АГ Селена - 20

• 53 281
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Като ветеран с два броя секцио( последното от преди 15 дни) в Селена, мога да твърдя, че каквато и ситуация да се развие, ще сте в добри ръце. Всичко минава за около час. Късмет, кураж и здрави бебчета

# 451
Като ветеран с два броя секцио( последното от преди 15 дни) в Селена, мога да твърдя, че каквато и ситуация да се развие, ще сте в добри ръце. Всичко минава за около час. Късмет, кураж и здрави бебчета
Да да, аз не се съмнявам в гинеколозите в Селена, даже ако може моят лекар да дойде в София в Токуда той да ме оперира, ще съм най-доволна 😄 вярвам мубезрезервно, че няма да има грешка в изпълнениято на операцията, но ми се иска да може да се събере мултидисциплинарен екип, ако не дай Боже нещо стане, защото не всичко зависи от гинеколога. Ще го мисля, имам много време още. 🌺
А и аз съм с тромбофилия и съм на кръворазреждаща терапия с фраксипарин и аспирин протект, а това също е важно.

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 12:54 от MilenaBA

# 452
Аз също бях на терапия с АП и Клексан(всеки ден и двете приемах). АП се спира още в 34 г.с. Терапията не е проблем за раждането. Аз продължих с Клексан и след раждането. Специалистите там са добри, а най-важното е, че неонатологията им е на най-високо ниво с цяла Южна България.

# 453
Аз също бях на терапия с АП и Клексан(всеки ден и двете приемах). АП се спира още в 34 г.с. Терапията не е проблем за раждането. Аз продължих с Клексан и след раждането. Специалистите там са добри, а най-важното е, че неонатологията им е на най-високо ниво с цяла Южна България.
Здравей, Аничка.
Ти на каква доза клексан беше през бременността и след раждането и с какви мутации си? Изследвала ли си свободен протеин S по време на бременността, защото аз всъщност наскоро разбрах, че тези мутации, които ги изследват масово (PAI, MTHFR и т.н.) изобщо не са чак толкова важни. Най-важни са Фактор 5, фактор 2, протеини С и S и антитромбин III. Аз от 2 години си живея с мисълта, че нямам тромбофилия, защото уж съм само хетерозигот на ПАЙ, АСЕ и МТХФР. Докато не отидох да се изследвам и за протеин S и не видях, че ми е много под долна граница, което е много лошо. Сега съм на клексан 0,4, но си търся кой доктор да ми вдигне дозата на 0,6, защото моят АГ в Селена неглижира тромбофилиите. Ти при кой АГ се следвш в Плд?
Ако искаш може на лични да ми пишеш, за да не спамим темата със странични неща. 🌺

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 15:01 от MilenaBA

# 454
Здравейте! Някоя скоро родила мама да сподели, ако е възможно, каква е подготовката преди нормално и секцио като те приемат в болницата? Клизми ли правят или дават свещички? Тоалет?

# 455
Здравейте! Предстои ми цветна снимка в Селена. Може ли някой да ми обясни как точно протича и дали е възможно изследванията, които са необходими, да се направят там в същия ден? Предварително благодаря!

# 456
Здравейте! Някоя скоро родила мама да сподели, ако е възможно, каква е подготовката преди нормално и секцио като те приемат в болницата? Клизми ли правят или дават свещички? Тоалет?
секциото ми беше началото на март.
вечерях си нормално към 7, не трябваше късно вечерта да ям или пия нещо.
приеха ме сутринта, никакви клизми или свещички, секциото беше към обяд.

# 457
Аз лежах болницата няколко дни от преди секциото. Деня преди секциото , след определен час не ми даваха да ям и след 12 ч в полунощ да пия вода. На следващата сутрин ме питаха дали съм ходиля до тоалетна и ми дадоха свещичка, която така или иначе не подейста. Питат дали е махнато окосмяването и това беше. Искат изследванията попринцип също. Това беше. Попитайте те ще ви обяснат как да се подготвите спрямо раждането ви.

# 458
Здравейте! Предстои ми цветна снимка в Селена. Може ли някой да ми обясни как точно протича и дали е възможно изследванията, които са необходими, да се направят там в същия ден? Предварително благодаря!
Здравей, трябва преди това да имаш направена микробиология, съответно да е чиста, за да се извърши процедурата. Иначе в самия ден на ЦС, отиваш сутринта, взимат ти кръв за изследвания и кръвна група (ако нямаш картонче с групата), поставят ти абокат (за упойката) и на 4ти етаж те настаняват. 300лв ми беше ЦС + кръвните изследвания около 30лв. Успех

# 459
Здравейте! Благодаря за отговора!
А дали микробиологията и съответно резултатът от нея може да бъде направена в същия ден?
Резултатът от снимката веднага ли се обсъжда с доктор или се чака?
Благодаря!

# 460
  • Пловдив
Е, как резултат от микробиология същия ден? Прави се посявка. И ако нищо не е поникнало, на следващия ден, ще е готова. Ако се изолира нещо и се прави антибиограма ще отнеме повече време. Но в този случай не е желателно да правиш ЦС преди да се лекуваш.

# 461
Хора, дайте по-позитивно, че така се сдухвам. Утре ми предстои секцио в Селена и принципно съм положително настроена,  но тези разкази ми свиват сърчицето. И сигурно не само моето Simple Smile Успех на всички! Simple Smile
Сигурно вече раждаш, но все пак. Имам две дечица, родени с планово секцио в Селена. Операциите са ми едни от най-хубавите спомени, супер силна емоция и наистина БЕЗ никаква болка и неразположения. Разбират си от работата хората, не се тревожи! Случва ти се най-хубавото и разтърсващо нещо в живота ти!
Успех!

# 462
Здравейте! Благодаря за отговора!
А дали микробиологията и съответно резултатът от нея може да бъде направена в същия ден?
Резултатът от снимката веднага ли се обсъжда с доктор или се чака?
Благодаря!
Аз чаках минимум 3 дни резултата от микробиологията и като излезна, тогава запазих час за ЦС(правих я около 20ден на предишния цикъл, за да има време, ако излезне нещо). А ЦС правих на 8-9 ден от цикъла.
Иначе лежиш в стаята, за да поотмине упойката. През това време ще ти донесат диска и заключение от рентгенолога, с тях отиваш при доктора, за да ти разчете снимката. Аз още в същия ден се консултирах с него.

# 463
Здравейте, предстои ми раждане и съм се ориентирала да родя в Селена. Може ли някоя скоро родила мама да обясни как протича секциото пожелание - подготовката преди него, по време и след. Благодаря предварително!

# 464
Към родилите в Селена, ползвахте ли безплатните прегледи за бебето и ако да как е организирано чакането с бебето, има ли и други пациенти в смисъл по-големи деца да чакат за преглед , спазват ли се часовете и обстоен ли си прегледа?

Общи условия

Активация на акаунт