АГ Селена - 20

• 53 316
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
И аз имам въпрос към тези от вас ,които са раждали в Селена и които нямат сключен граждански брак с бащите на децата си...Каква в процедурата по признаването на детето?Трябва ли да се подготвя с предварително заверена при нотариус декларация или това може да се случи и на място болницата?
В деня на раждането таткото попълва една декларация в болницата и когато ви изписват майката я подписва, това е.

# 421
Здравейте! След седмица ми предстои раждане в Селена. Въпросът ми е към скоро ( през последния месец) родилите мами там Simple Smile  Какви градуси поддържат в родилно отделение и с какво са облечени и завити бебетата? Опитвам се да си представя каква е най-подходящата среда, дрехи и завивки за бебето ВКЪЩИ през първите седмици предвид,  че е жега навън Simple Smile
В нашата стая климатика работеше постоянно на 25 градуса. Бебетата са с гащеризони с дълъг ръкав и завити с юрганче.

# 422
За болницата разбрахме, че седят с дълъг ръкав, то така или иначе нямаме ангажимент да носим дрешки за там, така че както искат да ги обличат. Но аз пак да питам за изписването - приготвила съм тънък гащеризон с дълъг крачол и къс ръкав + тънка памучна пелена. Дали е достатъчно?

# 423
Според мен трябва да е с дълго ръкавче, защото пелената ще трябва да я свалите в столчето за кола.

# 424
Нас ни изписаха с рокличка - боди без ръкави,  с чорапки,по голи коленца и ръчички.Завита с тъка муселинова пелена. Бях приготвила и гащиризинче ьа отдолу, но акушерката каза че така е достатъчно за отвън. Даже бяхме с панделка , без шапка.

# 425
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Имам въпрос към родилите скоро мами, тъй като и на мен ми предстои раждане съвсем скоро : какво се случва с таткото, когато майката роди, в сегашната пандемична обстановка? Наясно съм, че не се допускат вътре в родилното, и така трябва да бъде. Но какво се случва, той ме оставя в болницата да раждам(става въпрос за нормално раждане), и се прибира у дома, и няма никакъв начин да му покажат бебенцето ли? Ако има някакъв прозорец, през който се показват, аз как  да го извикам да дойде от вкъщи, или може да стои отвън на двора/в кафето? Не знам, ще съм благодарна за някаква информация.

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 12:51 от ♥ LoVeLy Wife ♥

# 426
Бащата чака отвън или ако сте близо може да се прибере в къщи. Няма от какво да се притесняваш. Телефона ти ще си е с теб и може да му звъниш колкото пъти искаш и да го информираш как се движи раждането. След като родиш, излиза акушерка и съобщава, че се е родило бебето на еди коя си и може да го покажат. Ако го няма, после на регистратура може да поиска да си види бебето. Показват се през прозореца при детските кабинети., Зареди си телефона, ще ти бъдат направрни уникални снимки на раждането. Леко да ти е.

# 427
Здравейте, малко по-назад в темата има много добри отзиви за д-р Ставрев. Понеже в сайта виждам, че има двама лекари с тази фамилия, единият е млад, другият е по-възрастен, за кого от двамата става въпрос?
Благодаря предварително!

# 428
Моите са за Даниел Ставрев - младия.
Здравейте, малко по-назад в темата има много добри отзиви за д-р Ставрев. Понеже в сайта виждам, че има двама лекари с тази фамилия, единият е млад, другият е по-възрастен, за кого от двамата става въпрос?
Благодаря предварително!

# 429
Да, баща и син са. Аз говоря за сина. Даниел Ставрев. 

Благодаря предварително!

# 430
Здравейте, дами. Имам един въпрос, може да се стори глупав на някои, но не разбирам. Днес бях на преглед в 14г.с., който не включваше нищо специално, не са ми пускани изследвания или цитонамазка и други подобни, но накрая пак платих 40лв., въпреки че съм осигурена и доктора работи със ЗК. Дала съм направлението, което беше необходимо в началото на бремеността. Някой има ли идея за какво са тези 40лв.?

# 431
Момичета, аз имам следния въпрос. Мога ли да отида на преглед в родилното отделение при дежурния лекар без да имам оплаквания?
В 37 г.с. (на 04.08) бях на преглед при следващия ме АГ (също от Селена), след което той излезе в отпуск. Следващия час за преглед при него ми е на 18.08, което е 3 дена преди термина ми.
 В петък влизам в 39 г.с. и по мое желание смятам да отида да си пусна запис на тонове. Да, обаче, две седмици  не съм гледана на ехограф, което според мен не е Ок.
Разбирам, че е отпускарски сезон, но 10 дена преди термин да не те следят...
Та при записа на тонове, мога ли да си поискам и да ме прегледат, според вас?

# 432
Здравейте, дами. Имам един въпрос, може да се стори глупав на някои, но не разбирам. Днес бях на преглед в 14г.с., който не включваше нищо специално, не са ми пускани изследвания или цитонамазка и други подобни, но накрая пак платих 40лв., въпреки че съм осигурена и доктора работи със ЗК. Дала съм направлението, което беше необходимо в началото на бремеността. Някой има ли идея за какво са тези 40лв.?

Направлението по здравна каса ти включва два прегледа на ехограф, всеки друг преглед се заплаща по ценоразпис на гинеколога.

# 433
Дари, отиваш за тонове и те питат дали дежурния ще ти чете записа. Може да го питаш дали ще те прегледа, но ако записа е ок, няма смисъл. Мен последно ме гледаха на ехо на 13-ти. После ходих два пъти на тонове на 28 и 31 и съответно на 3-ти родих.

# 434
Аз също мисля като zezeto. Иди на тонове  и да видят тях, мен накрая въпреки,че лежах в болницата дните преди да родя, не ме гледаха на ехограф само тонове всеки ден, явно накрая те ся по-важни и покязват повече неща. 🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт