АГ Селена - 20

• 53 287
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Хранителни нужди? Вероятно не. Но е имало някакви нужди, аз съм имала възможност да ги задоволявам и съм го правила. И двете ми деца сами се отказаха, не съм ги отбивала нарочно. Значи, правила съм го до момента, в който е отпаднала тази нужда. Аз твърде много уважавам собствения си комфорт и нерви, за да налагам железни режими на хранене (много по-лесно ми беше да кърмя спейки, отколкото да нервничим всички в опит за отказване от нощно хранене, а то така или иначе се случи от самосебе си), непременно отказване от памперси и биберони на 1 година и пр.  Има деца, които приемат лесно наложен режим, но и това означава да се съобразиш с потребностите на конкретното дете. В отглеждането на децата си в това отношение съм се ръководила от тях, не те от мен и не съм имала никакви проблеми. Затова приветствам този подход, моят опит показва, че е добър.

# 481
Здравейте момичета,

В началото на октомври ми предстои секцио и искам да ви попитам необходима ли е предварителна консултация с анестезиолог и може ли да се избира такъв за деня на раждането или идва този ,който си е попринцип дежурен/на смяна?И ако може да се избере анестезиолог,доплаща ли се допълнително?

# 482
На консултация с анестезиолог се минава задължително, независимо дали предварително или в деня на приемането. Повечето предпочитат да го отметнат предварително, аз го направих в 37 г.с.
За избора му трябва да попитате в болницата, не съм убедена, че имате право на избор. Там всички са подбрани и с доста опит, така че не би трябвало нещо да ви притеснява Simple Smile

Мамите с дебатите за кърменето - не мисля, че спорите в правилната тема.

# 483
  • Пловдив
За Пепеланов и храненето мога да кажа, че мен също не ме е съветвал да съм стриктна с хранене на 3 часа и да го наливам с вода, за да го залъжа. Съветът му беше да се водя по бебето.

Относно темата за кърменето - наистина може да не е тук мястото, но само ще кажа, че всеки си решава за себе си, лично за мен година (че дори и 2) не са кой знае каква жертва. Не бих казала, че работата ми е по-важна от детето ми! И това, че съм избрала да кърмя на поискване и да посрещам нуждите му с това (да, нещата не опират само до глад) е съвсем съзнателно и удовлетворяващо за мен.

# 484
На някоя от вас прилагали ли са й кортикостероидма терапия при проблеми и риск за по-,ранно раждане в Селена?

# 485
На някоя от вас прилагали ли са й кортикостероидма терапия при проблеми и риск за по-,ранно раждане в Селена?
Да,на мен.Ако искаш пиши на лично

# 486
Здравейте! Как се процедира с издаването на болнични в Селената? Следя се при д-р Светлана Петрова. Тя дава ли болнични? Иска ми се в 23-24 г.с. вече да не ходя на работа..Като се издаде болничен лист за какъв период е той и трябва ли да се ходи няколко пъти за продължаване, или ти дават еднократен до излизане в майчинство? Нямам си и на идея как стават нещата, ще съм благодарна, ако някой ми обясни.

# 487
Не знам конкретно за д-р Петрова, но навсякъде процедурата е една и съща: първо се издава 14 дневен болничен (безплатен), след като изтече той всеки месец се издава 30 дневен болничен, като за него се ходи на комисия, носите си изледвания(някъде ги искат, другаде не) и задължително амбулатолната карта. Като в Селена за 30 дневен болничен таксата е 100 лв, Торакс и Пълмед - 60 лв, 5то и
2ро ДКЦ - 30 лв. Не е задължително да ги вадите от Селената, но и от там могат разбира се Simple Smile
Здравейте! Как се процедира с издаването на болнични в Селената? Следя се при д-р Светлана Петрова. Тя дава ли болнични? Иска ми се в 23-24 г.с. вече да не ходя на работа..Като се издаде болничен лист за какъв период е той и трябва ли да се ходи няколко пъти за продължаване, или ти дават еднократен до излизане в майчинство? Нямам си и на идея как стават нещата, ще съм благодарна, ако някой ми обясни.

# 488
Благодаря за изчерпателния отговор! Simple Smile Според вас има ли вероятност да ми откажат болничен?

# 489
Аз се следях при Петрова по ЗК.Издаде ми първия болничен от 14 дни и след като изтече продължих с болничен от комисия.Не знам в другите болници как е но,в Селена казваш на регистратура ,че си за комисия и те ти дават дата,близка до тази на която ти изтича предходния болничен.Отиваш в часа,който са ти казали в един кабинет в коридора след кафето,вътре една жена ти пише болничния и това е,тръгвайки си минаваш през регистратура и ти дават датата за следващия месец.От началото на бременността бях в болничен и проблем не са ми правили,но реално аз с лекарска комисия не съм се срещала.

# 490
SmileySmileyТо никой не се е срещал, но сме чували че съществува и си я плащаме Smiley
От началото на бременността бях в болничен и проблем не са ми правили,но реално аз с лекарска комисия не съм се срещала.

# 491
Ясно... Grinning Много благодаря, момичета!

# 492
И аз съм при др. Петрова на жк взех си първия 14 дневен болничен доста в началото към 12-13 седмица и за да не давам по 100лв за удължаване в Селена си го удължавам в МЦ Хипократ напълно безплатно. Искате си от др. Петрова Амбулаторен лист и талон за комисия, носите си ги в деня на изтичането на стария болничен и на другия ден или някой път на същия новия болничен ви е готов и отивате да го вземете. След този 14 дневен слес това от там ви дават всеки месец по 30дни и така се ходи всеки месец, последния 45дневен преди раждането, ще ви го издаде пак др. Петрова. А да питам аз как минават вашите прегледи при нея? Всеки път ли ви гледа на ехограф, плащате ли, мери ли ви, тегли ли ви, защото аз съм много разочарована.
Благодаря за изчерпателния отговор! Simple Smile Според вас има ли вероятност да ми откажат болничен?

# 493
Никога не ме е мерила.Два пъти ехограф,един път кръвното и това е.Каквито и въпроси да имах ме караше да се обръщам към лекаря,който ми прави процедурата(бремеността ми беше след ин витро).Единствения плюс от жк може би беше безплатните изследвания.

# 494
Аз съм с направление и бях на два прегледа при нея. На първия ме гледа на коремен ехограф и ми каза, че всичко е наред. Буквално само в това се състоя прегледът. Измерих се на кантара, назначи ми изследвания и ми каза ,, Довиждане,,. Не платих нищо. Вторият преглед - гледа ме на ехограф за БХС и си заплатих 132 лв., Но кое колко струва не знам, защото не получих касов бон.Доколкото разбрах, когато си с направление, имаш право на 2 безплатни прегледа с ехограф.  Пак ме претупа, като аз й задавах въпроси отноу изследванията ми от предишния път.... Каза, че са добри. През цялото време говори много бързо и ми е нервно, докато се опитва да ме изгони. На мен ми е първа бременност и всичко ми е непознато. Не ми е мерила кръвното, не ми е мерила обиколка на корема... Но, за да я сменя трябва да минат 4 месеца от издаването на направлението. Sad

Общи условия

Активация на акаунт