Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 95 369
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 345
Колко ли хора си "боледуват" на крак, без дори да разберат.... Simple Smile  Ама друго си е да вдигнем планетата на балон.
То и аз може на крак да съм го изкарала,щото преди 2 седмици висях цял ден в Пирогов и на другия ден усетих,че бях закачила нещо,което се разви адски бързо,за часове.От парене на носоглътката до надуване на гърлото.Борех го с всяка минута с каквото имах под ръка и от 15 селд обяда до 2 след полунощ,гърлото спадна,паренето в носа премина,облекчи и заспах.Помня,че отделих някъв гаден секрет от носа,примесен с малко кръв,сигурно от някой капиляр..И облекчи моментално,паренето спря.
На другия ден,след битката,бях полу-кукуряк,още чувствах дискомфорт,който до вечерта премина напълно
Вече втора седмица става от как го преминах това,знам ли..Жива съм,шавам,какво е било,един Бог знае.На синковеца нищо му няма,Слава Богу.

# 346
С какво са прави британците? Като вчера  се усети най-сетне борисчо, че трябват мерки почна с някакви...

А колегите на мъжа ти даже не ми се коментират. С леки симптоми тръгнали да се тестват, че и по болници обикалят.... повече хора да срещнат сигурно...после що се разпространявал така бързо...

# 347
С какво са прави британците? Като вчера  се усети най-сетне борисчо, че трябват мерки почна с някакви...

А колегите на мъжа ти даже не ми се коментират. С леки симптоми тръгнали да се тестват, че и по болници обикалят.... повече хора да срещнат сигурно...после що се разпространявал така бързо...
А какво да правят хората? Току що и Viber праща съвети... При симптоми да се търси лекарска помощ. Напълно адекватно са реагирали хората. Медиците никакви ги няма, като че ли не се сблъскват със същото всяка зима, при всяка грипна епидемия...

# 348
Писано е 100 пъти, изолираш се, не обикаляш по болници. С леки симптоми. Ето, че са го изкарали на крак. Ама сигурни ли са, че никого не са заразили....

Тая тема вече е за заключване като гледам. Едва ли се различава с нещо от другата.

# 349
  • Другата България
Колеги на мм са били в Германия, където са били контактни с колега с корона. Дошли са тук. Развили са лека температура. Звъняли са на лл, на 112, ходили са във ВМА, в Пирогов. Никъде не са ги тествали!!!!
Изкарали са го на крак. Това е.
И аз се увивам, седя си вкъщи и се държа като афганистанка!! Ай сиктир!!!
Не спирам да се изумявам от човешката глупост.
От дни, месеци се говори, че пътуванията трябва да се ограничат.
Ганьо тръгнал, добре. На негова отговорност. Ганьо знае, че е контактувал със заразен, но въпреки всички препоръки и постоянно повтаряне какво трябва да се прави и как, а именно - да си стои вкъщи поне 14 дни, и да се самонаблюдава, същия Ганьо тръгнал да обикаля лечебни заведения, за да се се тества!!!!
И ако наистина е заразен, докато е обикалял по болниците, които основно лекуват заразени с коронавирус е възможно да зарази още незнаен брой хора, които за съжаление е възможно да не го "изкарат на крак".
Това е престъпна безотговорност, и се съмнявам, че дори и в Афганистан не биха реагирали по този начин.

# 350
  • Варна
Колеги на мм са били в Германия, където са били контактни с колега с корона. Дошли са тук. Развили са лека температура. Звъняли са на лл, на 112, ходили са във ВМА, в Пирогов. Никъде не са ги тествали!!!!
Изкарали са го на крак. Това е.
И аз се увивам, седя си вкъщи и се държа като афганистанка!! Ай сиктир!!!
Ами да звънят на някоя медия  и да го раздухат.  ЛЛ и 112 какво са им казали?

# 351
  • София
Мери Ан, дишай. Не е Ганьо. Господин шефът ги е изпратил. Колегата от Германия им е писал след завръщането им.
Впрочем какво се оправдавам. Просто разказвам. Аз не нося отговорност за простотиите на другите.
Това ми е цялата идея - отказвам да нося отговорност за когото и да е. Ще се тествам при първа възможност и после ще си живея живота, както намеря за добре. И няма да ходя с маска.

# 352
До хора е. Има такива, които идват от Италия и не спазват карантината. И такива, които идват от незасегнати страни и се самопоставят под карантина, понеже са били по полети, макар и постоянно с маски от трети тип.

# 353
Скрит текст:

А какво да правят хората? Току що и Viber праща съвети... При симптоми да се търси лекарска помощ. Напълно адекватно са реагирали хората. Медиците никакви ги няма, като че ли не се сблъскват със същото всяка зима, при всяка грипна епидемия...

Баш със същото се сблъскват. Само да припомня - смъртността при грипа е 0.01% . За сега при ковид е 8%.

# 354
  • Другата България
Мери Ан, дишай. Не е Ганьо. Господин шефът ги е изпратил. Колегата от Германия им е писал след завръщането им.
Впрочем какво се оправдавам. Просто разказвам. Аз не нося отговорност за простотиите на другите.
Това ми е цялата идея - отказвам да нося отговорност за когото и да е. Ще се тествам при първа възможност и после ще си живея живота, както намеря за добре. И няма да ходя с маска.
За моето дишане не се притеснявай.
Помисли защо се разпознаваш, след като никъде не споменах кой е Ганьо, че и се оправдаваш дори.
Прави каквото искаш,  ако искаш и за СПИН се тествай, това изобщо не ме вълнува, но написаното е поредно потвърждение за безотговорност и безхаберие, и нулева толерантност към останалите като общество.

# 355
Логиката изглежда е - щом някакви си правят каквото си искат, и аз ще си правя каквото искам пък. Не се ядосвайте такива винаги има, все да са на контра.

Впрочем, аз не вярвам на тази история, че точно така се е разиграла - казали, че са контактни с доказан болен, и отказали да ги изследват.  Сега се носят много слухове и има такива, дето не им издържат нервите след само седмица необичайна ситуация.  Лошото е, че имат възможност потока на мисълта си да го изливат в нета.

# 356
Скрит текст:

Баш със същото се сблъскват. Само да припомня - смъртността при грипа е 0.01% . За сега при ковид е 8%.
Аз се чудя нещо друго. Защо не говорят за хората, които вече са го преболедували, а само за двойката, която почина? Как един път не казаха Да, починаха двама души, но други 10 са в стабилно състояние и се подобряват, други са с много леки симптоми.
Като ще отразяват ситуацията да е коректно поне. Не само Двама починали, не знам колко в тежко състояние, не знам колко нови заразени. Добре, факт е, ама къде е другата страна на короната? Съжалявам, това е тенденциозно представяне на ситуацията, целящо всяването на паника. Само набързо се споменава, че тези, които не са в тежко състояние, са под домашна карантина и толкова. Но какво става с тях - влошават се и ги приемат в болница, оправят се, или това не е важно? Важно е шок и ужас да има.
Аз не съм на работа от петък, гледам да не ходя излишно навън, но пък като ми се наложи излизам. Маски не нося, защото никъде няма, но слагам еднократни ръкавици и гледам да не се навирам в хората. Ама има малоумни същества. Вчера ми се наложи да се кача в градския. Беше почти празен, застанах далече от хора. Ама един господин на около 60 се качи и при празен автобус и мнооого празни седалки, той се навря баш в хората и седна до едно момче. Ето това вече е малоумно и нетолерантно към другите. Защото на него може да не му пука от короната, ама не му пука, че момчето, до което се навря, може пък да не е на това мнение.

# 357
  • Варна
Ехееее, те щом на крак са го изкарали, само с лека температура, ми да започнем да палим свещи ние, барем имаме късмет да го минем толкова леко като тях! Е, паленето на свещи ми е максимума, икони няма да целувам и няма да лапам лъжички за причастие, които са лапани от друг, както четох, че правели в църквите.

Майтапа настрана, ни не виждам причина заради лека температура да хукна по болници. Ще си седя вкъщи и ще си слагам компреси с оцет. Тези наистина малоумно са постъпили.

# 358
  • София
Признавам, че историята е преразказана от 2 човека, аз съм трети. Така че не гарантирам дали е точно така.
И съм стресирана, да. Хем си казвам - нищо няма, всичко е наред, кварталът не се е променил. хем не е така и си го знам.

Мангъров беше в някакво студио и разказа за всеки от 23 болни /тогава/. Почти всички бяха ок.

Най-много ме е страх за майка ми и баща ми. Ако те го прескочат, и на мен ще ми мине всичко.

# 359
  • Варна
Казват, генералът снощи спомена, че са добре, първите се възстановяват.

Общи условия

Активация на акаунт