Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 95 366
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Сто кинта... Че то ако всеки ден трябва да давам по стотарка за тест, по-добре да си наема една къща в някой пущинак и сто лева дневно ще ми стигат за храна, че и за глезотии. И гаранция ще имам, че няма да се разболея.
Не е сто кинта. Толкова е бавният. За бързия който ще се прави в лаборатории четох цени от рода на 7-15 лева, в друг сайт 3-60. И аз определено ще си отдъхна, може да спре да ме стяга сърдечната област и да престана да се чудя кашля ли ми се или просто си въобразявам.
Тайланд нали пише, че силно са ограничили вируса, нямат много случаи там.

# 331
Аз не схващам смисъла от тоя тест, освен ако някой не се притеснява, че е болен в момента, но тогава той може да изпозарази другите тестващи се, или да лепне вируса на другия ден.

Няма ли тест за антитела, да видим да не сме го изкарали вече. Че то кашляхме, какво ли не боледувахме напоследък. Докато ходех на работа там се мъкнеха диванета от всякакви страни, така че не е невъзможно. Макар и слабо вероятно...

# 332
  • София
Ирис, ама ти нещо...
Да, ще има два вида тестове даже. Единият е за антитела, другият за антиген. Кръвни. Ще се правят на здрави хора. Ох, всичко го пише в статията.

# 333
  • Варна
Досега не са го пускали точно защото не е имало условия за безопасно тестване. От другата седмица ще има. Може би специални помещения, предпазни средства и т.н. Естествено, че за да се тествам се притеснявам, а се притеснявам, защото ми проглушават ушите денонощно, че вирусът е навсякъде около нас, а ако съм носител и не се изолирам освен всичко друго съм и масов убиец. Ми някои сме по-лабилни психически и имаме нужда от доза спокойствие.

# 334
  • София
Да бе! Някой каза "все едно носите биологично оръжие". И аз веднага ставам:

# 335
Ирис, ама ти нещо...
Да, ще има два вида тестове даже. Единият е за антитела, другият за антиген. Кръвни. Ще се правят на здрави хора. Ох, всичко го пише в статията.

Мерси,  наистина не бях прочела.
В такъв случай да, добре би било да си направи човек

# 336
  • Варна
Точно. Ай шмснвд! Точно аз съм най-големият престъпник в държавата, не тези, дето проспаха и затваряне на граници, и спиране на туристи, и налагане на карантина. Сега обикновения човек стана най-големият враг на обществото.

# 337
Започва да омръзва това седене вкъщи ,бутафорно образование чрез Школо,което действа мудно   и отбива номера.Въобще действа на психиката цялата  суматоха по новините.Да сериозно  е  ,но като че ли се пренатягат нещата.

# 338
Идеята е от взиране в дървото да не видим гората според мен.

# 339
Докато си вземах горещ душ ми се замислих нещо. Случва се от време на време. Да мисля де. Та се сетих, че някъде пишеше, че вирусът издържа до 50 и няколко градуса. Мисля че беше 57 или нещо такова. Ми ето го бе хора. Ходете на сауна. Тези около 100 градуса трепят всичко. Освен това за тези които пазят линия, бинго или нещо подобно е добре дошло. А ако ворусът мре от UV лъчи един плаж може да бъде една добра мярка. Просто размисли.

# 340
https://news.bg/health/chastni-laboratorii-zapochvat-da-pravyat- … -koronavirus.html

Ох, много се кефя. Край на страха /почти де/. Аз първа ще ида да се тествам.
И какво ако покаже отрицателен?
Това не значи,че вирусът не е в теб.Означава единствено,че не е активен,няма действие.
Смисъл от теста има само при симптоми,че да знаеш с какво си имаш работа ,корона ли е,или друг вирус

# 341
  • София
Колеги на мм са били в Германия, където са били контактни с колега с корона. Дошли са тук. Развили са лека температура. Звъняли са на лл, на 112, ходили са във ВМА, в Пирогов. Никъде не са ги тествали!!!!
Изкарали са го на крак. Това е.
И аз се увивам, седя си вкъщи и се държа като афганистанка!! Ай сиктир!!!

# 342
Колеги на мм са били в Германия, където са били контактни с колега с корона. Дошли са тук. Развили са лека температура. Звъняли са на лл, на 112, ходили са във ВМА, в Пирогов. Никъде не са ги тествали!!!!
Изкарали са го на крак. Това е.
И аз се увивам, седя си вкъщи и се държа като афганистанка!! Ай сиктир!!!
В друг форум една жена разказваше за неин колега с гаден грип,звъни на джипито,оня го насочва към бърза помощ,от там към 112,от 112 кък джипито..Човека с висока Т,зле му е..Та при афганистанско задравеопазване и аз ставам афганистанка,то кво друго ти остава?

# 343
Колко ли хора си "боледуват" на крак, без дори да разберат.... Simple Smile  Ама друго си е да вдигнем планетата на балон.

# 344
  • София
Започвам да мисля, че британците са прави. За всичко. И за излизането от ЕС, и за леките мерки. Ще си запазят икономиката, докато ние го духаме.

Общи условия

Активация на акаунт