Боя за коса - Blond46 - Клуб на блондинките

• 47 178
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
МЕЛИСАНДРЕ супер си ти е цвета няма ни рижаво ни жълто. И не си я съсипала споко. Вкарай интензивна грижа сега и всичко ще е Ок.
 А за двойния оксидант лошо няма и а, слагам двоен.

А как мислиш, дали следващия път да слагам пак двоен или да заложа на 1.5 част оксидант към 1 част боя?
И също ако не се лъжа ти беше ползвала и 9ка и 10ка, аз сега съм с 10ка плюс бустер.
Има ли голяма разлика с 9ката?
Също ми хареса мн цвета 8.01, но се притеснявам да не стане мн тъмен. Някой с отзиви?
И последно, искам да си взема и коректор на марката но се чудя между виолет и интензивно пепелния, накой с мнения

# 526
Също ми хареса мн цвета 8.01, но се притеснявам да не стане мн тъмен. Някой с отзиви?
И последно, искам да си взема и коректор на марката но се чудя между виолет и интензивно пепелния, накой с мнения

Като цяло на тази боя цветовете стават по светли - сравнявам с Матрикс, и Лакме. Затова се учудих че си с 10ка.
Като гледам снимките на корена ти , аз съм със 7ца и ми напомня на твоя сега.
Последното боясиване правих с 1:1 оксидант, за да покрия белите коси.
Може би затова ми се получава ръждавеещия отенък ?!?!

# 527
  • София
Не знам, за 7ца може би трябва 1 към 1.5.
Знам ли?
И пак казвам на живо цвета е по светъл, но телефона не може да го хване това.
Може би има някаква матираност от коректора.
Casual, ти добавяш ли коректор?

# 528
Не знам, за 7ца може би трябва 1 към 1.5.
Casual, ти добавяш ли коректор?
Така трябва, но не ми покрива белите коси. И ми казаха да пробвам 1:1
Да, слагам синия ( 0,8 мисля ) но след злополучния опит за обливка и синьо-сиви кичури, слагам много малко 1 см. И със всяко следващо боядисване ще вдигам см.
Чудех се обаче за зеления коректор. дали няма да е по добър резултата ( нали все търся заместник на зеления мат 7,2 на Макадамия )

# 529
  • София
Ми Кондаков препоръча в лайфа си зелен коректор като вариант за убиване на червен отенък,  но аз не бих пробвала.
Че сини кичури някак може би бих понесла но зеленииии Sad
Някой фризьор трябва да се намеси тък, нз.
Виж тук https://www.simplyorganicbeauty.com/oway-hair-tone-boosters-correctors/

Аз се чудя между пепелния и виолетовия

# 530
  • Пловдив
Писах няколко страници преди това, аналог искам да кажа като наименование на цвета перлено пепелно Русо, не знам дали еднакво изрусяват двете бои. От wella досега по - добро за моят тъмен упорит корен не намерих, точно 12/81 е нюанса, с който ми се получава +коректор в боята.

Извинявай, ако си писала, но преди боята изсветляваш ли със супра? Видях ти и снимката на корена, аз съм същата работа - упорит корен 😁😁
Не, не изсветлявам, губи се смисълът да ползвам тази боя, ако го правех. Само с боята. 1:2, затоплям корена за 5-10 минути, стоя час, правя емулсия за няколко минути, мия.
Благодаря, ще опитам и аз, дано се получи и при мен Simple Smile

# 531
  • Варна
Мélisande знаеш ми косата...Не гоня супер светло русо даже бягам от него. Лятото в по-топло време ползвам 9.1 с 90.0 или 90.2 брустери. Зимата ползвах 10..1 с 90.0 или 90.2 плюс коректор. На мен с друг освен със син коректор не ми се поучава това,което искам. И в боята и в мат ползвам само такъв.
Не знам какво да ти кажа за оксиданта. Винаги когато съм опитвала с по-малко после бера ядове затова си карам с двоен.

# 532
Ми Кондаков препоръча в лайфа си зелен коректор като вариант за убиване на червен отенък,  но аз не бих пробвала.
Че сини кичури някак може би бих понесла но зеленииии Sad Аз се чудя между пепелния и виолетовия
Хм това не съм го чула в лайфа му. Те кичурите не станаха сини сини, само оттенък Wink
Аз мисля да взема и зелен коректор, ще споделя мнение после, но нещо ми се свиди цената, пуснала съм едни връзки да ми намерят по изгодна оферта За сега ще увелича количеството на синия. Иначе с това blu-green за ниво6 сигурно имат предвид да се смесят ?!?!?
Въобще всеки път експериментирам, с количеството оксидант, с % ( 20 и 30 ) ...

# 533
Принцесо,за боя Оway ли говориш?

# 534
  • Варна
Да Кристина за Oway говоря,но и с други бои практикувам така-лятото послевам боя един тон по-тъмна.

# 535
А при тях (боите oway) добавката 00 се добавя 1:1 към боята и тази смес е 1:2 с оксиданта,нали? Като ученичка ме боядисваше моята фр с тази боя и косата ми никога не е била по-хубава,коренът ми ставаше направо като обезцветен,а е почти черен,но тогава косата ми беше друга,сега ще е цяло чудо да постигна онзи резултат,но ще пробвам като си изразходя наличните бои

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 11:26 от Christina-89777

# 536
  • Варна
Принцесата, добре, а бустера пише, че се слага 1:1 с боята, т. е ако за корен използвам половината боя, /не знам колко мл е /трябва да сложа и толкова от този бустер ли? А той в тубичка ли е? И към това добавям 2 части оксидант, като за мен 12,предполагам. Хвалите я тази боя, ще взема да купя. Но имам 1 л оксидант Велоксон.. ама пък не е добре да се смесват вероятно марките.

# 537
  • Варна
И боите и брустерите са 100мл. За корен смесвам 20мл. боя,20мл. брустер и 80 мл. оксидант ако е 1:2. Ако е 1:1.5 60мл. оксидант. На мен и двете количества са ми достатъчни за корен и обливка.

# 538
  • Варна
Сърдечно благодаря!

# 539
Дами, казаха ми, че преди да се боядисам със светла боя пак, не трябвало да съм ползвала лилав шампоан скоро?! Вярно ли е? Някоя от вас знае ли нещо по въпроса? Последното ми миене на косата беше с лилав шампоан и се канех скоро да се боядисвам, но позната ми каза за това.

Общи условия

Активация на акаунт