Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 862
  • 858
  •   1
Отговори
# 435
да си мием ръцете след излизане,зъбите сутрин и вечер,да си мием лицето със студена вода,правилата се възприемат лесно ако се дава пример с тях.

# 436
  • София
Първо какво да прави веднага след като се събуди. Постоянно напомням за миене зъбките, ръчичките и вече има хигиенни навици.

# 437
Първите хигиенни правила бяха за миене на ръцете преди хранене и въобще. Много лесно и забавно беше с една песничка от моето детство "Хей ръчички" (аз така я знам, може да се казва различно). След това за миене на зъбите сутрин и вечер.

# 438
Първите обяснения бяха само с показване - как да се мием, как да се бършем и т.н. И важното е да е с личен пример, и под формата на игра! Има и награди за положените усилия Simple Smile

# 439
Миене на ръцете преди хранене!

# 440
Първите хигиенни правила, на които научих детето си бяха свързани с миенето на ръчичките и миенето на зъбките сутрин и вечер. С игри и песнички допълвах обясненията и детето ми се научи без проблем.

# 441
  • Велико Търново
Миенето на ръцете - преди хранене, след хранене и след тоалет.

# 442
Първото нещо , на което много държах да науча децата, беше грижата за устната хигиена.Стремях се този сутрешен и вечерен "ритуал" да се превърне в навик.Рабира се и миенето на ръце преди хранене и след посещение в тоалетна.

# 443
Миене на ръце и зъбки.

# 444
Първото нещо на което бих научила детето ми(имам бебе) е да си мие лице,ръце,зъбки. След като се приберем и преди хранене да си мие ръчичките. Да се научи да помага вкъщи с домашните задължения- чистене,миене на чинии. Хигиената е много важна,както  го научиш едно дете,това ще прави. Затова трябва да му даваме добри примери, децата копират нещата, които правим ние 🤗

# 445
Първото което възприе е миенето на ръцете и зъбите.

# 446
  • Плевен
Научих го да си мие ръцете, да почиства след себе си, да спазва лична хигиена...

# 447
Първите бяха да си мие ръцете, зъбите и всеки ден да се мие преди лягане. За лесното възприемане - по-скоро не, но е нужна упоритост от родителя, за да придобие детето тези навици и да ги изпълнява без драми.

# 448
С помощта на песничката "Хей , ръчички" се научихме да се мием и да пеем.

# 449
Не помня вече. Най-вероятно миене на ръце, лице, после зъби, къпане.
При всички случаи това не е нещо, което възприемат с едно обяснение. Трябва постоянство и личен пример.

Общи условия

Активация на акаунт