АГ Селена - 20

• 53 275
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Към родилите в Селена, ползвахте ли безплатните прегледи за бебето и ако да как е организирано чакането с бебето, има ли и други пациенти в смисъл по-големи деца да чакат за преглед , спазват ли се часовете и обстоен ли си прегледа?

Отидохме веднъж със записан час, влязохме 40мин. след това. Прегледа го една жена, преглед силно казано, само го претегли. Изгубихме си времето. Фамилията мисля беше Димитрова. Имаше преди нас едно по-голямо дете.

# 466
Ние също ходихме на този безплатен преглед, декември месец. Влязохме веднага, прегледа го др Пепеланов. Изключителнто доволна съм от него, даде ни много съвети, отговори на всичките ни въпроси и ни укоражи, че се справяме прекрасно. След това го похвалих и на моя близка, която реши да заведе детето си при него 2год, на профилактичен преглед, въпреки че и тя не е от Плд и също остана доволна. След това се разрових в интернет за него и намерих много положителна информация.

# 467
  • Пловдив
Декември бяхме при Пепеланов и на двата прегледа. Часовете поне тогава се спазиха, не се е налагало да чакаме. От лекаря останахме много доволни, беше много подробен и внимателен.

# 468
Пепеланов съветва за хранене точно през 3 часа, кърмене по 5 мин, само от 1 гърда, оставяне на бебето да „се нареве” и други похвати по д-р Спок.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 01:58 от Ema_P

# 469
Пепеланов съветва за хранене точно през 3 часа, кърмене по 5 мин, само от 1 гърда, оставяне на бебето да „се нареве” и други похвати по д-р Спок.
Аз останах с впечатлението, че дава съвети за хранене през 3 часа и нощна пауза от 6 часа, но съвета му беше най-вече да се водим от бебето. Общо взето ми се стори, че си пада малко зевзек и може би няма да се хареса на родители, които искат точен отговор на всеки въпрос и държат всичко да е като по учебник.

# 470
  • Пловдив
Първото дете на зълва ми е гледано по всички правила на поискването. Само три години след първото, второто има железен режим, а зълва ми здравословен външен вид. Колко голям стомах има едно бебе, че да суче по 30 минути и след 40 минути пак да е гладно. Майчинството в САЩ и Европа е месеци. Такъв начин на живот могат да си позволят само жени, които не правят нищо друго освен да раждат и кърмят. Жена с кариера и ангажименти, без режим, няма как да се справи. Към всяка теория за отглеждане на бебе трябва са поглежда с необходимата доза реализъм и да се целиш в баланса.

# 471
Здравейте, някой наясно ли е дали има педиатри по ЗК в Селена?

# 472
  • Пловдив
Няма.

# 473
Д-р Пепеланов не ми е давал съвети да храня бебето през 3 часа и да го лишавам от нощно хранене. Наистина е зевзек, но е спокоен и адекватен. И двете си деца съм отгледала, хранейки ги на поискване - спокойни деца, а аз в нито един момент не съм имала вид на изтормозена жена, която нон-стоп кърми. Бяха на по една година, когато тръгнаха на ясла, а аз се върнах на работа. Малкия продължих да го кърмя доста след това.

# 474
Интересува ме, тези които са раждали скоро ... Има ли промяна в акушерките от детска стая? Преди три години като раждах пак там, не бях особенно очарована. Сега доволни ли сте?

# 475
Аз съм доволна от акушерките от детска стая. Макар че бяха натоварени , бяха отзивчиви и любезни. Имат по 40 бебета и нощно време са само две, доста им е работата на  тях.

# 476
Много съм доволна от всички тук. Акушерките са много отзивчиви и приятни- всички!
Лекарите- също! Постоянно сме обгрижвани и спокойни за всичко, което се случва.

# 477
  • Пловдив
Никоя жена със сериозна кариера не може да си позволи да осъства година от работа дори в България. Това означава сериозна крачка назад. А това означава много по-малко пари.....А поискване и работа са невъзможни. В Швейцария майчинството е 40 дни. Ако искаш стоиш вкъщи и кърмиш до припадък, ако не търсиш други варианти. Моя приятелка изцеждаше кърма и оставяще на бавачката.....Другият вариант беше да напусне работа или да премине към 4-часов работен ден, но заплатата.....Година време и 2-3 месеца време не е едно и също. А като свикне да задоволява едни други нужди бебето, а не само хранителни, е много трудно да отвикне. Племеникът непрекъснато висеше в пазвата на зълва ми до 2,5 години. А тя вече бременна за втори път се чудеше как да го отвикне от този навик. На тази възраст хранителни нужди няма. Кой както го чувства и както ще се чувства най-,добре, така да го направи. Зълва ми беше откачила с първото. Тя не спеше, не ядеше, само кърмеше. Прекален светец и богу не е драг. Аз будех дъщеря ми да яде през нощта. Къде ми е бил ума. Нито тя ядеше, нито оз спях. Бебето спи като пън, ама аз, не, не може да не яде......Опомних се навреме. Blush

# 478
И аз така - опомних се навреме и спрях издевателствата да налагам стриктен режим. Което не означава, че децата ми са яли безразборно през цялото денонощие. Даже кърмените на поискване деца в един момент си създават режим, но техен си. Чак пък 2,5 г непрестанно кърмене... Ама сигурно, щото съм с несериозна кариера Stuck Out Tongue Winking Eye

# 479
  • Пловдив
Аз намам никаква кариера. Харча безразборно и наготово. Stuck Out Tongue Winking Eye Не съм кърмила, защото имаше опасност да вляза в лудница с неистовото си желание да бъда перфектна, в тон с циЛивилизацията. Една психоложка, на третия месец, ме сложи на мястото. Нисога не е късно на стари години да станеш за резил. Та имам горчив опит да изнасилвам ситуацията. Затова никоя теория не приемам безусловно и категорично.....вече.  Но ако си на висока позиция и с висока заплата, една година вкъщи наистина сериозно уврежда финансите.

Ако щеш вярвай виждала съм го. Не само при племеника. Какво е това сучене. То ходи, яде пържоли, дето се вика, ама суче, защото ще умре от глад иначе.....Ти наистина ли мислиш, че си хранила детето си над 1 година и то наистина е задоволявало хранителни нужди. Любопитно ми е.

Общи условия

Активация на акаунт