Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 856
  • 858
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Като беше още мъничък синът ми си имаше книжка-стихче специално за миенето на ръчичките.  Като порасна и започнах да му обяснявам за микробите и как може да се разболее от тях. Сега вече е на 4 годинки и за да знае точно колко време трябва да си мие ръчичките, за да са добре измити, му рисувам с химикал по една звездичка на всяка ръка и търка със сапунчето, докато не се изтрият звездичките Wink

# 376
Бих му обяснила, че хигиената е една от най-важните неща в живота, но разбира се трябва да разбере и проумеe, че това наистина е така и впоследствие ще изгради навици.

# 377
Ще пеем песнички как се мият ръцете от лошите микроби, за да сме здрави. Показано като игра ще се възприеме по - добре.

# 378
Обяснявам и показвам.Голямата ми дъщеря знае,че с влизането вкъщи първо се минава през банята и се мият ръцете.Малката все още не разбира много,но и давам кърпичка и тя сама си трие ръцете.Разбира се аз след това измивам хубаво и обяснявам защо и колко е важно да са чисти.

# 379
  • София
Децата ми са вече големи и имат създадени навици. Но когато бяха малки постоянно им обяснявах за вирусите и бактериите - как трябва винаги да се хранят с чисти ръце и да ги мият, когато се прибират вкъщи от разходка, задължително миене на зъби сутрин и вечер,вземането на душ всеки ден.Не беше лесно,но с търпение и личен пример нещата се получават!

# 380
На дъщеря ми обяснявам как ще се разболее ако не си мие ръцете и си ги лапа. Казвам й че по тях има едни малки невидими лоши буболечки които искат да я разболеят. За миенето на зъбки й обяснявам как ако не си ги мие ще й се развалят и ще трябва да я водя на зъболекар.

# 381
Според мен хигиената е важна за всеки човек. Тя признак на култура и възпитание. За здравето и живота на всеки един човек тя е на първо място. От малки децата трябва да се научат да спазват хигиена за да може да живеят здрави, чисти и  щастливи.

# 382
Моят син има вече изградени хигиенни навици.Знае че трябва да си мие ръцете ,зъбите, лицето.Обясних му че по ръцете  живеят микроби , които са много вредни и могат да причинят много вреди,затова старателно трябва да си мие ръцете с топла вода и сапун

# 383
  • София
Децата ми са вече голями и с изградени хигиенни навици. Като бяха малки- доста повтаряне, напомняне и обяснения имаше. В пубертета с голямата имаше един период в които пак трябваше доста напомняне, подканяне Hushed да влезе да се изкъпе. Сега не може да я изкараш от банята.

# 384
С песнички, книжки и игри. Вярвам, че за да прави нещо, то трябва да бъде забавно.

# 385
Ние вече имаме изградени някакви хигиенни навици, знаем че има микроби, сега говорим и за корона вирус, не излиме, но сутрин, преди ядене и като се измърсим мием си ръцете, зъбките, дупето и т.н. Те знаят, че трябва да сме чисти да миришем на чисто и на хубаво!

# 386
Моето момченце е на 2 годинки.С появата на първите зъбки ползваме четка за зъби,редовно мием ръцете и лицето.Обяснявам като на игра, за невидимите буболечки които ни полазват и разболяват.

# 387
Нашето детенце скоро ще навърши две годинки,но вече има изграден навик да си мие ръчичките,личицето,зъбките.Казваме и,че дечицата трябва редовно да си мият ръчичките,защото по тях полепват мръсни буби и ако не са мити ръчичките ще боли коремчето и детето ще плаче.Подче когато папка също първо дава даи се измие,помага в къщи да бърше прах и то Simple Smile за да няма буби.Колкото по-рано му се обяснява на детето,толкова по-лесно придобива навиците.

# 388
Обяснявам на детето си, че хигиената е важна, защото тя ни пази от различни болести. Затова, ако обичаме себе си и близките си всеки ден трябва да полагаме грижа за здравето си.

# 389
SmileSmileПри нас вече са изградени хигиенните навици, мием ръцете, защото макар и на 3 годинки, малкия знае, че има микроби и болести и ако са мръсни ще се разболеем. Сутрин, когато стане мием очичките, зъбките и ръцете, след като се нахрани, знае, че пак трябва да се измие. Сам взема плодове и ги мие преди да ги изяде, изобщо при нас много често сменяме блузките, защото се намокря, докато е на чешмата.  Водата ни е пръв приятел  Smile

Общи условия

Активация на акаунт