Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 94 064
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 210
Ако ме тестват, но съм добре, обаче ме сложат  в изолация я кой знае коя болница ...мерси Sad

# 211
Вече не слагат в болница тия дето са добре. Стоят си у тях и се тресат.

Много хубаво би било да има такъв тест, дали вече си го преболедувал,наистина.

# 212
Даже в момента повечето под задължителна карантина са по къщите си, вкл. от семейството англичани от днес в Банско. https://btvnovinite.bg/bulgaria/9-godishnoto-dete-s-koronavirus- … vka-v-bansko.html

Да не се стига до там човек да се моли за място в болницата и апаратура за обдишване.

# 213
За съжаление още не се знае дали вирусът оставя имунитет. И ако да, то колко траен.
И да, струва ни се, че много се туткат, но вирусът на спин бил изолиран чак след 2 години търсене, а сега след 2 седмици. И вече има лекарства и ваксини (проектоваксини и проектолекарства, да ги наречем) готови за тестване след няколко месеца само.

# 214
  • Варна
Карат ни да се чувстваме виновни, да се страхуваме да не заразим някого и да живеем с този страх.
Ето това е.
Абсолютно съм на мнение, че ако можеше да се тестват всички паниката щеше да намалее. Сега всеки, който усеща някакво неразположение - парене в очите, драскане в гърлото, не дай Боже суха кашлица и температура откача от притеснения, а всъщност вируси и с корони, и без корони бол, както всяка пролет. Тая истерия по някакъв начин трябва да се тушира, мен наистина ме е страх от всяко подкашляне от страна на мен или някой от семейството ми, а кашлянето, че и температурата не са нещо ненормално и нечувано. И ако човек вдигне Т или се разкашля как би следвало да се държи - като потенциално болен от корона или не? Щото ако се държи като болен това значи пълна изолация на него и контактните на него в продължение на колко беше - месец? А без тестване и доказателство това звучи абсурдно и немислимо... Та твърде много са неизвестните, които пораждат стрес, дори да се абстрахираме от самия вирус.

# 215
  • София
Аз имам стягане в гърдите и леко драскане в гърлото. Миналата седмица баща ми стана на 70 и отидох да го видя. Сега се изяждам от съмнения и вина.

# 216
  • град-държава
Парене в очите от симптомите ли е?
Навсякъде пише кашлица, задух, температура. Лл също ми го каза днес.

# 217
Тук в Белгия не може всеки психясал да се тества вече, не издържа системата, само спешните случаи.
Ако ти няма нищо, не можеш ей така да кажеш искам тест.

# 218
Вижте заключената тема за вируса, там също има описани симптоми.

# 219
  • Варна
Аз имам стягане в гърдите и леко драскане в гърлото.
Аз също, непрекъснато от една седмица насам. Мисля, че е до голяма степен от стрес, вторачване и въпросното чувство за вина. Подлудиха ни просто. Да, и сухота в очите имам, и това било симптом.

# 220
Ако сте толкова психически изтощени преди да е минал третия ден, помислете как да се съхраните поне до края на другата седмица.

# 221
  • Варна
Мисля, че в един момент ще претръпнем.

# 222
Мисля, че в един момент ще претръпнем.

Абсолютно!
Въпрос на време е да приемем мисълта, че този вирус още дълго време ще е край нас и ще си съжителстваме.

# 223
Абе, ще дойдете вие на мойта, ама... Simple Smile друго си е човек да избие нервата някъде.

# 224
Абе... "мойта" няма нищо общо с "твойта", ама карай. Четене с разбиране, нали така? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт