микроби убийци"  по клавиатурата 😅. Беше толкова ужасена, постоянно ръцете й били мръсни, чувствала ги как пълзят и прочие и все ги бърше, мие, трие, дезинфекцира... Побъркахме ги тия деца!!!
А за малкото да кажа, че то ни копира, гледайки какво правим и така всъщност се учат децата на всичко от нас, както родителите и затова се стараем да даваме най-доброто от себе си... Поне пред тях! 😉

# 348
С жена ми обясняваме и показваме как се мият ръце ,зъби ,как да се къпе сам . На 4.6 г е и детето помага и  в почистването на домът.

# 349
Ще му кажа че хигиената е най-важна! Тя предпазва от болести и инфекции! Трябва да минем често ръцете си а навън да ползваме мокри кърпички!

# 350
Дъщеря ми е вече на 5 и мога да кажа ,че няма проблеми с хигиената .Не съм и обяснявала много честно казано ,защото е по-буйно дете,по +скоро от нас се е научила .Семейният пример е най-важен.
Ние българите си имаме и много хубава песен  за "хей ръчички",която при малко дете е доста успешна -весела ,запомня се лесно и помага за ритуала за миене на ръце и личице.
И с бебето така ще се учим след някой и друг месец .

# 351
  • Samokov
Търпеливо обяснявам, че в устата ,по ръцете и по тялото има невидими буби и трябва да ги изгоним.Нашето оръжие е сапуна и пастата за зъби. Скоро съм решила да взема и таблетки, който оцветяват зъбите.Смятам , да ползвам рисунки за да бъде онагледена задачата.

# 352
Заради коварния вирус се обърна внимание на нещо много важно, което е било важно още от преди. Сега обаче постоянно се повтаря, че личната хигиена е особено важна. Децата ми ги уча, че микробите живеят по ръцете, че не трябва да се хранят с мръсни ръце, защото така изяждат малките неведими същества и те ги разболяват. Следват въпросите, как нещо толкова малко и толкова лошо и това се разяснява. При децата едно обяснение не стига, трябва всекидневно да се повтаря и да се дава личен пример.

# 353
  • при късмета
Детето ми вече е голямо и вече с навици. Лесно ги създаде след обяснения, че трябва винаги да се храни с чисти ръце и да ги мие когато се прибира от разходка, защото има микроби по тях, които не вижда и вода и сапун ги премахва.

# 354
Обяснявам му, че винаги трябва да си мием ръцете преди и след тоалетна и че винаги трябва да бъде с бельо, да не сяда на детски площадки или плаж без бельо. Под формата на игри и закачки му обяснявам колко е важна хигиената и че трябва да поддържа добра хигиена за да бъде здраво и щастливо Simple Smile

# 355
  • При децата ми
Първо обяснявам с личен пример, след което с думи. Обяснявам за микробите, вирусите и как може да се зарази човек. Децата ми са сравнително големи вече и имат изградени навици.

# 356
Винаги обяснявам ,че по ръцете има бактерии  да си мият  ръцете винаги преди хранене, след прибиране от игра навън, след тоалетна ,често използваме  песнички „Хей ръчички, хей ги две“

# 357
Хигиенните навици на детето ми са изградени още от много ранна възраст. Хигиената е много важна!<3

# 358
Обяснявам на синовете си по този начин:
Хигиената е един огромен бял, пухкав облак, който измива всички зелени грозни чудовища (микробите). Колкото повече дъжд вали от "облака", толкова е по-чисто навсякъде 😀

# 359
При децата много важен е личният пример ,както и да им се обяснява всичко по интересен начин. Бих обяснила на детето,че трябва редовно да мие зъбите си,за да се предпазва от кариеси и така да не посещава често ,,лошия" зъболекар. Че трябва да държи висока лична хигиенна, да мие често ръцете си,за да се защитава от болести ,вируси,и микробите( малки гадни буболечки).

Общи условия

Активация на акаунт