Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 851
  • 858
  •   1
Отговори
# 360
Не ми се е налагало много да обяснявам за хигиената,защото от мъничко моето момиче(4 години) си знае,че трябва да се мие. До сега не ми е задавала въпроса защо, това за нея си е нещо нормално и обичайно.
Въпреки това обяснявам, когато усетя че и е любопитно,че микробите попадат много бързо и лесно по ръцете и ако не се мием редовно можем да се заразим с много лоши болести.За мен най-важен е и личния пример.

# 361
Ще обясня като на голям човек ,че много болести са следствие на лошата хигиена.Бих си послужила и с клипчета ,а и с личен пример.

# 362
  • Пловдив
Смятам , че личния пример е най- важен!Сравненията и обясненията нагледно също имат ефект.

# 363
  • София
Моята госпожица е на 3г. Постоянно ръчка, точно там където не трябва, до скоро лапаше всичко.. Сега мием ръцете през 20-30минутки, обясних й, че хората се разболяват от микроби, които са много много малки и живеят където е мръсно. Когато сме здрави, ходим на вън, играем и ядем сладолед, ако иска да е здрава, трябва да е винаги чиста, да си мие ръчички те, за да ги изгони и да не я хапат, защото ги е страх от водата и от сапуна..

# 364
Нагледно с ежедневната хигиена!

# 365
Бих започнала със задължителното миене на ръце преди хранене, след каквито и предмети да са били използвани, също така, че в природата се срещат много малки животинки, които не се виждат с очите, защото са толкова малки, но опасни. И ако попаднат върху нашите дрехи, тялото или органите могат да ни причинят много болести и неприятни усещания - като болка, като разболяване, температура и още много усещания. Дори бих показала върху кукла какво е нужно да се направи, за да може тя да е чиста и здрава и да няма притеснение, че може да попаднат тези малки микробчета. Затова е важно да се мием с вода и сапун много старателно, за да не попадат и върху тялото, както и лицето и устата ако е имало допир до външни предмети

# 366
Ще обясня на разбираем за детето език, че липсата на хигиена може да бъде опасна за здравето. Също така ще му кажа, че винаги трябва да е с чисти дрехи и измити ръце, лице и зъби.

# 367
Въпреки, че синът ми вече е с изградени хигиенни навици, не пропускам във всеки удобен случай да напомням колко е важно всеки да спазва хигиенни норми. Изградих хигиенни навици у него с много обяснения - колко е важно например да не пропусне нито една сутрин или вечер да измие зъбите си. Разказвах за "чук и пук", които ги развалят.
Относно миенето на ръце, лице и ежедневен душ по същия начин - с много постоянство, обяснения и даване на нагледни примери. Как се пренасят бактерии с мръсни ръце, обяснения за различни болести и така всичко това детето го прие и се превърна в навик.

# 368
На голямото дете наблягам най-вече на последиците от лошата хигиена и давам примери. На малкото обяснявам с клипчета и ролеви игри и работим върху създаването на полезни навици.

# 369
Много ми беше трудно да обясня на моят палавник, че е нужно след тоалетна, преди и след хранене и след като се върнем в къщи от детската площадка да си измие ръцете със течен сапун и да ги подсуши... Винаги бърза и само преминава водата през ръцете му... Трябваше да стоя до него дълго време и да му говоря за това как може да се зарази и разболее. Използвах и момента, че лятото беше болен от разтройство и дълго докато мия ръцете му говорих за това как се е докарал до тука. Спомена за болките в коремчето от тогава и разбира се примера който дава семейството доведоха до изключителен резултат. Сега винаги ... дори когато излезем от вкъщи и отидем на ресторант, fast food или сме сред природата ... мием ръцете.

# 370
Бих му обяснила, че хигиената е една от най-важните неща в живота, но разбира се трябва да разбере и проумеее, че това наистина е така и впоследствие ще изгради навици. Хигиената е добър навик, важна за нашето здраве, защото предотвратява разпространението на микроби, които могат да ни разболеят. Ако ние спазваме добра и редовна хигиена, ще се чувстваме, по-спокойни, отпочинали и щастливи.

# 371
Често ми се налага да обяснявам по тази тема. Имам разнообразие от картинки подходящи за деца, с които мога да обясня нагледно защо хигиената е важна. Иначе нормален разговор с детето е достатъчно да се проведе на тема "Защо е важна хигиената за нашето здраве".

# 372
Синът ми все още е малък и му обяснявам, че трябва редовно да си мие ръцете, лицето, зъбите. В противен случай може да се разболее и ще трябва да си стои в къщи, без да може да се вижда с приятелите си.

# 373
Това, което обяснявам е, че хигиената е изключително важна за нашето здраве, но и красота. Трябва да си мием ръпичките всеки път когато излизаме навън и преди хранене, както да се предпазва е от вирусите, така и да сме чистички и красиви. Да не ходим мръсни и с не измити зъбки. Има множество детски филм чета на тема хигиена, които са изключително интересни и пъстри. Търся такива филмчета, детето ги следи с интерес и имам чувството, че те са много по-вуздействащи. Освен това винаги давам примери с мръсни и нечистоплътни хора.

# 374
Постоянно обяснявам колко е важно да се мият ръчичките, защото ще я заболи стомахчето. Също така зъбките и личицето. Особено преди всяко хранене задължително със съпун се мият ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт