👶Да бъдем слънчеви и позитивни, ние сме железни майки СИЛНИ! 2020 - 🌞Тема 12

• 39 419
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Мистик, на мен болничният ми беше до вчера, т.е трябва да си занеса картона най-късно утре, защото всяка сряда имат ЛКК.
Ти май беше казала, че твоят е до 02.04. Значи следващият ще ти го издадат от ЛКК на 08.04. (сряда) и ти трябва да си занесла картона до 07.04. Ако те интересува нещо повече, това е тел. на 7 кабинет - 02/975 91 91 😊

# 646
Благодаря за споделените хавлийки от Мини Ти.Преди малко си поръчах сивия комплект Simple Smile
Аз олекотена също имам в комплекта с обиколник и чаршафите.Но тако ви чета май няма да се наложи да я ползване.

Шезлонг намерих в ОЛх ,какъвто исках ,дано да могат да ми го пратят в това положение сега.На половин цена е и изглежда направо нов,а май е и нов,ще видим.Ще гледаме вече да поспяваме от тук от там поне за такива неща,които може да не са чисто нови.И от приятели могат да ни дадат,но аз поне си държа да е такова,каквото аз харесвам,затова и в ОЛх гледам.Има там и доста хубави гнезда,ако някой се интересува и то за по 20-30 лв пуснати тези дни .

И при нас има сняг,не е много,но си вали и цял ден и е студено.Добре ,че вчера се снимах за първа пролет,че цветята в градината сега са под снега и почти изпочупени .

# 647
  • София
Иринка, сгрей ни душите с първопролетната снимка 😊🥰

И аз вчера покрай вас разглеждах хавлийки. Някой ползвал ли е такива, изглеждат готини и имат различни цветове😊

# 648
Мистик, на мен болничният ми беше до вчера, т.е трябва да си занеса картона най-късно утре, защото всяка сряда имат ЛКК.
Ти май беше казала, че твоят е до 02.04. Значи следващият ще ти го издадат от ЛКК на 08.04. (сряда) и ти трябва да си занесла картона до 07.04. Ако те интересува нещо повече, това е тел. на 7 кабинет - 02/975 91 91 😊
Ясно, благодаря ти!🙂 Утре ще звънна, че днес звънях къде ли не и навсякъде ми вдигат минимум от петия път, та реших да не се напрягам повече.

# 649
  • Варна
Дрийм, Мистик, момичета, много е красиво и уютно при вас, липсва само едно нежно бебче за гушкане Sparkling Heart
Брайда, благодаря, че сподели тази идея. И без това се чудех с какво да се занимавам. Снощи даже казах на мм, че искам една книжа за оцветяване и моливи/ флумастери и да си творя, а той ми се изсмя Joy
engruseva, нашата е такава с бухалчета, само че розова.
Пеперудена, дано сте добре с бебчето! Flowers Four Leaf Clover На мен постоянно ми излизат реклами на тази страница във ФБ, а и не само де. Ние вече купихме от намалението на Комсед и не мога да се възползвам Grinning
Ще погледна нощниците, засега ще поръчам една, тъй като не съм запозната все още със списъка на МД за раждането, ако трябва да си носим, ще взема още една. Мразя всичко друго освен пижами с ластик на крачола Grinning семейството ми и близките ми приятели знаят, че пижамата е неразделна част от моя живот. Често стоя цял ден с нея и обожавам да купувам пижаметки Heart Eyes #pijamasinmyheart Gift Heart
Аз тъкмо финализирам поръчка от Джордж и приключвам с дрешките. Чаршафчета ще поръчам от една страница във ФБ отново, но изчаквам тази седмица да получат нов модел и да видя дали ще ми допадне. Иначе ми запазиха два комплекта така или иначе, докато пристигне модела. След като пристигнат всички поръчки смятам да изпера и изгладя всичко и да ми е готово. Очертава се да съм в 8м вече. Остана ни ваничка и хигиенни принадлежности, но тях ще вземем другия месец, или ако ми изскочи нещо на промоция, може да се възползвам.
От днес започвам с упражненията за бременни на Антоанет Пепе, по принцип не я харесвам изобщо, страшно превзета и лигава ми е, ама ще спирам звука няколко пъти докато запомня последователността на упражненията Grinning
Тази ситуация ще се отрази на всяко домакинство, а на нас ще ни бъде малко по-трудно, понеже имаме доста разходи покрай появата на бебчетата, просто ще се поограничаваме от някои неща за сметка на други, но дано до юни да са се нормализирали нещата и сме си стъпали на краката.  Никой никога не си е представял в каква ситуация ще посрещнем мъничетата, но трябва да се справим!
Някой има ли представа кога се изплаща 45 дневния болничен преди раждането? Моя започва от края на април.

# 650
  • Plovdiv, Bulgaria
Болничния се изплаща принципно до 10 работни дни след като е входиран от работодателя. А работодателя има срок до 10то число на следващия месец, т.е ако е април, до 10ти май да го предаде. Моите болнични обхващат все по 2 месеца. От работа ги обработват много бързо и си ги получавам винаги едната част началото на месеца, другата за другия месец 2-3 дни след изтичането на болничния.
 Моя 45 дневен е от 29.04. Предполагам началото на май ще получа 2та дни за април, а началото на юни парите за май месец, няколко дни след края му и парите за юни.

# 651
EngRuseva,ето я Simple Smile Да ни е пролетно на душите,въпреки снега Simple Smile Аз понеже качих снимката вчера  във ФБ групата,затова не я споделих и тук.

# 652
  • Варна
Аз излизам ден преди теб, тоест на 28ми. Явно на няколко пъти ще бъде изплатен. Добре, благодаря ти за отговора.
Моя 45 дневен е от 29.04. Предполагам началото на май ще получа 2та дни за април, а началото на юни парите за май месец, няколко дни след края му и парите за юни.

# 653
  • София
А ние длъжни ли сме да излезем в него или може да го пропуснем или да излезем по-късно?

# 654
  • София
Иринка, аз съм от тези без фейс, за това пък съм нахална 😆 Прекрасни сте 🥰

# 655
Здравейте снежанки Grinning Nature Snowman Nature Snowflake
За нощници вижте във фейсбук има една страница "За мама с любов" се казва, жената е от Димитровград и продава комплекти халат с нощница по 20лв са. Аз от там поръчах хубава е, има и тениски хубави, взех си ама като гледам догодина може да ги нося Joy .
Олекотена завивка според мен не ви трябва, даже със зимно бебе не съм ползвала, няма нищо по удобно и безопасно от спалните чували според мене. Със завивка винаги се притеснявах, че като мърда ще си я захлупи на главата и няма да може да диша. Аз купих имам в комплект с обиколниците, ама много ми хареса модела и цвета.
Може ли да дадеш линк, че не ми излиза?

# 656
Иринка, аз съм от тези без фейс, за това пък съм нахална 😆 Прекрасни сте 🥰

По-добре си.Аз моя изобщо вече май не го ползвам и сега с тези вируси навсякъде само за това,отварям го и ми се ощява Simple Smile Пък рекох да  не някой да се заяде какво се поствам и тука и там Simple Smile
Вече слагам само в Инстаграм .
Там намерих един турски профил пълен със снимки на бременни и бебенца,гледам ги всеки ден и ми действат много положително  Simple Smile

# 657
# 658
А ние длъжни ли сме да излезем в него или може да го пропуснем или да излезем по-късно?

Мисля, че е задължителен, но не мога да дам 100% гаранция, реално самото майчинство се води на 2 части - 45 дни преди термин и не знам колко там след.

Аз да се похваля днес бих всички бременни рекорди, заспах по време на конф кол Simple Smile барабар със слушалките на главата Simple Smile

# 659
  • София
Shuk, с глас се смея! Браво!!! Значи си произвела хормон на растежа точно, когато е потрябвал!!!

Едит: ей това ми се стори най-човешки написано, мисля че не е променяно като срокове от 2015 насам
https://www.ruskov-law.eu/sofia/article/otpusk-bremennost-razhdane.html

Общи условия

Активация на акаунт