С дистанционното обучение няма да е ОСМИ клас крушение

• 30 493
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • нейде там, където ....
Гледаме филми - Star wars, Питър Пан, Семейство Мейзга ... от игрите, каквото ни падне - от шах, домино, триомино, Таласъмски истории, Каркасон, Уно, кент-купе, блато (и други с карти). Играе ми се "Монополи", но нямаме настолен вариант. Врънках за 8.03., ама нямаше класическия вариант, а само някакви супер-дупер измишльотини. Четем. Отхлабила съм режима и за игрите на телефон и компютър. Особено след похвалата от госпожата по физика.

# 616
  • София
звездица, у нас на почит е белота (на метър разстояние един от друг Wink ). Щерката с голямо удоволствие ме бие на шах и много ми се смее Imp
Понякога на Монополи. И междувременно, правя крем брюле, карамел и с останалите белтъци - целувки. Дано като свърши тази забрана успеем да минем през входната врата Wink

# 617
  • София
Аз се бях замислила да отидем в провинцията при свекър ми. Хем да го наглеждаме (че остана сам, а е на 96г.), хем там има дворче, пролетта идва по-рано, на Дунава е и гледката радва окото... Но тогава нещата бяха още много мъгливи, беше началото на март, знаех ли кога ваканцията ще свърши, а после сложиха блокадата на София и до там. Надявам се поне август месец да можем да се разтушим там в двора. Но пък ММ днес каза, че сега е перфектното време за обиране на банка - няма много хора и можеш да си съвсем легално с маска и качулка. И от там се заговорихме, че колкото и всички съседи да са си у дома, не е много безопасно да ни няма вкъщи толкова дълго време. Да не говорим, че все пак здравната помощ, доколкото може да се разчита на нея, тук е уж по-добра.

# 618
  • Там, където мечтите се сбъдват
Звездица, у дома имаме и играем на Дженга, Катан, Каркасон, една логическа с едни зайци, една за памет и на карти. Де що има пъзели ги наредихме. Чудя се дали да не поръчам още игри и пъзели, но няма да бързам, ще си помисля още:) Играем и с една малка топка, въже за скачане и отделно всеки нещо се тренира без ММ:))) Тази вечер се пробвах за прическа на набора, но нещо ме хвана шубето и само с ножицата му скъсих перчема. Той обаче държи следващия път наистина да го взема и с машинката. Гледах няколко клипчета и ще видим, ще стане ли месар от кучето или не:)))

# 619
А вие сигурни ли сте, че ако дадете адрес извън друг град, т.е на вилата, няма да ви пуснат? Ако искате да влезете в друг областен център трябва основание - трудов договор, адресна регистрация и т.н., но вила?

# 620
  • София
Весиното Пате,
Аз в началото също се питах дали няма да минем метър с излизане до вилата, но Генерала още в първите дни  на “блокадата” в едно от изявленията си натърти, че вили-мили не може да се посещават. Освен ако по лична карта не се водиш на вилата 😜
Мерси за идеите за игри на всички, крада🤗

# 621
Ето какво стана с нас днес - прибрахме се през Гоце Делчев и реално доста попътувахме от там до София. Ами честно казано в Бг все едно няма карантина - живота тече навсякъде без проблем. Или в Гърция мерките са били по - строги , но уж бяха същите... там в момента, в който стъпихме на главен път извън селските пътчета ни спряха и питаха накъде така. После преди границата още веднъж. По пътищата само тирове, никакви коли, хората главно по дворовете, имаше тичащи. На границата ни направиха предписание  и жената каза единия от двамата може да пазарува! Щяха да мерят темперятура, но така и не измериха. В Бг купона тече на макс, не знам ние ли се бяхме стресирали или какво но хора не сме доближавали 2 седмици, само пазаруване, иначе плажа, планината , далеч от хората. Тук движението си беше направо натоварено, коли отпред , отзад, двама голфаджии се бяха ударили, явно за тоалетна хартия бързали... групи от хора постоянно се виждаха. Едни колите си мият, други биря пият...Не знам, но в Гърция такова нещо нямаше, честно казано и София не я намирам много по-различна... та в тази връзка мерките аз да съм в карантина са малко смешни, в случая май си е по-добре за нас, тук хората за мен не се пазят...това ми е впечатлението, може би понеже бяхме на чужда територия и бяхме много стриктни. Здраве на всички.

# 622
Нането, добре дошли в България! Тук така се кара карантина - като бонус празнични дни на бира и кебапчета пред блока... После ще има олеле - малеле, но за съжаление ще бъде късно...

# 623

Ние имаме час за фризьор за 23-ти април, но предполагам ще отпадне. Аз и щерката ясно, ще пускаме коси и ще се боядисваме саморъчно. Мъжката половина май и те ще пускат за кокчета. Ама мъжа е един къдравелник и става като Шака Кан в главата, но нейсе. На 24-ти пък имахме семен час за зъболекар (профилактично ходим на 6 месеца).
Колко добре те разбирам...
Дребния имаше на 26.03 час за ортодонт, трябваше да са готови шините, предния ден ортодонтката се обади да информира да се обадим след 1.04 сега с удължаването, не знам кога ще се случат нещата ...
Naneto добре дошли .

# 624
  • София
Наистина много ми е болно от безхаберието на хората. То, по презумпция, българите все сме Тома неверни, все смятаме, че някой ни лъже или пък с нещо иска да ни "прецака". Затова много хора не гледат сериозно на цялата ситуация. Като че ли не си даваме сметка, че всички мерки са с превантивна цел, за да не се препълнят болниците и да не стане бум като в някои от европейските страни. Дано ни дойде умът по-навреме, за да се съхраним и опазим. И си мисля, че глобата от 5000 лв не стряска хората, защото по същество е несъбираема за много от нас, а не виждам вариант да препълнят затворите с неплатежоспособни. Мисля си, че глоба от 500-1000 лв би имала по-голям ефект.

# 625
Аз много не виждам, защото стоя у дома, но в квартала допреди седмица деца без родители си играеха на площадката пред блока, по десетина, по цял ден. След снега няма. Сега са зад блока.

# 626
  • Sofia
Вчера гледахме Contaigon, правен през 2011. Сигурно сте чули за филма или сте го гледали вече, но да го спомена (M_I_A ме подсети с опасенията от вандализъм).
Много мразя децата да ме карат да игаря настолни игри Grin Като заговорите за такива, аз си мълча и се ослушвам. Цяла седмица малката врънка, че Сашкови всяка вечер играели, та онзи ден ММ ѝ се върза и започнаха един ненаправен 3Д пъзел, отлежаващ в шкафа. Ми познайте кой го довърши, 'щото и двамата в един момент взеха да се изнервят. Обичам пъзели, но нямаме интересни, а да купувам и после да им търся място по шкафовете.... мразя Laughing Хич не обичам трупането на вещи, мечтая си за минималистичен дом, обичам да раздавам, продавам, изхвърлям, но само аз съм така в къщи.

Naneto, добре се завърнали! Искрено съчувствам на туристическия бранш. Дълги години бях част от него и с особено внимане следя какво се случва Sad

Наближава време да посетя баща си в провинцията и ще трябва да мина през Владая. Чудя се дали ще ме пуснат, дали се чака много на излизане и на влизане...Thinking

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 14:35 от aniK

# 627
Ако някое дете иска да преговаря граматика от предходни години - по БНТ, учебните програми-13.45-минало неопределено време, 14.30-Сложно съставно изречение.

# 628
  • София
aniK и аз мразя да ме карат да играя настолни. Веднъж почна ли, се увличам, ама докато почна... но то е защото  все имам работа и не ми остава време. А миналата седмица от училището на малкия ми пратиха анкета: първа страница свързана с ДО. Тъкмо доволно си казах мнението и бам - втора страница. Тя свързана с емоционалното, физическо и психическо здраве на детето Simple Smile Имаше въпрос дали има промяна в апетита, а моя син е известен в училище с това колко е слаб и злояд. Та им написах, че има - увеличил се е Joy И накрая трета страница за цялото семейство: "Колко часа дневно отделяте за семейни занимания?" - Най-безсрамно маркирах отговор "между 1 и 3 часа". Така де слагането и вдигането на масата какво е ако не семейно занимание Wink

Щеркич вчера яко ме нервира, като се сети в 23:30 да пише домашно по БЕЛ, което беше със срок за предаване до полунощ. Като го предаде, реши, че ще се къпе и мие косата, та се къпа още половин час. Оказа се, че хавлията ѝ е хвърлена някъде по леглото и взе да вика от банята: "Мамооо, мамооо, подай ми хавлия...." Отивам да ѝ я подам, минавам покрай кухнята и какво да видя: зарязала на масата чинии, чаши, кислеи млека, листове, хромбуци...аууу Ми наказана е днес - електроника само за учене. Но нея това няма хич да я впечатли. Тя може да си рисува с акварел 48 часа, като същевременно яде солети отгоре за 3Д ефект. Не знам как да го науча това дете, да мисли един час напред във времето поне. Хич не умее да планира.

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 09:40 от M_I_A

# 629
  • Sofia
Не знам как да го науча това дете, да мисли един час напред във времето поне. Хич не умее да планира.

Планирам му аз Rage Той изрежда - аз записвам. ПодреждаМЕ по важност и срок и тоя лист стои пред него на бюрото му Hands Point Up Като отметне нещо, зачертвам. Напоследък слага отстрани празно квадратче, да слагаме отметка Grin Малката сама си знае кое за кога и бърза да отмята всичко, да има повече време за почивка, но това голямото...пълна нирвана.

Общи условия

Активация на акаунт