С дистанционното обучение няма да е ОСМИ клас крушение

• 30 835
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Добро утро, дами! Знаете ли как хубаво се свиква да си си в къщи!

Обичам да плета, но убий ме ако знам къде са ми иглите. Утре да взема да си купя нови/ упс, няма утре.

Моите ги знам къде са и цял кашон различни прежди имам Grin Прозорци да мия, никоя пандемия не мож' ме накара Confounded

Спунк, и всички останали, които ходят на работа, защото се налага да има някой присъстващ (банки, магазини, държ.институции и т.н.) - респект и се пазете!!! Heartpulse

# 241
Привет, искам да ви питам - как се спазва карантината във вашите жилищни райони? Ние сме в гъсто населен район, имаме една детска площадка между три 21-етажни блока, плюс нашия - 9-етажен. При нормални обстоятелства е пълно с деца, играят навсякъде - площадка, паркинг, пред входовете. В момента на площадката целодневно има поне десетина деца - 5-6 (по-големите) играят на волейбол, катерят се по катерушки и пързалки, в пясъчника играят малки деца, като някои с баба/дядо. Тези хора все едно си мислят, че са във ваканция, а не карантина. Малката ми дъщеря, докато не учи, виси на прозореца и ги гледа като коте.
Само при нас ли е този феномен? С всеки ден се вбесявам все повече, по този начин ще има да си седим вкъщи цяло лято.

# 242
  • София
И аз много се ядосвам на безотговорни хора. В нашия квартал преобладават възрастни хора. Всяка сутрин манифестират с торбите.

# 243
  • Там, където мечтите се сбъдват
Около нас няма никакво движение. Предимно възрастни хора отиват на пазар. Ама то от едната ни страна е Кауфланд, а другата гледа към вътрешен двор, зад който пък е една детска градина. Но няма деца във вътрешния двор, а лятото се събират към 20 деца и щуреят.

# 244
  • В средата на времето
Oт прозореца на спалнята имам изглед към близката детска площадка - пустее от началото на седмицата. Обикновено при хубаво време, както е сега, е пълна, нищо че е малка и без кой знае какви забавления - един пясъчник, някаква катерушка и една пързалка има само.
Според вас колко време ще държат децата вкъщи? Аз не го виждам да тръгнат на училище или градина/ясла на 30.03...

# 245
  • София
Ще кажа нещо, което не се изрича докрай, защото не звучи добре.

Цялата изолация е за да намалим фаталните загуби - тези на животи. Защото възрастните са с малки шансове за добър изход, а и ако взривно напълним болниците, няма да има добра помощ не само за възрастните и това също ще увеличи жертвите.

От тук следва дилемата, която не звучи добре - да се гърчим дълго така, но с малко загуба на животи и големи загуби на материални придобивки (повечето от които несъществени към същината на живота). Другият вариант - минаваме всички набързо през това, после оцелелите бързичко продължават според навиците досега.

Има един неуточнен много важен въпрос - изгражда ли се имунитет? (четох днес мнението на водещият италиански вирусолог, който предупредил, но никой не го послушал преди кризата в Италия. Той твърди, че няма сигурни данни за изграждане на имунитет)

Izida, мисля че всичко ще е като сега поне до 13-ти април (извънредното положение) Няма логика то да важи, а децата да са на училище.

# 246
  • Sofia
Според вас колко време ще държат децата вкъщи? Аз не го виждам да тръгнат на училище или градина/ясла на 30.03...

В учителската тема се споменава писмо до директорите, но не е пуснато още да се види черно на бяло, че дистанционното обучение ще продължи до 14ти или 21 април.
Аз също не го виждам тръгването на градина след 29 март... Sad

ДА СИ ЧЕСТИТИМ ПЪРВА ПРОЛЕТ ВСЕ ПАК Nature Sun With Face Flowers Hibiscus Flowers Blossom

# 247
Възрастните хора са неизменна част от българското семейство, те участват и помагат кой както може и сега мисля им го дължим, да се погрижим за да не се разболеят та дори и с цената да затегнем после коланите. Както са казали,те, старите хора - "Живот и здраве да има, другото ще се нареди!"
Да ви попитам, че наборът сега като си е у дома и е започнал да се вглежда в кожата си е установил наличието на няколко черни точки. Съответно, бе поставен въпросът каква козметика да си вземе, та вашите деца какви измиващи средства ползват. Мисля да му взема на биодерма един измиващ гел, чета че е подходящ за юноши, защото не ми се иска нещо агресивно за кожата му отсега.

# 248
  • В средата на времето
Опастността не е само за възрастните, но и за хората с хронични заболявания, на химиотерапии, диализи и всички, при коити имунитета е силно намален, до сринат...Т.е. рисковата група не са само пенсионерите. Обаче, за да намалее и спре всичко трябва да се създаде колективен имунитет, а това не знам как ще стане ако сме оградени и затворени вкъщи...

estelliana, моят син ползва това:
Скрит текст:

Едно интервю на доц. Мангъров. Много го харесвам.
Част 1
Част 2

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 11:24 от Izida

# 249
Опастността не е само за възрастните, но и за хората с хронични заболявания, на химиотерапии, диализи и всички, при коити имунитета е силно намален, до сринат...Т.е. рисковата група не са само пенсионерите. Обаче, за да намалее и спре всичко трябва да се създаде колективен имунитет, а това не знам как ще стане ако сме оградени и затворени вкъщи...

Не се ли очаква със затопляне на времето да изчезне както другите корона вируси?

# 250
  • София
Честита първа пролет!
Аз преди малко се прибрах от разходка на куче и пазар. Забавих се малко, защото се заприказвахме с един кучкар и оставихме уж кучетата да поиграят. Освен миене на лапи с топла вода , нищо друго не се сещам да направя за моя любимец. Напръсках го и със "Светена" вода Laughing ( в аптеката ми продадоха пулверизаторче със сребърна вода и аз си го кръстих "светена").
Лек ден и бъдете здрави!

# 251
В началото се бяха поукротили хората. Пътят ми за работа минава покрай две градини и една площадка. Деца нямаше, вероятно са "на училище" пред компютрите, обаче дядовци насядоли по пейки, единият даже се изплю на земята. Млади майчета бутат колички, въобще купон. Аз се ядосвам, защото ние луди станахме на работа, чистачката е вече с алергични прояви, мирише на болпица(нищо общо с болн заведение), детето и то заключено, до 13ч уроци, после домашни. Ами да ги поукротят тези дядовци, излезли на припек.

# 252
  • София
Честита първа пролет!
Аз преди малко се прибрах от разходка на куче и пазар. Забавих се малко, защото се заприказвахме с един кучкар и оставихме уж кучетата да поиграят. Освен миене на лапи с топла вода , нищо друго не се сещам да направя за моя любимец. Напръсках го и със "Светена" вода Laughing ( в аптеката ми продадоха пулверизаторче със сребърна вода и аз си го кръстих "светена").
Лек ден и бъдете здрави!
Ние го пръскаме със спирт, разреден с розова вода след всяка разходка. Simple Smile

# 253
  • София
Ние го пръскаме със спирт, разреден с розова вода след всяка разходка. Simple Smile
Спирт вкъщи няма, освен един Деним на набора, който си отвисява по рафтовете. Не бих му го причинила, /на кучето, не на набора/ а освен това преди няма и седмица приключихме с инжекции за влажна екзема. Не смея да го среша ...
Разчитам на това, че сме със силен имунитет.

# 254
  • В средата на времето
На лапите само или по цялото тяло?

Не се ли очаква със затопляне на времето да изчезне както другите корона вируси?
Не знам температурите дали му влияят...Никаква идея.

Общи условия

Активация на акаунт