Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 92 999
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 3 240
А всъщност, лично за мен хич не ми е, как се е разчуло и дали е правилно. Макар да съм съгласна с навременни или малко преждевременни мерки, отколкото с изчакване, ослушване и притаяване... тип, може и да ни се размине.
Всъщност ми е до самосъзнанието. Само това.
Простичко, но важничко!

# 3 241
В България Ковид има ли? Има. Значи всеки може да се зарази. Защо от това се прави сензация? И кое се прикрива? Чакат се резултати. И кой ще хукне на кафе, ако е притеснен? Моля ви, тук всички искат едва ли не поименно да се казват хората, къде работят, колко деца имат и то в официален държавен регистър. Иначе криели информация. Виновен до доказване на противното, а трябва да е обратното.
И да лично работя с човек, боледувал и излекувал се от Ковид в къщи. И контактна бях и под карантина бях, и не се разболях, нито някой домашен. Знам и колко ми беше страшно, дали, или. Точно във вихъра на епидемията в Германия март месец.

# 3 242
  • София
когато изпращам детето си на градина ще искам да зная дали някой е болен или контактен. Когато съм на работа също искам да зная дали някой от родителите или децата е болен или контактен. По ДГ родителите подписваха декларации специално за короната. Предполагам, че и учителите са подписали.

Ето, ти самата знаеш, че си била контактна на болен. Едва ли щеше да ти е приятно, ако не беше предупредена. Няма нужда сега да извърташ нещата само защото ти се е разминало. Към момента ти се е разминало всъщност.

# 3 243
Андариел,
Да ти кажат, че има съмнения за болен от Ковид в ДГ е едно, да го пуснат в новините е друго. Първото е важно за контактните, второто - само при доказан случай. После при отрицателен резултат, ходи доказвай, че нямаш сестра. Вече в цялата страна са те прославили, че си заразен и болен.

# 3 244
  • София
Журналистите нали четат, ако щеш в профила на фандъкова го пишело. никой не е пускал нищо в новините, освен журналистите. Едва ли са им изпратили прессъобщение от общината.

Има тестове - показали са положителни. Каква сестра?

# 3 245
Славата си я дължат на шегичките със Сърница, иначе никой нямаше да ги разнася, дори и да са се заразили -  случва се, никой не е виновен.

# 3 246
  • София
Именно, да не си бяха писали по профилите шегички и снимки! Те сами се насадиха на пачи яйца.

# 3 247
Ще каже човек, че все едно за чума и Ебола се говори, че толкова шум се вдига.

Ако толкова нещо ги притеснява  тези родители или всеки, който има някакви притеснения да не му се зарази детето от вирус, който почти няма симптоми при децата...е по-добре да мисли как да си ги държи вкъщи оттук нататък.

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 16:14 от Анонимен

# 3 248
Ами тъй ми...
Децата затворени по къщите, че да могат безсмъртните да се тагват на воля!
Смятам даже и лозунг да напиша.

# 3 249
Ами тъй ми...
Децата затворени по къщите, че да могат безсмъртните да се тагват на воля!
Смятам даже и лозунг да напиша.
Всеки е свободен да прави каквото му се иска, спрямо законовите норми.

Откъде се тагваш, къде се храниш, какво мислиш и какво избираш за семейството си са изконни свободи, които никой няма право да ти отнема, заради негови си съображения.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 16:00 от Анонимен

# 3 250
То и за свободата се иска мисъл.
Не е като слободията, ама нейсе...

# 3 251
  • София
Може да не е чума или ебола, но в момента е безотговорно. Какво като няма симптоми при децата, само децата ли са важни? Ако децата умираха тогава по-важно ли щеше да бъде да кажат учителките? Става въпрос за елементарна професионална етика.  Етиката трябва да е от двете страни. Вярно, че една хвърчаща декларация няма да предпази никого от реално заразяване, но трябва да има правила и те да се спазват. Аз на работното си място искам да зная дали колегите ми са се бухнали в някоя гореща точка и слагат красиви селфита от това място или си "правят шега", което пак уронва професионалната етика. Срамота е, ако не друго. Това извън поставянето на здравето на околните под риск. Достатъчно тъпаци има, които се смятат за безсмъртни и не им дреме за никого, поне на работното си място човек трябва да спазва някакви правила и да не подлага на излишен риск себе си и околните.
Три кокошки са се направили на интересни. Не зная кое е по-тъпо - да отидат насред епидемията в Сърница или да си правят кокоши шеги. Два грама мозък нямат тези, верно са кокошки! Ако ми бяха колежки хич нямаше да си премълча. баси кокошките! Да извиняват истинските кокошки.

# 3 252
Не че нещо, но за някои хора крайният резултат ще бъде като след чума или ебола. Или пък за близките им. Няма нужда да се крием в дупки, ама и да се бутат хора, които работят в големи колективи, баш у клъстерите на екскурзийки, айде няма нужда. Да напомня, че и много учителки до оня ден реваха, че са масово в рисковата група, нали.

# 3 253
Андариел, всичко това е сюрреалистично за такъв вирус. Оттук нататък какво да се очаква от всеки?
Да спре да живее, да се пуска карантина през няколко месеца с нови вълни или какво?

Децата постоянно ходят подсмърчащи, недоспали и сополиви на градина и ясла, че и на у-ще. Не виждам как в тази среда, с тези мерки ще се нормализира нещо някога.

Пълен абсурд ми е всичко ставащо!

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 16:28 от Анонимен

# 3 254
  • София
На теб каквото ще да ти е, но на мен ми е важно. Да, най-егоистично, когато опира до мен, искам да се предпазя и щом някой друг подлага на риск здравето ми, пък бил той и колега, хич няма да му се размине от моя страна. Пък който каквото ще да мисли дали му е сюрреалистично или фантазийно, конспирация или каквото ще да е там. И за децата съм предупредила - болни ли са - отменяме часа. Да се научат малко на дисциплина. Когато от мен зависи нещо - правя го.

Общи условия

Активация на акаунт