Боя за коса - Blond46 - Клуб на блондинките

• 47 238
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
И на Лакме тониращите шампоани не изсушават, даже са много приятни, поне за моята коса. И тушират добре нежелани оттенъци.

Подкрепям написаното.Често ми се случваше когато го ползвах да ме питат пак ли съм боядисана Simple Smile Понеже не ми изсушава косата съм го ползвала и скоро след боядисване.
Lady Brinne, скоро ще го поръчвам, като свърши наличния. Чудя се да пробвам ли маската? Имаш ли впечатление от тониращите маски на Лакме?

# 451
  • В полите на Пирин планина
Бяха ми пратили мостра от Златна рибка на тази за руса коса.
Много ми хареса и тя. Трябва да си я поръчам. Доста е пигментирана и според мен ще е икономична.

# 452
Здравейте! Естествения ми цвят е тъмен кестен, но имам 3 бели косъма и реших отново да се върна към русото. Ще изсветлявам постепенно.
Спрях се на лондесса 8.1, 9.1 и 10.1
Какъв оксидант да им сложа, колко %?

Поне 9% според мен. Боядисана ли е косата?

# 453
Аз искам да попитам, някоя от вас използвала ли е този тонер? И може ли да се слага директно на израснали корени? Много ми се иска да пробвам тонера!

# 454
brummmm, естествена ми е в момента.

# 455
  • София
Аз искам да попитам, някоя от вас използвала ли е този тонер? И може ли да се слага директно на израснали корени? Много ми се иска да пробвам тонера!

Тонера няма да промени цвета на корените.
Той е за тониране на вече изсветлена коса и няма да повдигне цвета на корените освен ако не са едтествен 9 или 10

# 456
Светли са! Благодаря 🤗

Тонера няма да промени цвета на корените.
Той е за тониране на вече изсветлена коса и няма да повдигне цвета на корените освен ако не са едтествен 9 или 10

# 457
Аз съм го ползвала, даже онзи ден се тонирах с него. Стига ми за 2 пъти, а косата ми е гъста и под сутиена. Взимам перления, защото сивото не ми отива. Цветът на косата ми е 9, но съм с балеаж и коренът ми е ниво 4-5. Там не хваща Simple Smile. Доволна съм от продукта, мирише много приятно и по никакъв начин не се отразява зле на косата. Тонировката при мен държи около месец, особено на по-светлите участъци (имам кичури, които са нито 10).

# 458
Супер! Тези дни ще го пробвам, благодаря за инфото 😊

Аз съм го ползвала, даже онзи ден се тонирах с него. Стига ми за 2 пъти, а косата ми е гъста и под сутиена. Взимам перления, защото сивото не ми отива. Цветът на косата ми е 9, но съм с балеаж и коренът ми е ниво 4-5. Там не хваща Simple Smile. Доволна съм от продукта, мирише много приятно и по никакъв начин не се отразява зле на косата. Тонировката при мен държи около месец, особено на по-светлите участъци (имам кичури, които са нито 10).

# 459
Доколкото аз знам при дълга коса смесваш боята и мажеш в началото само дължините, без корена. В корена косата изсветлява по бързо. Чакаш колкото прецениш, предполагам 30 мин и след това мажеш корен. Оксидантът зависи от това колко светла искаш да станеш. Номера на боята също. 6 оксидант при мен не изсветлява. Така че мисля че минимум 9% ще ти трябва. Дължините изсветляват по бавно, можеш след като ги намажеш да покриеш с найлонова кесия, за да се затоплят леко. След това мажеш корените и когато стане еднакво измиваш.
Доста тъмна е, така че не знам колко ще се изсветли с 9. По принцип мисля 9% оксидант с 10 ка боя сваля до 2-3 тона. Ако ползваш 12% оксидант би трябвало да изсветли до 3-4-5 тона, особено ако боята е суперизсветляваща. Т.е. С повече амоняк и с двойно количество оксидант. Но мисля че Лондеса нямат суперизсветляващи (по спомен отдавна, може и да греша). Колко светла искаш да станеш?
Естествена ми е в момента е нещо като не съм я бпядисвала през последните 3-4 месеца. За мен обаче това не е естествена. Има ли боя по дължините? Някаква, слагана някога и неподстригвана? Защото тогава косата е различна и боядисването е трудно?

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 08:14 от brummmm

# 460
Не си разваляй косата - цветът й е страхотен и блясък има . Тези 3 косъма никой няма да ги види ...
Мен от по -светло кафяво боя ме правиха 9-10 часа в салон - 3 пъти сваляне на боята - в моят случай не падна всичко и до по-светло русо както исках . Косата после си стана много суха  и трябваше да режа няколко сантиметра от краищата постепенно . Сега просто е суха и я мия по рядко , спрямо преди.
 В моят случай аз имам към 80 % бели коси  (под 40 г съм), от 20 годишна побелявах и се боядисвам всеки месец , последно на 3 седмици. Аз лично си обичам тъмните цветове и ако не бях побеляла толкова много никога не бих минала към русо.  Дори още не мога да нецеля хубаво русо и се чудя дали да не си се върна към кестенявите цветове Simple Smile

# 461
  • Пловдив
Преди изсветляване на косата с какво е по-добре да измия?
С ДПШ или с пртеинов шампоан?
И ако е с ДПШ с каква грижа да го комбинирам?
Имам една мостричка на ДПШ на лакме и се чудя дали ще е добра комбинация да използвам нея и след това 2 минутния реконтруктор или пък да ползвам него + марокан с кафявата капачка/макадамия класическия вариант маска/ балсама за блондинки на керастаз.
Някой със съвет?

Хард протеин най-добре терапевтичен на последното миене преди интервенцията. Аз лично ползвам ДПШ и ланза терапията.
Момичета, извинете невежеството ми, но какво е ДПШ и как го ползвате? 😁😏

# 462
  • София
Момичета,

В Златна рибка е месец на Лакме с -25% 😁
За кой тониращ шампоан говорите точно?

# 463
Момичета,

В Златна рибка е месец на Лакме с -25% 😁
За кой тониращ шампоан говорите точно?

https://www.zlatnaribka.com/tonirasht-shampoan-za-rusa-kosa-lakme-clair-300-ml

# 464
  • София
А кой от двата препоръчвате на Лакме лилавия или синия на Matrix Bras off синия, за него по-горе някой беше писал?

Общи условия

Активация на акаунт