👶Да бъдем слънчеви и позитивни, ние сме железни майки СИЛНИ! 2020 - 🌞Тема 12

• 39 405
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Преди малко се чух с АГ, днес били решили 45 дневния да се издава от Личния лекар.. Поредното безумие.
Все повече започвам да се притеснявам за наближаващото раждане и обмислям дали в частна болница няма да е по-добре.

# 661
  • Plovdiv, Bulgaria
Ако ще се издава от ЛЛ аз се замислям дали да не си сменя АГ-то направо с друго, в друга болница. И 2те са частни, но сегашната има всякакви отделения, а другата си е АГ болница и няма общи заболявания. Знам че може да се сменя АГ, но не знам дали има срок за това. Мислех като влезна в 9я месец да решавам, като видя каква е ситуацията. Днес даже питах в другата болница какво би ми трябвало ако искам да раждам при тях, а не съм се следила там. В общи линии ми трябва поне една консултация с доктор, когото съм избрала и да се разбера с него за раждането..
Ох, само това ми е в главата, време има (надявам се), няма да остана неродила..Ама ми е свито.

# 662
Преди малко се чух с АГ, днес били решили 45 дневния да се издава от Личния лекар.. Поредното безумие.
Все повече започвам да се притеснявам за наближаващото раждане и обмислям дали в частна болница няма да е по-добре.
Чудно, това официално ли е?
Нещо друго каза ли ти, тонове, консултации?

АГ мисля може да се сменя по всяко време, с направление от ЛЛ.
45-дневния може да е по-кратък, една колежка миналия месец си го съкрати и излезе примерно 30 дни преди термина.

# 663
  • София
Това за Окръжна ли? Кой ти е АГ?
И това не би ли трябвало централно да се реши, не всяка болница сама за себе си ?
Аз ходих да си оставя картона, ама нищо такова не ми казаха в кабинета...

Аз не обмислям смяна, защото ще раждам в Окръжна заради лекарката си. Ако трябва и в нас ще раждам с нея...

Ама впредвид, че сега ограничават ходенето до ЛЛ, до обаждане по телефона, странно ми е това за издаването на болничния. Плюс това ЛЛ няма право да издава толкова много дни...

АГ се с сменя с направление от ЛЛ - кодът само е различен от първоначалния...

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 19:20 от engruseva

# 664
няма да остана неродила..Ама ми е свито.
И аз така се чувствам Confused Мисля си и аз за майчин дом, че там уж е само АГ.. Може ли да споделиш зс документите предполагам, че е сходно навсякъде.
Амели, ами уж официално. Разбрахме се да се чуем след 29 пак, но не останах обнадеждена от разговора.
Engruseva, при Дачева. Това само за 45 дневния било. Иначе за преди това и на мен ми каза същото да занеса картона.

# 665
Не е тяхна вината, всичко е супер неуредено и ние страдаме сега. Аз не смея да се доверя на друг за раждането, притеснявам се за прегледите до юни само.

# 666
  • София
Момичета, то хубаво някой болници са само АГ, ама как може да си сигурен, че там няма да има болен и няма да обявят карантина...
Според мен не трябва да се изпада в паника и ако сте си избрали вече лекар, на който имате доверие, по-добре при него...

# 667
Объркано ми е много. Не ми се ходи при друг и на мен.. Имам стягания от снощи и все пак ми каза, ако продължат да отида в четвъртък била дежурна в отделението, което все е нещо.

# 668
  • Plovdiv, Bulgaria
Мистик, в общи линии нищо не ми искат. Ако имам скорошни изследвания да нося, ако не не. То е частна болница, та направление за раждане не искат също. Един преглед поне с доктора, който евентуално съм избрала, за да може да се запознае с мен, със случая и да говорим за раждане.

Аз проверявам като вариант. Защото ето, в моята болница има случаи със заразени. Да, той е бил лекар от спешното, спешното е в друг вход, но лабораторията на болницата е до АГ отделението. Т.е минава кой ли не от там..
На всичкото отгоре отвориха и лаборатория, която прави тестове за вируса пак там. Била отвън, ама все пак..
Не знам, уж мислех че не го мисля толкова, ама явно ми влияе цялата работа и просто искам да съм подготвена и с 2ри вариант.
Има време в общи линии, първо да видим как са нещата с ЖК, после ще мисля за феталната и чак тогава ще решавам какво ще правя.
А за болничните да не е, че ще може и ЛЛ да ги издава, и АГ? То ако е само при ЛЛ, какво, АГ все едно го отписват..щото то не ходим само за болнични все пак.

# 669
Аз като й звънях миналата седмица за кръвното ми каза точно това, при най-малкото ми притеснение да звъня и да отивам. Не се притеснявай, няма да те неглижира, със сигурност.

# 670
  • София
Аз съм твърдо в Майчин дом в София с моята си лекарка. Дано да няма случаи там, че ...
но, предполагам, те може и да изолират определени етажи, ако се налага.

Сега за сега сме се уговорили да не се явявам 2-3 седмици, докато се поуспокои ситиацията. Ако нямам проблеми, разбира се. Кръв давам винаги частно, в Щерев, средно веднъж месечно, когато са ми консултациите с Яначкова. Тя иска само захар, ТСХ и ФТ4, обаче аз пускам всичко. И урина, и витамини, и ПКК, и за резус фактора. Абе, оскубеам се финансово. Само за съсирването не. Трябваше утре да съм при Паскалева, да видим ше издържа ли до 14 април, за когато ми е следващия час или ще отида в Синево да си ги пусна сама и да ги гледам... там птавят АнтиХа, което иначе само в НКБ, вс. екатерина и Токуда знаех.

Май се преповтарям. Обаче ги мисля тия неща. И чакам с трепет да стогне това дете над килограм.

Иначе АГ каза от края на април и целия май - всяка седмица при нея. И се надяваме да стигнем колкото се може по-навътре в юни.

Юли продължава да е химера, Камо ли 15 юли, така че, както съм си заявила твърдо - с вас съм!

Моята ЛЛ е много учтива, не ми е отказала до сега направление, ама аз май съм й искала общо 4 за последните 15 години. От които 3 в последните 2 години. Но всеки път ми ги дава объркани и се връщам да ги поправя. Ама всяко едно, хахах. Та с нея трябва да внимавам!

# 671
  • София
Успокой се. От притеснение така ни става...
Аз бях там в сряда. Влизаш само от главния вход, че другите са заключени и си носи твои предпазни средства за всеки случай. Те са взели мерки. Ще те прегледат и всичко ще е наред. Определено не се държат по различен начин и няма да те неглижират.  Днес на първия етаж беше много спокойно. Нямаше болни и дезинфекцираха постоянно етажа с някаква машина.

Объркано ми е много. Не ми се ходи при друг и на мен.. Имам стягания от снощи и все пак ми каза, ако продължат да отида в четвъртък била дежурна в отделението, което все е нещо.

# 672
Здравейте снежанки Grinning Nature Snowman Nature Snowflake
За нощници вижте във фейсбук има една страница "За мама с любов" се казва, жената е от Димитровград и продава комплекти халат с нощница по 20лв са. Аз от там поръчах хубава е, има и тениски хубави, взех си ама като гледам догодина може да ги нося Joy .
Олекотена завивка според мен не ви трябва, даже със зимно бебе не съм ползвала, няма нищо по удобно и безопасно от спалните чували според мене. Със завивка винаги се притеснявах, че като мърда ще си я захлупи на главата и няма да може да диша. Аз купих имам в комплект с обиколниците, ама много ми хареса модела и цвета.
Може ли да дадеш линк, че не ми излиза?

Ако може линк,че и на мен не ми излиза 🤗

# 673
  • Sofia, Bulgaria
Евгения на предишната страница съм го сложила.

# 674
Благодаря за отзивите за олекотената Blush Отказахте ме засега, а после май ще заложа и на чувалче вместо олекотена. За хавлийки - аз не съм взела и не мога да дам мнение. За пижамите - никога не съм носила нощница, няма и да купувам. В болницата, където ще раждам дават нощници за престоя. Смятам да използвам тях. А вкъщи съм с пижамка с ризка с копченца и за кърмене ще ми е супер.

Общи условия

Активация на акаунт