Боя за коса - Blond46 - Клуб на блондинките

• 47 200
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
А иначе не разнесох по дължините защото са достатъчно светли и нямат нужда.
А мат с 8ца не направих целенасочено защото исках да видя как ще изглежда косата само с боята.
Сега ще приложа снимки.
Мелисанде реално 10 см от корена си боядисвала ?
На мен мн ми допада цвета, не виждам да рижавее.
Какъв ти е естествения цвят ? Като каза цвят10ка+бустер си представях нещо доста по светло

# 511
Хубав цвят, и на мен ми харесва.

# 512
  • София
Да, 10 см за да покрие оранжевото което имах в корена, трябваше да снимам преди, беше мн зле.
Иначе рижавее съвсееем леко и зависи от светлината, ако е изкуствена и пада отгоре, тук мисля че се вижда

Естествения ми цвят е 5-6 с мноого упорит червен пигмент.
Самата ми кестенвва коса става червеникава на слънцето, смятай какво е да го убиеш този пигмент Cold Sweat

Ето тук се вижда преди малко

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 10:18 от Мélisande

# 513
А за руса коса с тънък косъм, суха по краищата дали е подходящо или уврежда косъма? Много противоречиви мнения чета..
Точно на такава коса го правих,защото направо ми се късаше косата.

# 514
Да, 10 см за да покрие оранжевото което имах в корена, трябваше да снимам преди, беше мн зле.
Иначе рижавее съвсееем леко и зависи от светлината, ако е изкуствена и пада отгоре, ....
Аз съм бои  7ци Oway ( какъвто е и естествения 6-7 ) на изкуствена светлина много ми харесва, като е "пресен" и навън е ок, но 10 дена след ...
Може би и затова като каза 10ка очаквах доста по светло. Не знам на моя екран не се вижда да рижавее твоя цвят. И продължава много да ми харесва. Понякога защото сме очаквали нещо друго и резултата не ни удовлетворява.

# 515
  • София
Иначе рижавее съвсееем леко и зависи от светлината, ако е изкуствена и пада отгоре, ....
Аз съм бои  7ци Oway ( какъвто е и естествения 6-7 ) на изкуствена светлина много ми харесва, като е "пресен" и навън е ок, но 10 дена след ...
Може би и затова като каза 10ка очаквах доста по светло. Не знам на моя екран не се вижда да рижавее твоя цвят. И продължава много да ми харесва. Понякога защото сме очаквали нещо друго и резултата не ни удовлетворява.

Мерси. На мен ми харесва цвета, просто от толкова години вече боря този червен пигмент че имам фобия че рижавее дори да не рижавее.
Но досега от всички бои които съм ползвала тази най добре се справи, изветли добре и освен това мн добре се изравни цвета даже без да го искам, не знам как уцелих.
На главата имах няколко цвята, сега го докарах до 2.
Но сега и за първи път слагам коректор в боя, може и това да е повлияло.
Доскоро не знаех за този чалъм.
Но определено съм доволна, с вела колестон например се боядисвах със смесица пак от 9% и 12% и косата ми ставаше жълта още докато чакам действието на боята, после миех с шампоан за неутрализиране на жълтите отенъци, след това слагах тонер престиж и пак жълтееше в корена...а сега не сложих нищо и е добре, според мен след един тонер ще получа завидното пепеляво.
Дано само не изтощава косата.

Сега с този корен който имах и оранжевеещото основата ми беше доста по тъмна и като изветлих сега все едно станах друг човек.
Наистина някак си с русото лицето ми светва, а с кафявото и естественото се състарявам много.
Допитах се до приятели и роднини и всички го потвърдиха.

Много е тъпо да не ти отива естествения ти цвят....

Нищо. сега ще си поглезя косата с маски и балсами Simple Smile

А при теб какъв е проблема с 7цата, отмива се ли?

# 516
От днес, смесих равни количества Лорвен 10.92 и Велатон 12.1, с равни количества оксидант 30 и 40. Разбира се, оксидантът беше двойно на боята.

# 517
  • Parsberg
https://www.bogen.bg/koleston-perfect-special-mix-%D0%B1%D0%BE%D … 1%D0%B0-60ml-1267
Ето например тук ги има коректорите,и без не е зле, но страх лозе пази, слагам винаги мъничко. Само корен боядисвам разбира се. Снимка има няколко страници назад.
А слагаш ли и оксидант допълнително когато добавяш коректор? Сега направих запитване и ми отговориха, че задължително с коректора трябва и оксидант в съотношение 1:1

# 518
  • Варна
Разбира се, че слагам! При супер изсветляващите пропорцията е 1:2 боя оксидант, т. е  за wella за корен 30 мл боя и 60 оксидант. От коректора добавяш 2 - 3 см примерно към боята и оксиданта и бъркаш.

# 519
  • Пловдив
Писах няколко страници преди това, аналог искам да кажа като наименование на цвета перлено пепелно Русо, не знам дали еднакво изрусяват двете бои. От wella досега по - добро за моят тъмен упорит корен не намерих, точно 12/81 е нюанса, с който ми се получава +коректор в боята.

Извинявай, ако си писала, но преди боята изсветляваш ли със супра? Видях ти и снимката на корена, аз съм същата работа - упорит корен 😁😁

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 15:38 от amaru2

# 520
  • Пловдив
защото тук в немско намерих на Вела бои, но точно коректор не намерих или е под друго име или друга тубичка.Ще ги кача пак.

Нямам идея за тези коректори, но ако намериш това в Германия го пробвай. Във всички клипове, които съм гледала прави чудеса. Чак ме е яд, че го няма в България. Не знам каква може да е причината.

# 521
Конкретно за Вела (а и за Лонда) това е количеството коректор, което се добавя на 30 грама боя. Преди имаха много хубав коректор 0/81. Този номер вече не съществува, така че единствената опция за блондинки е 0/11. А за наистина тъмни основи, с наистина силен червен пигмент, грахово зърно (ама наистина грахово зърно) 0/28.
Скрит текст:

# 522
  • Варна
МЕЛИСАНДРЕ супер си ти е цвета няма ни рижаво ни жълто. И не си я съсипала споко. Вкарай интензивна грижа сега и всичко ще е Ок.
 А за двойния оксидант лошо няма и а, слагам двоен.

# 523
  • Варна
Писах няколко страници преди това, аналог искам да кажа като наименование на цвета перлено пепелно Русо, не знам дали еднакво изрусяват двете бои. От wella досега по - добро за моят тъмен упорит корен не намерих, точно 12/81 е нюанса, с който ми се получава +коректор в боята.

Извинявай, ако си писала, но преди боята изсветляваш ли със супра? Видях ти и снимката на корена, аз съм същата работа - упорит корен 😁😁
Не, не изсветлявам, губи се смисълът да ползвам тази боя, ако го правех. Само с боята. 1:2, затоплям корена за 5-10 минути, стоя час, правя емулсия за няколко минути, мия.

# 524
Момичета купих си този тонер на Престиж, бях чела назад, че го препоръчват. Но срещнах много различни начини за нанасяне. Може ли да ми кажете как да го използвам точно?

Общи условия

Активация на акаунт