Децата, хигиената и Maliva. Включете се в дискусията и открийте приказната нежност!

• 18 862
  • 858
  •   1
Отговори
# 450
Първото на което го научих беше миенето на зъбите.Започнах когато беше на 6 месеца някъде,естествено аз вършех всичко.Но с много обесняване и показване,сега когато е на 2 + години вече сам си мие и търка зъбите,измива си лицето и ръцете след това.

# 451
Миене на ръце, научи се бързо, но още не може да се научи да не пипа нищо през 10те секунди между миенето и храненето . Simple Smile

# 452
Първите навици бяха в миенето на ръцете, лицето, зъбките. Беше й много забавно и лесно се научи. Вече дори не ми се налага да повтарям. Навиците се образуват лесно, когато детето има такъв пример в ежедневието си от родителите и повтаря действията им. Ако родителите не поддържат достатъчно добра хигиена, колкото и да повтарят правилата на детето едва ли ще се научи.

# 453
  • София
Първите хигиенни правила, на които го научих е да си мие ръцете преди и след хранене, като се приберем от отвън. Също едно от първите неща - да си мие зъбите и лицето.

# 454
Първо беше миенето на ръце, лице, почистване на нос, миене на зъбки. Малко по-късно приучаване към гърне и съответната хигиена след това.

# 455
Първо бяха да се мият ръцете, зъбите и лицето. Малко се забравяше в началото, но с времето се свиква.

# 456
Първите правила, на които ше науча сина си, когато започне да разбира, е миене на ръцете, зъбите, лицето.

# 457
Миенето на ръце и зъби.

# 458
  • При децата ми
Първите хигиенни навици бяха миенето на ръце преди хранене и след игра, и миенето на лице и зъби.

# 459
Първото нещо на което научих и двете си деца е че ръцете се цапат, мръсни са и не трябва да се слагат в устата. Че след разходка и игра навън трябва да ги измием.  Малкия е на 1 год. И още сме в процес на учене, но много ни помага и познатата на всички детска песничка " Хей ръчички,хей ги две" и подобрената и версия " Мий си ръцете всеки всеки ден". Учим се да си мием лицето и едното зъбче! С времето се научават,  когато нещата се повтарят всеки ден едно и също. Ние родителите трябва да сме по- настоятелни.

# 460
Да си мие ръцете преди хранене и след тоалетна!

# 461
Да си мие ръцете и зъбите сам , малко му беше трудно в началото , но сега вече се справя успешно!

# 462
Първото беше миенето на ръчичките.По късно и миенето на зъбките,което беше по трудно.

# 463
Миенето на ръцете, после на зъбките. Сега с малката се учим да се къпе сама, тя обича да е в прилежен вид. С баткото ми беше малко по-трудно, но той порасна вече и знае кое е важно и как да се поддържа, за да е здрав.

# 464
Първото което се научи е да си мие ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт