Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 861
  • 858
  •   1
Отговори
# 420
Големи са ми децата, но не обеснявах много като бяха малки. На стената бях залепила весели картинки как животинки си мият зъбите и ръцета и играехме на можеш ли да повториш всичко без да пропуснеш нещо.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 10:24 от zari65

# 421
Благодарим на всички за интереса към темата.
Дискусията ни за хигиената на малчуганите продължава с втория ни въпрос към вас:

Кои бяха първите хигиенни правила, на които научихте детето си и лесно ли ги възприе то?

Очакваме отговорите ви с нетърпение и ви напомняме, че 100 от вас ще спечелят специалната кутия на Maliva!

# 422
Хигиената е важна за здравето на нашите деца.Аз им обяснявам с елементарни демички,че има буби по кожата им и трябва хубаво миене и ще се чувстват по здрави.

# 423
  • Бургас
Миене на ръце когато са видимо мръсни се възприема най-лесно , по-лесно се осмисля от децата, както и преобличането, ако са мокри или изцапани, но някои неща се възприемат по-трудно, иска се време и постоянство

# 424
Кои бяха първите хигиенни правила, на които научихте детето си и лесно ли ги възприе то?

Не мога да си спомня кои са били първите, но със сигурност помня, че се бях превърнала в грамофонна плоча - зъбките, ръчичките по много пъти на ден. Доста време мина преди да изградят хигиенни навици.

# 425
Миене на ръце преди хранене беше сякаш първото, защото се храни сама с ръце от бебе.

# 426
  • Велико Търново
Миене на ръцете преди хранене и след влизане вкъщи. Все още не ги е научил както трябва и аз съответно само повтарям и напомням

# 427
Моето момче е на 3 г. и 5 месеца и от малък обича да го къпем, да си мие ръцете.За него всичко е една игра. Къпе си играчките да са чисти, винаги преди да си измий ръцете мие някоя количка да е чиста. Сам изявява желание да си мие ръцете. Всичко постигнахме с личен пример и книжки на тази тема, а и много песнички и видеоклипове-Хей ръчички, Мий си ръцете всеки ден, клиповете  по телевизията за миенето на ръцете, които вървят в момента.

# 428
Първо се научи да си мие ръчичките. Много му беше забавно и все още е !

# 429
Миене на ръце преди хранене и след прибиране вкъщи.

# 430
Първо се учихме да мием ръце, лице и зъбки. Сравнително лесно се научи зъбките още се до усъвършенстват.

# 431
  • Бургас
Задължителното миене на ръце преди хранене и веднага, когато се приберат у дома. Задължителното миене на зъбки сутрин и вечер! Душът е задължителен!

# 432
  • София
Миене и почистване на ръцете преди и след хранене.

# 433
Тепърва ми предстои. Бебето ми е на 10м, много обича да се къпе и силно се надявам да имаме успех и с основния хигиенен навик миенето на ръцете.

# 434
Да си мие сам ръцете и лицето,  зъбите също, първо с моя помощ, после - сам.

Общи условия

Активация на акаунт