Боя за коса - Blond46 - Клуб на блондинките

• 47 175
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • Parsberg
Писах няколко страници преди това, аналог искам да кажа като наименование на цвета перлено пепелно Русо, не знам дали еднакво изрусяват двете бои. От wella досега по - добро за моят тъмен упорит корен не намерих, точно 12/81 е нюанса, с който ми се получава +коректор в боята.

А без коректор в боята жълтее ли? Аз попитах през две страници това ли е коректора, защото тук в немско намерих на Вела бои, но точно коректор не намерих или е под друго име или друга тубичка.Ще ги кача пак.

# 496
  • Варна
https://www.bogen.bg/koleston-perfect-special-mix-%D0%B1%D0%BE%D … 1%D0%B0-60ml-1267
Ето например тук ги има коректорите,и без не е зле, но страх лозе пази, слагам винаги мъничко. Само корен боядисвам разбира се. Снимка има няколко страници назад.

# 497
Тези коректори стават ли и за други марки бои и колко се слага?

# 498
  • Варна
Не знам дали стават за други марки, вероятно да, слагат се по 1-2 сантиметра.

# 499
Според мен най - добре се отразяват професионалните кератинови терапии в салон. След една такава не можах да си позная косата седмици наред, толкова гладка и плътна беше и ако бях направила още такива във времето резултата щеше да е абсолютно постоянен. Та за една силно изтощена коса бих препоръчала точно това плюс домашна грижа каквото може после.
За кератинова терапия или за кератиново изправяне става въпрос? Понеже са две различни неща. Правила съм и двете по веднъж, като след кератиновото изправяне наистина беше прекрааасна косата поне 4-5 месеца. А и след това продължи да е жива. А на скоро правих и кератинова терапия обаче честно казано този път не видях никакъв резултат... Дали фризьорката не го направи добре или продукта не е бил качествен не знам какво стана обаче въобще не видях разлика в косата си. И си казах, че няма да повторя, защото за мен беше все едно съм си дала парите за нищо. Но ако вие говорите по горе за кератинова терапия точно, явно аз съм попаднала на кофти салон и ще опитам пак, но на друго място.

# 500
Аз съм правила кератиново изправяне, но в домашни условия и бях много доволна. Издържа ми около 2-3месеца

# 501
  • Варна
И двете съм правила. Има много и различни продукти с които може да се направи, просто трябва да пробвате. Изправянето ми беше в салон, но и аз бих пробвала вкъщи, може би не е много по темата, но да ме посъветвате с какви продукти в домашни условия?

# 502
Аз също си правих кератинова терапия преди година в професионален салон, но също не бях доволна.. косата ми нямаше почти никаква разлика от нормалното... ще пробвам с кератиново изправяне, въпреки, че ми е естествено права!

# 503
И двете съм правила. Има много и различни продукти с които може да се направи, просто трябва да пробвате. Изправянето ми беше в салон, но и аз бих пробвала вкъщи, може би не е много по темата, но да ме посъветвате с какви продукти в домашни условия?
Аз също ползвала тази
https://cocochocopro.de/?gclid=Cj0KCQjw17n1BRDEARIsAFDHFeyTNBCGT … 9K4oaAvGpEALw_wcB

# 504
А за руса коса с тънък косъм, суха по краищата дали е подходящо или уврежда косъма? Много противоречиви мнения чета..

# 505
  • София
Ще се разпиша с мнение за боята Oway.

Досега си давах  почивка на косата по време на извънредното положение - не съм в боядисвала от средата на февруари.
Тогава се боядисах, но не се получи, с една силно изветляваща боя на която пише Blondor която ползвах преди години.
Беше ме страх и не държах много и корените станаха оранжеви тогава и не успяха да се тонират дори с тонера на елеа.

Та сега на основа от около 3 см тъмен корен + 4-5 см оранжев реших да се боядисам в домашни условия с боята Oway която беше мн хвалена във форума.
Взех 10ка и изветляващ бустер + оксидант 9 и оксидант 12.
Смесих в купичка на око по 1/4 от боята, от бустера, 3 см лилав коректор и една част оксидант 9 и една част оксидант 12.
Стана толкова голям бъркоч, че ми остана и за майка ми и намазах и нея.
Вече ще забърквам по-малко защото не ми е от най-гъстите косата.
Исках да си направя балеаж в корените но от страх да не ми остане оранжево извадих прекалено мн кичурчета та сега балеаж почти няма като краен резултат.
Стоях около 50 минс и отмих.
Косата беше по суха определено по време на миенето, но като сложих балсам и маска се оправи.
Боята не ме е щипала което е приятен плюс.
Цвета се получи по-светъл от колкото очаквах предвид това че боята е безамонячна и доста добре се изравни, хем аз не съм слагала по-дължините, не съм правила обливки и както казах имам различна основа.
Има леко жълтеене в корена, но като цяло съм доволна от цвета, може би ще ми трябва повече коректор следващия път

# 506
Много те моля за снимка,че и тя ми е в списъка и кой точно номер сложи? Пише в описанието по спомен,че бустерът 00 се добавя само към супер изсветляващите номера 90

# 507
  • Варна
Аз също ползвала тази
https://cocochocopro.de/?gclid=Cj0KCQjw17n1BRDEARIsAFDHFeyTNBCGT … 9K4oaAvGpEALw_wcB
Теру, а откъде ги поръчваш/купуваш? Може и на ЛС ако не е подходящо в темата.

# 508
  • Варна

Мélisande
и защо не пусна пусна един мат на дължините?
При Oway всички 90-ки са брустери. И си изсветлява боята добре,съвсем не се държи като безамонячна.
 50мл. боя и 75мл. оксидант си е нормално количество за боядисване на корен и обливка след това.

# 509
  • София

Мélisande
и защо не пусна пусна един мат на дължините?
При Oway всички 90-ки са брустери. И си изсветлява боята добре,съвсем не се държи като безамонячна.
 50мл. боя и 75мл. оксидант си е нормално количество за боядисване на корен и обливка след това.
.

В описанието пишеше за изсветляващите че трябва да сложа двойно количество оксидант?!
Сбърках значи ли? Сега дали мн съм увредила?
Аз сложих по 30 мл от боята и бустера - значи 60 мл (на око) и 120 мл оксидант.

Това е от сайта на Арлен:

А иначе не разнесох по дължините защото са достатъчно светли и нямат нужда.
А мат с 8ца не направих целенасочено защото исках да видя как ще изглежда косата само с боята.
Сега ще приложа снимки.

Това е на изкуствена светлина

Това е на прозореца

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 09:41 от Мélisande

Общи условия

Активация на акаунт