Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 858
  • 858
  •   1
Отговори
# 405
Синът ми вече си има изградени навици. Още от вратата влиза в банята да си измие ръцете.Той дори сам казва че е задължително,защото има микроби и понякога дори и на нас прави забележки ако сме пропуснали.Постигнахме го с много обяснения и примери като детски клипчета специално за тази цел,и естествено личния пример на мама  и тати,че хигиената е важна.

# 406
  • Велико Търново
Благодаря Ви, бг мами! Получих чудесни идеи как по по-интересен начин да обясня на малкия колко е важно да си чист. Сега в условията на ИП поне мога да изпробвам повечето, дано проработи някой трик успешно и вкъщи

# 407
Децата ми са на 8 и 6 години. Вече са големи, но въпреки всичко всеки ден си говорим и обясняваме как школото нас има много микроби и те могат да ни разболеят. Гледаме доста клипчета по темата как се мият ръцете, защо е важно да те прави, какви микроби има около нас.

# 408
Simple SmileЛичният пример е най-ефективен при нас- показвам, обяснявам и повтарям, ако се наложи Simple Smile

# 409
Обеснявам на децата си, че чрез спазване на добра хигиена се предпазваме от някои болести и посещения при чичо Доктор

# 410
Винаги съм обяснявала, че така се предпазваме от микроби, болести и ухаем приятно. Децата обичат да влизат в банята, често мият ръцете си. Миенето на зъбите е детска игра. Напоследък малкото ми дете казва, че си мием ръцете срещу корона вирус.

# 411
  • София
Сина ми,взимаше пример от нас с хигиената,но за да е по-приятно миенето на ръчичките винаги купувам пяна за ръце,шепата се пълни цялата и така гоним микробите от нас Simple Smile

# 412
Имам книжки с прекрасни рисунки- за ръцете, за зъбите, за тялото. Но и лишеният пример също е важен.
Според мен на малките деца би било добре да се обясни под формата на приказка.

# 413
Личен пример,търпение и многото  обеснение

# 414
Бих му обяснила сериозно,без заобикалки.

# 415
Личният пример наистина е много важен.

# 416
Когато децата са малки всичко трябва да бъде под формата на игра. Бих се възползвала от това, като представя хигиената като нещо изключително важно с помощта на малки помощници. Черен пипер ( в ролята на бактерии) , вода, купа и сапун. В купичката с вода поръсваме черен пипер, детенцето топва пъстче в сапуна, а след това и в купичката с пипера. Та-дааа, пипера (микробите) се отблъскват. След това ще обясня, че има и други средства за предпазване от микробите и как винаги трябва да сме чисти за да не ни посещават нежеланите гости - микробите. Simple Smile

# 417
Децата разбират по- бързо от колкото ние си мислим. Момиченцето ми вече има изградени навици. Влизайки в къщи първо си мие ръчичките и тогава отвива при малкото си братче. Обяснявам как по ръчичките остават микроби ако не ги измием със сапун и ще влязат  в коремчето и то ще ни заболи. За зъбките си имаме буболечката Чук и Пук, които ще ни развалят зъбките ако не ги измием. Ръчички, зъбки, очички, тяло знае, че всичко трябва да е чисто.

# 418
Личният пример на родителите е най -добър.Когато децата са малки, ученето на хигиенни навици трябва да бъде под формата на игра,приказка или песничка.
Моят син скоро ще стане на 3 години, има изградени хигиенни навици-мие си ръцете, зъбките,опитва се да се къпе.

# 419
Бих  обяснила на децата си ,че това е  един от най-важните уроци в живота.Ще им кажа,че хигиената е едно от най-сигурните неща , за да са  здрави. Също така че чрез миене на ръчички,лице и зъбки отблъсква лошите микроби,които искат да навлизат в тялото им и че така ще са като супер герои от любимото детско

Общи условия

Активация на акаунт