АГ Селена - 20

• 53 253
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Аз се следя и на частно, но от това което трябва да ми дава тя или да прави съм силно разочарована....досега не ме е теглила, а ме пита колко кг си...един път кръвното, един път(първия само) ехограф и ми назначава изследвания които са по касата и както казвате вие набързо, набързо и нищо не може да я питаш, а и нищо не ти казва допълнително от себеси и аз съм с първа бременност и очаквах повече, но така е в България, когато си плащаш ти обръщат внимание...

# 496
Да, това е причината. Все пак си мислих, че поне при бременност лекарите ще са ЛЕКАРИ, а не банкери...

# 497
То май не е само при Петрова.Общо взето май повечето жени се следят на частно(не ,че там е кой знае колко по -различно),но там аз се ръководех от принципа -щом плащам имам право да питам,разпитвам,повтарям,завтарям,все пак по -добре да изнервя лекаря, отколкото да се притеснявам до следващия преглед.

# 498
Все пак си плащаме здравни осигуровки! Отношението със сигурност трябва да е далеч по-добро, без значение с или без направление си. Това им е работата, да я вършат с желание, номерът всеки може да го отбива. Прехвалена история... Никакво внимание....

# 499
Здравейте, момичета!
Планирам да започна да си следя бременността в Селена на един по-късен етап, защото все още живеем в София. Тук ходя в Щерев (частна клиника) и естествено всичко си плащам. Чух добри отзиви за д-р Петрова и ми се искаше сякаш да се запиша при нея, защото ми омръзна едновременно да плащам и здравни осигуровки и прегледи.... Никога няма направления за мен 😀 В тази ситуация няма да си избирам лекар според това дали работи със ЗК или не, но ако е добър и мога да пропусна едно - две плащания защо не... Сега малко се разубедих като чета коментарите ви. Първа бременност ми е, съвсем в началото съм, дори не знам от какво трябва да се състои ЖК в различните етапи на бременността. Може ли повече инфо? Касата какви прегледи и изследвания поема?  Също ще се радвам тези от вас, които се преглеждат на частно да ми препоръчат АГ (за предпочитане жена) Simple Smile

# 500
  • Пловдив
Написах в Гугъл проследяване на брименност нзок. Един от резултатите.

https://bremennost.bg/izsledvaniq-pri-bremennost-po-zdravna-kasa.html

# 501
Здравей, полагат се явно два прегледа с ехограф за цялата бременност, взимане на секрет, ПКК, урина, васерман, спин, цитонамазка...със сигурност забравям нещо, но се сещам за това. Трябва да ни теглят и мерят + мерене на кръвно, не да ме пита 5месец вече, колко тежиш...Аз ще раждам в Селена, но при др. Чалова, при нея ходя на частно, 50лв е прегледа, но внимание, обясняване, колкото и да е заета винаги ще ви обърне, дори и сега когато е с бебе. Пиша и по вайбър по всяко време, звъня и тя ми звъни, абе общо взето за първа бременност и притесненията които имам съм много доволна от нея. Според мен изчакай и събери мнения, защото в Селена има доста жени, но за мен Петрова не е опция за раждане.
Здравейте, момичета!
Планирам да започна да си следя бременността в Селена на един по-късен етап, защото все още живеем в София. Тук ходя в Щерев (частна клиника) и естествено всичко си плащам. Чух добри отзиви за д-р Петрова и ми се искаше сякаш да се запиша при нея, защото ми омръзна едновременно да плащам и здравни осигуровки и прегледи.... Никога няма направления за мен 😀 В тази ситуация няма да си избирам лекар според това дали работи със ЗК или не, но ако е добър и мога да пропусна едно - две плащания защо не... Сега малко се разубедих като чета коментарите ви. Първа бременност ми е, съвсем в началото съм, дори не знам от какво трябва да се състои ЖК в различните етапи на бременността. Може ли повече инфо? Касата какви прегледи и изследвания поема?  Също ще се радвам тези от вас, които се преглеждат на частно да ми препоръчат АГ (за предпочитане жена) Simple Smile

# 502
Аз съм с направление и бях на два прегледа при нея. На първия ме гледа на коремен ехограф и ми каза, че всичко е наред. Буквално само в това се състоя прегледът. Измерих се на кантара, назначи ми изследвания и ми каза ,, Довиждане,,. Не платих нищо. Вторият преглед - гледа ме на ехограф за БХС и си заплатих 132 лв., Но кое колко струва не знам, защото не получих касов бон.Доколкото разбрах, когато си с направление, имаш право на 2 безплатни прегледа с ехограф.  Пак ме претупа, като аз й задавах въпроси отноу изследванията ми от предишния път.... Каза, че са добри. През цялото време говори много бързо и ми е нервно, докато се опитва да ме изгони. На мен ми е първа бременност и всичко ми е непознато. Не ми е мерила кръвното, не ми е мерила обиколка на корема... Но, за да я сменя трябва да минат 4 месеца от издаването на направлението. Sad
Не е нужно да чакаш 4 месеца, преизбор на гинеколог може да направиш веднага.

# 503
Аз също се следя при Петрова! Крайно недоволна съм, записах се при нея само защото лекарят при когото ходя на частно работи там и ако нещо стане да лежа в болница да не ми се налага да мъкна документи. До сега никога не ми е мерила кръвно, нито обиколка на корема, даже няма и да ме претегли ако сама не стъпя на кантара. Всеки път ме гледа супер бързо на ехографа. Прегледа трае повече време от колкото времето в което сядам и ставам от кушетката. Мисля, че и не мери правилно, защото аз съм с две бебета и сравнявам стойностите които ми казва с тези на моят лекар, винаги има 300гр разлика. Отделно само ли връчва разни фишове за изследвания, като не отчита какви са моите оплаквания от страна на кръвно, дискомфорт и бяло течение. Аз съм с двуплодна бременност и се водя рискова и ме претупва, нз как гледа тези с по едно бебе.

# 504
Същата работа, каквото при теб, такова и при мен. А ми я препоръчаха, като уж много добра.
Аз също се следя при Петрова! Крайно недоволна съм, записах се при нея само защото лекарят при когото ходя на частно работи там и ако нещо стане да лежа в болница да не ми се налага да мъкна документи. До сега никога не ми е мерила кръвно, нито обиколка на корема, даже няма и да ме претегли ако сама не стъпя на кантара. Всеки път ме гледа супер бързо на ехографа. Прегледа трае повече време от колкото времето в което сядам и ставам от кушетката. Мисля, че и не мери правилно, защото аз съм с две бебета и сравнявам стойностите които ми казва с тези на моят лекар, винаги има 300гр разлика. Отделно само ли връчва разни фишове за изследвания, като не отчита какви са моите оплаквания от страна на кръвно, дискомфорт и бяло течение. Аз съм с двуплодна бременност и се водя рискова и ме претупва, нз как гледа тези с по едно бебе.

# 505
Отделно измерва едното бебе само и то за 30секунди, а другото изобщо не го мери, пуска да чуя сърчицата за части от секундата и това е. Последният път ме стресира и ходих допълнително при моят АГ, като му разказах .. той каза - тя мери едно към гьотере и само говори бързо... Нищо повече.... Аз гледам апарата на моят лекар, колко време се опитва да хване добре главичка, краче за да ги измери точно..а тя тряс прас за 30секунди всичко от до.

# 506
  • пловдив
Здравейте момичета, аз се следя при Др Петрова вече 10 год.  Благодарение на нея имам една прекрасна дъщеря чакана и желана , а от 3 месеца вече си имаме и момченце ( въпреки ,че колкото и желание имах за второ, ако тя не беше ме окоражила че всичко ще мине наред може би нямаше никога да се навия да пробвам  ).
Може би имам късмет , че е срещнах в много лош момент от живота си , но тя ме помогна много,  без да се познаваме и без да съм някое протеже. Не знам на каква се дължи отношението за което коментирате...,може би съм от малкото доволни , но наистина с нея за тези години за каквото съм е потърсила никога не ме е отрязала или претупала. Наистина не ме теглила, но аз винаги преди преглед се теглих в къщи , въпреки че те бяха длъжни да го правят.
Желая ви лека бременост и да се радвате на сладки и здрави бебчета, и да намерите доктор в който да вярвате и имате доверие, че сте в сигурни ръце.

# 507
Аз също съм била пациентка на д-р Петрова, родих второто си дете при нея и съм доволна. Може да има промяна в последните години, но доколкото я познавам, едва ли е станала немърлива в работата си. Понякога недоволството от лекаря се дължи на разминаване в очакванията. Основната му задача не е да бъде душеприказчик и да обяснява надълго и нашироко, най-важното е да има живи и здрави пациенти. Това, което за някого е претупване, за лекаря е рутина. Когато каже, че изследванията са добри, няма нужда от повече обяснения. Една жена (и цялата рода) чака прегледа цял месец и за нея това е най-специалният момент, но за лекаря това един от 20 пациенти, плюс тръгнало нормално раждане, спешно секцио, операция. Имайте доверие на лекаря, ако нямате - сменето го с някого, на когото имате и се радвайте, че не се задържате дълго в кабинета му, защото това означава, че всичко е ОК.

# 508
Да сигурно ни се разминават очакванията, но моите очаквания към нея са прегледа да бъде повече от 3 минути, да ме претегли, да ми измери кръвното и да не трябва да и вадя думите с ченгел от устата. Ще ви кажа и как изследванията от миналия път които бях пуснала, изобщо не ги погледна в системата им, а какво да говорим да ги изкоментира. И при мен има разлика в размера на бебето, винаги е по-малко когато го е мерила. Когато сте решили да раждате при нея отношението сигурно е друго, нормално, ще вземе повече пари от вас, но смятам че и от нас, тези които се водим на ЖК при нея, а ще раждаме при друг, също трябва да има нормално отношение, защото и от нас получава някаква сума. Не ме разбирайте погрешно не съм някаква лигла и не искам да ми слагат червен килим когато отивам на преглед и да ми се говори мило и нежно, искам това което ми се полага, това заради което си плащам осигуровките- добро отношение, като всички. Явно за едни може, но за други няма смисъл когато няма да родим при нея.
Аз също съм била пациентка на д-р Петрова, родих второто си дете при нея и съм доволна. Може да има промяна в последните години, но доколкото я познавам, едва ли е станала немърлива в работата си. Понякога недоволството от лекаря се дължи на разминаване в очакванията. Основната му задача не е да бъде душеприказчик и да обяснява надълго и нашироко, най-важното е да има живи и здрави пациенти. Това, което за някого е претупване, за лекаря е рутина. Когато каже, че изследванията са добри, няма нужда от повече обяснения. Една жена (и цялата рода) чака прегледа цял месец и за нея това е най-специалният момент, но за лекаря това един от 20 пациенти, плюс тръгнало нормално раждане, спешно секцио, операция. Имайте доверие на лекаря, ако нямате - сменето го с някого, на когото имате и се радвайте, че не се задържате дълго в кабинета му, защото това означава, че всичко е ОК.

# 509
  • Пловдив
Честно, тук всички коментирате, че ходите И при други лекари. Е, какво точно очаквате от една ЖК. Колко пари ще спестите. И заслужава ли си. Здравните ви осигуровки са 3.2% от заплатата. 4,8% плаща работодателя. Да очаквате чудеса за тези суми.....Не съм ходила изобщо по каса. За 100 лева изследвания да си развалям рахата.

Общи условия

Активация на акаунт