Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 856
  • 858
  •   1
Отговори
# 390
Винаги правя асоциация, че микробите и мръсотията са лоши герой и обяснявам на детето ми че той трябва да ги победи като мие ръце и зъбки. Така ще бъде здрав и ще може да си играе. Навиците, които създаваме у децата си отрано ще останат за цял живот .

# 391
Ще му обясня за злия д-р Бацил и как той наказва децата, които не си мият ръцете редовно! Може нагледно да му покажа и алкохолика чичо Киро, който не си е поддържал хигиената на ниво като малък!

# 392
Обяснила съм на дъщеря ми ,че е важно да се мият ръцете и зъбките, тъй като по тях се полепват мнооого малки животинчета, които ние не можем да видим и ако не ги отмиваме с водата и сапуна/пастата за зъби, ще се разболеем и трябва да седим вкъщи, докато другите деца играят навън. Татко и аз също редовно мием зъбите и ръцете, за да излизаме с нея да играем и да се срещаме с нашите приятели.

# 393
Ще му обясня като на голям човек - сериозно! ако не успее да ме разбере така - ще му разкажа под формата на приказка.

# 394
Чрез образователни клипчета от интернет и книжки за микробите, и често миене на ръцете, като обеснявам колко невидими микроби имат по ръцете, които ще попаднат в стомахчетата.

# 395
Ще му обясня, че за да сме здрави, трябва да сме чисти, да спазваме добра  хигиена. И като вижда всеки ден какво правя- децата обичат да подражават и добрия пример е най- важен

# 396
На първо място- личния пример. Когато ни гледа детето, то копира родителите. При миенето на ръце, го правим на забавна игра с песнички.🙂

# 397
  • Ямбол
За да бъде здраво и бодро детето ми съм дала указания  -1. Зъбите се мият два пъти на ден -сутрин и вечер преди сън .
2.Ръцете преди хранене се мият с топла вода и сапун.
3. Ако ни се хапва плод или зеленчук трябва много хубаво да се измият.
и много други полезни съветчета..
Общо казано научих  детето  си да се грижи за себе си и за личната хигиена. Цари мир и любов))

# 398
Все още нямам опит с това, но предполагам, че ще се опитам да обясня какво са микробите и колко опасни могат да бъдат те. Естествено примерът, който родителите дават е от изключителна важност, затова ще се постарая и ние да сме перфектни в това отношение пред детето.

# 399
  • Варна, Пловдив
Представете си, че пред вас стои детето ви. Как бихте му обяснили какво е хигиената и защо тя е толкова важна за нашето здраве?

Аз съм действала по интуиция като съм обяснявала на детето си за личната хигиена, в началото повече с игри, но вече е по-голям и повече разбира и постепенно започнах да съм по-сериозна и при спазването  на лична хигиена вече знае, че това не е игра или просто забавление. Особено сега при тази ситуация, като няма излизане навън, преди повече се опитваше да се измъква от миене на ръце най-вече, но сега разбира и спазва ритуалите. При миенето на зъби там повече съм му показвала образователни клипчета и приказката за Пук и Чук. Има знания за микробите, вирусите, какво правят те и какъв е начинът да се преборим с тях. Надявам се искрено бързо да преминем през случващото се.

# 400
  • София
Имам две деца, голямата вече е с поизградени навици, но ми се случва да напомням за ръцете, зъбките и миенето на храните, преди да ги хапва. С братчето ѝ сега започваме, действам на принципа, че личния пример е важен. Той си знае, че трябва да си измие ръцете, след като е бил навън или преди да седнем около масата, зъбките са му още на игра, но се старая да му стане навик.

# 401
Обяснила съм , че микробите са много вредни и опасни и живеят в мръсотията, за това трябва редовно да мием ръцете си със сапун, да перем дрехите си и да чистим вкъщи.

# 402
Обяснявам на децата си,че хигиената е важна не само за здравето на тялото ни ,но и за начина по който ни приемат околните.Че човек с ниска хигиена отблъсква другите и те странят от него.Че много болести се предават с мръсни ръце и че който иска здрави зъби трябва да си ги поддържа.

# 403
  • Велико Търново
На децата трябва да се говори от малки за хигиената и през игра и забавни ситуации да им се покаже какво трябва да правят. Личният пример на родителите също е много важен

# 404
Не е трудно да обясним,трудно е да създадем навик у децата да спазват хигиена.Най-лесно се обяснява с картинки ,книжки ,филмчета и личния пример.След това се напомня позитивно всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт