Паниката Ковид-19 - как да се справим?

• 95 323
  • 3 451
  •   1
Отговори
# 240
Какво значение как е тръгнал, кой болен мозък го е сътворил? Те всички вируси последните, 20-25 години, срещу които така удобно "измислят" ваксини, са все човешко дело. Дали си тестват безплатно биологичните оръжия, дали се опитват да намалят населението на планетата, какво значение? В моето детство вируси нямаше.

# 241
  • Варна
А да бе, нямало... Имаше разбира се. Но тогава не ги наричаха така, а им казваха "настинки".

# 242
  • София
И испанска треска е нямало....

Има значение, за да го опознаем поне малко. Да се занимаваме с нещо, докато чакаме. Да смалим малко страха от неизвестното.

# 243
Я кажете вие какви мерки взимате, освен дезинфекцията, приемате ли витамини, добавки... Вкъщи под строй се пият вит. С, инфлуцид и клеева тинктура, търсих цинк и селен, но са свършили.

# 244
  • Варна
Никакви такива неща не пием. Не съм видяла файда досега, с познатите вируси, не очаквам да има полза и с непознатия. Никакви специални мерки не вземаме, освен дето си мием ръцете по сто пъти, включително почнах да мия с гореща вода и сапун кофичките кисело мляко, краставици, изобщо всичко, що идва от магазина. И дрехите пера по сто пъти, коси мия след всяко излизане, такива неща. Сега четох някакво интервю с лекар, маската била важна и за здравите, защото болшинството вируси навлизали през устата. Е като е тъй не може ли просто да си държим затворена устата навън? Нещо не ми стана ясно. Иначе съм съгласна, че количеството вируси е важно за заразяването, едно е да те атакуват 100 броя, друго 100 000, в тая връзка маската би следвало да предпазва. Но ако се слага и на носа поне.

# 245
  • София
Аз пия вит С, Б, магнезий.
Малкия е с автоимунно, в момента не пие нищо и няма за какво.
Мм и дъщерята са големи. Оставила съм добавките на видно място, няма да им давам в устата.
Прането си върви нормално, ежедневно.

# 246
Пия вит. С и магнезий по други причини. Вит. Д синтезираме по естествен път. Толкова.
В други теми съм писала моето мнение, че този вирус ще мине през всички ни, въпросът е да има апарати и кревати в болниците по това време.

# 247
Не знам откъде тръгна това със селена, ама добре се отрази на всички фирми, изкупиха го Simple Smile
Само че селен не се пие без изследване, защоти предозирането е лесно и никак не е безопасно.

За цинка има проучвания, че започнат през първите 24 часа от проявата на симптомите намалява времетраенето при грип. Не знам при този вирус дали ще е така, но и цинк е добре да се пие след изследване.

От цялата истерия покрай вит. Д дано поне тия, дето се запасиха, да го пият. Не, че за него не е добре да се пие след изследване, ама при него поне, особено след зимата,  почти всички, които не са пили са с дефицит, та ще им се отрази добре.

Изобщо колко ли народ пие сега добавки на принципа ЕЖК....

# 248
За селена - преди време и мен лекар ме е предупреждавал за него да не го пия на своя глава, пак имаше някаква мода за селен, но не помня каква.

# 249
  • Варна
И аз така съм чела, категорично не бих пила на своя глава.

# 250
  • Варна
То и предозирането с вит Д не било добре, слушах някъде.

# 251
Селена е полезен за мозъка най -общо препоръчва се при възрастните да се пие, НО не повече от 3 месеца след това поне 2 месеца почивка и има само една форма на Селен , която се усвоява от организма  напълно, другите се изхвърлят без файда .

Витамин Д и да се предозира , когато се спре се изхвърля за 20 дни общо взето се нормализират нивата. Казвам го от опит.  Смотана професорка ми изиса преди около 4 години да пия по 10 000 единици Д на ден за 9 месеца. Бях с почти нулеви запаси.

Когато отидох на контролен се оказа че съм с над 300 000 отгоре. Спрях го и след 3 седмици новите изследвания си бяха в норма.

Витамин Ц при настинка се пие ударно 1000мг. на ден, когато премине се свалят на 500мг, витамин Ц  винаги ненужното се из..хвърля от организма. Няма опасност от предозиране.

# 252
  • Варна
Не е, ама май е доста трудно предозирането, предвид, че по последни изследвания хората масово са със сериозен недостиг.

# 253
А да бе, нямало... Имаше разбира се. Но тогава не ги наричаха така, а им казваха "настинки".
Не знам имало ли е, как са се наричали, но факт:нямаше грипни ваканции, нямаше толкова болни на куп.
Писала съм в други теми, аз като ученичка съм боледувала точно два пъти.Приятелките ми съученички, също....мисля, само една година, не помня 7 или 8 клас бях, когато отсъстваха повече ученици от училище.Но пак не толкова, че да се налага да спират ходенето на училище.
Цялата тая тъпня започна, когато аз вече работех.
Или гриповете тогава не са били толкова агресивни, или ние сме били по-здрави, с по-силен имунитет.
И не боледуваха хората всяка зима.
Сега вече, е станало "закон", дойде ли септеври, и се почват нагласите за "очакването на редовните ежегодни, "задължителни" респираторни заболявания".
Ами не, нито е задължително, нито е нормално човек да боледува всяка зима, че и по няколко пъти.
Нормално е човек да е здрав, със силна имунна система.

Я кажете вие какви мерки взимате, освен дезинфекцията, приемате ли витамини, добавки... Вкъщи под строй се пият вит. С, инфлуцид и клеева тинктура, търсих цинк и селен, но са свършили.
Нищо не пием.Като ме заболи главата от "глупости", пия беналгин.   Smiley
Но пък ядем "силна храна"-месо, яйца всеки ден, масло, риба, зеленчуци, много чесън, слава Богу, обичаме го и на ден унищожаваме по 1-2 глави.
Мъжа ми и сина ми са на работа.Аз излизам всеки ден, ходя няколко км, като избирам по-отдалечени улици, то не че има кой знае колко хора по улиците, после пазарувам.Тъй като нямам промишлени фризери в къщи, няма как да заредя "тонове" месо и риба, замразила съм 2-3 кг запас, иначе пазарувам за 2-3 дни.
Не ползвам маски и дезинфектанти.

Пп:ако инфлуцида има ибупрофен, не се препоръчва.Попаднах на статия, че французите са забелязали, че ибупрофена усложнява състоянието на вече заразени.

# 254
Пием мултивитамини. По това време  - пролетта - обикновено купувам на всички мултивитамини и ги следя да си ги пият. Мъжът ми донесе витамин Д и сега ще го пием него, чел, че трябвало.

Притеснява ме, че детето стои много в къщи по тоя начин, ужасно е вредно. Ще трябва събота и неделя да отидем поне малко на въздух. Иначе ние излизаме - мъжът ми не може да не ходи на работа, аз понякога също, имаме график.

Общи условия

Активация на акаунт