С дистанционното обучение няма да е ОСМИ клас крушение

• 30 842
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
  • София
До нас има двор на училище. Сега като ходих до магазина има няколко човека, но подозирам, че в по-топлите часове се пълни. Онзи ден имаше поне 10 тийнейджъра играят на баскет. В игрището за тенис имаше тренировка, до парка не смея да ходя, но и там подозирам, че си има хора, майки с деца. Онзи ден отидохме до Панчарево, ами беше пълно с народ. Ние не слезнахме. Обратно вкъщи. Не я разбирам така тази карантина. Единственото място на което бих си позволила да изведа децата е някоя пуста поляна. Не съм параноик, но някои неща са прекалени и неглижиращи проблема.

# 256
  • София
Лапите предимно, но и долната част на тялото /95%спирт, разреден с розова вода до 70%/. По-щадящо ни се струва от ежедневното миене със сапун по два пъти. Спиртът бързо се изпарява, а розовата вода е полезна. Засега няма проблеми куча.

# 257
  • у дома с любимите си хора
Опастността не е само за възрастните, но и за хората с хронични заболявания, на химиотерапии, диализи и всички, при коити имунитета е силно намален, до сринат...Т.е. рисковата група не са само пенсионерите. Обаче, за да намалее и спре всичко трябва да се създаде колективен имунитет, а това не знам как ще стане ако сме оградени и затворени вкъщи...

Точно такова е и мнението на половинката и много се ядосва,че хората не осъзнават какво ги очаква след месец, два,защото изливат на главите им пропаганда.

Аз съм ужасена от децата и родителите в класа на дъщеря ми.Всеки ден се отчайвам все повече що за хора са това.Днес в единия час, част от децата не успели да се логнат по технически причини и другите подстрекавали госпожата да им напише отсъствия,че и настоявали.Детето ми дойде да сподели огромното си възмущение от постъпката на съучениците си и огромното си разочарование от това им държание.Най- възмутителното за мен е ,че родителите насърчават такова поведение и с гордост заявяват,че не трябва да има никаква толерантност.Направо останах без думи след една такава родителска плеяда.

# 258
Честита първа пролет!
Аз преди малко се прибрах от разходка на куче и пазар. Забавих се малко, защото се заприказвахме с един кучкар и оставихме уж кучетата да поиграят. Освен миене на лапи с топла вода , нищо друго не се сещам да направя за моя любимец. Напръсках го и със "Светена" вода Laughing ( в аптеката ми продадоха пулверизаторче със сребърна вода и аз си го кръстих "светена").
Лек ден и бъдете здрави!
На нашето куче мием лапите с вода и т.сапун.
В нашия квартал наблюдавам, че хората се стремят да се съобразяват - детската площадка е празна, няма дядовци и баби по пейките. Дано продължи така.

# 259
Не се ли очаква със затопляне на времето да изчезне както другите корона вируси?
Не знам температурите дали му влияят...Никаква идея.
[/quote]
Според някои учени да, според други не. Стискам палци да са прави първите.

# 260
  • София
Мисля си, че тези кризисни ситуации си имат експерти, които чат-пат умничат по екраните. Би следвало по-често и масово да ни уведомяват за фазите, през които човешката психика ще мине при такава изолация. Много е подкрепящо да знаеш, че нещо се случва, защото е закономерно, трябва да го изживееш и да знаеш какво следва.

За старите хора - от една страна всеки носи отговорност за живота си, от друга - трябва да им се предложи алтернатива. Няма да теоретизирам, ще дам пример със себе си. Родителите ми са на 180 км от нас. Последно се видяхме малко преди българските случаи на заразата. Рискови са, защото са с хронични заболявания. Имат шанса да живеят в малко място, по принцип я карат с малко контакти, но за храна и лекарства трябва да идат до града. Аз не смея да ида (от огнищна София) кой да се шмугне в магазин и аптека вместо тях?

# 261
  • София
Не става въпрос за неотложни нужди - да се напазарува или да се купят лекарства, а за неглижиране на карантината и събиране с други хора. До нас има квартално магазинче, добре е заредено, но си имаме и квартални постоянно "ваксинирани", които вчера се бяха скупчили пред входа на магазина, без предпазни средства и без да спазват дистанция. Е, малко в повече ми дойде и не влязох да пазарувам. Магазина е малък и чинно са си написали, че повече от 5 души не трябва да влизат, това поне беше преди два дни, сега би трябвало и по трима да не влизат.
Аз си мисля, че не е проблем да си навън, но все пак да се спазва дистанция 2 метра и задължително да няма контакт без дезинфекция след това.
А иначе имаме парко места зад блока и вчера имаше две или три семейства с децата навън, които играеха заедно,  но всеки си има глава на раменете.

# 262
  • Sofia
Моята дъщеря излиза всеки ден с една приятелка - карат ролери. Опитах да не я пускам - говоря, карам се, настоявам, обаче все ме уверява, че се пазят, стоят на разстояние една от друга. И двете са умни момичета, би трябвало да разбират какво им се казва. Вчера бяха навън с ръкавици. Кварталът ни не е от най-населените. Основно се играе в училищния двор и пред него. Когато минавам, виждам, че има по-малко деца от обикновено, но все пак има.
Онзи ден ходих при баща си - 78годишен с хроничен фарингит. Посещавам го на две седмици да му поизчистя, да се видим. Той е с медицинско образование, ясни са му нещата, обаче леко несериозно се отнася, та се наложи да си поговорим по-сериозно.
Сестра ми пък е в другата крайност - дезинфекцира до полуда, залива ме с линкове на статии и информация - кои от кои по-страшни...

Не се знае дали топлото време ще го унищожи... аз затова май повече се радвам на студа другата седмица, поне хората да си поостанат по къщите.

# 263
На мен взе много да ми харесва това дистанционно обучение.Вчера за първи път, откакто е ученик, остана съвсем сам у нас, иначе след училище е при баба си, контрол някакъв все пак.Но при нея няма компютър и нямаше как.И вечерта, гледам, учителката по БЕЛ пуснала във ФБ, кой е предал задачата за деня.6 деца от 24.Нова ученичка, отличникът на класа, две много стягане от родители и моето и то там.Иначе досега едн9 нещо не е направил без напомняне.Обаче, достраша ме да видя самата работа.Важно е, че се е мобилизирал и то по не особено любим предмет.
Днес обаче, съм у дома и пак с кандърми .

# 264
Моите родители са хипертоници с диабет - от най-рисковите, татко преди 3 години след свински грип лежа 2 седмици с пневмония в болница в доста тежко състояние - много ги мисля, затворени са уж, но днес майка ми се изтърва, че татко не издържал и отишъл за вестници...представяте ли си??? Какво му чуха ушите не ми се казва, аз иначе ходя с рецептурните книжки да им купувам лекарства, побеснях просто...децата гледат по-сериозно на ситуацията от тях...
Иначе обучението си върви, намерихме една гора на 10 км от Варна и вече няколко пъти излизаме с кучето, жив човек няма, чист въздух...

# 265
ОТГОВОРНОСТ

Това е, което липсва на мноооого хора. Някои явно се мислят за безсмъртни, други го приемат с насмешка, трети го играят много смели...или просто безотговорни. Аз, както и всички в семейството, спазваме стриктно изискванията, дезинфекции, отстояния и т.н. Но съм бесен, когато виждам/слушам хора, които явно са безотговорни и заради тях ще страдат много други. Ще страдам и аз, както и работата ми, а от там и доходите ми, ако се наложи да се карантирам за 2-3 седмици. Кой и с какво право застрашава живота на другите, техния поминък и комфорт!? А като се разболеят, първи ще тичат към болницата... Заради подобни масови индивиди, както и неглижиране на проблема от правителствата, половин Европа е пламнала и се чудят какво да правят. В Италия се наложи да затворят обществените паркове и общински игрища, защото пичовете не могат да се откажат от социалния си живот и видиш ли, като няма кафенета, дай да направим едно мачле...Какво още трябва да им случи, за да се стреснат!? И ние ли трябва да стигнем до хиляди починали, за да го вземем на сериозно...
Правителството каквито и мерки да вземе, ако няма гражданска отговорност, нищо няма да помогне и нищо добро не ни чака.
Мога много да изпиша по темата, но с всяка дума побеснявам още повече.

Бъдете здрави.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 15:43 от Ceco1

# 266
Моята дъщеря излиза всеки ден с една приятелка - карат ролери. Опитах да не я пускам - говоря, карам се, настоявам, обаче все ме уверява, че се пазят, стоят на разстояние една от друга. И двете са умни момичета, би трябвало да разбират какво им се казва. Вчера бяха навън с ръкавици. Кварталът ни не е от най-населените. Основно се играе в училищния двор и пред него. Когато минавам, виждам, че има по-малко деца от обикновено, но все пак има.

Anguished

Това третокласничката ли?

# 267
  • Sofia
мартеа,  тя точно Confounded

# 268
  • София
Трудно е съвсем да разберем старите хора. С техните болежки и всякакви признаци на старост, подобна ситуация само влошава усещането им за неизвестност и скъсена перспектива. Едно "безотговорно" поведение може да е в отговор на страха, колкото и ирационално да изглежда. То страхът също е. Трябва да им се повдига духът, за да имат стимул да се борят за живота си, което в случая би означавало да се пазят.

# 269
  • у дома с любимите си хора
Аз пък отказвам да ме сочат с пръст всеки божи ден от телевизора и да ми повтарят колко съм безотговорна.Не,не съм.Безотговорен е онзи,който е тръгнал през цяла Европа- Бергамо,Барселона инакрая за по- пряко с влака през цяла северна България.Но не мога да приема,че възрастен човек излязъл да си купи хляб е безотговорен и някой ,като разни продавачки, ще го овиква в магазина,че не си седял вкъщи.На всички ни се налага да излизаме я до магазин,я до аптека,я на работа.Това прави ли ме безотговорна?
И ние имаме болни родители,за който се грижим и за които се тревожим и никога,ама никога не би ми минало през ума да подходя безотговорно и умишлено, за да навредя.
Децата ми се побъркват вкъщи.Особено спортиста.И затова всеки ден го пускам да се среща с един единствен приятел,който в къщата си има фитнес,за да тренират.Това е единственото му излизане и среща със себеподобен.С родителите му сме разговаряли и сме стигнали до такова споразумение,че това се отразява добре на психическото здраве на двете деца.Дъщеря ми е затворник в собствената си стая и вече едва я удържам.Снощи за първи път излезе с баща си късно вечерта на разходка за час.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 17:09 от Вилиан

Общи условия

Активация на акаунт