АГ Селена - 20

• 53 245
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Записах се по касата, само за да взема първия болничен и последния. Когато отиваш на лекар очакваш НЕЩО, но в България щом не взимат пари от теб, ти си никой за тях и не ти дължат никакво отношение, затова всеки ходи на частно, но специално за др. Петрова става ясно че с едни се държи по един начин, а с други по съвсем различен. Но най- лошото е че не само при нея е така, а и при почти всички специалисти, които са по здравна каса, затова масово хората прибягват до частните лекари и болници, защото при другите ти си никой.
Честно, тук всички коментирате, че ходите И при други лекари. Е, какво точно очаквате от една ЖК. Колко пари ще спестите. И заслужава ли си. Здравните ви осигуровки са 3.2% от заплатата. 4,8% плаща работодателя. Да очаквате чудеса за тези суми.....Не съм ходила изобщо по каса. За 100 лева изследвания да си развалям рахата.

# 511
Аз бях по каса, при Петрова. Доволна съм, познавам и други доволни.

# 512
  • Пловдив
Болничен, ако действително е по медицински причини, никой няма да ви откаже. 45 дневния може да го издаде и ЛЛ. Той също има право да ви мери, тегли и пуска изследвания. Но му е по-лесно да ви прати при друг. Кой очаква нещо от ЛЛ. Освен направления за специалист. Двупосочни са нещата. Лекарите по каса отбиват номера, защото им е пределно ясно за какво ги ползвате.

# 513
Въобще не съм съгласна, че минавайки по НЗОК ще останете по-лошо прегледани или неглижирани. Нито за Селена, нито за където и да е било. Важен е лекаря при който сте избрали да отидете, а той/тя първо е човек и после е лекар. Хората са различни, а вие очаквате от всеки едно и също отношение. Аз не очаквам, въпреки че се надявам да попадна на "човек", който и да е лекар. Ако искате идете при 10 специалиста по ЗК  и си изберете един от тях, на който усетите че може да имате доверие.
По отношение на д-р Петрова, аз също съм била на ЖК при нея, по ЗК. Чакат я сума пациенти, раждащи и какви ли не други хора без записани часове. Никой не е върнала. И аз съм ходила без час и ме е приемала. Това, че не говори подробно е така, но като не разбирам я питам и по 3 пъти, като всичко ми е обяснявала
без захаросани приказки. Да, не мери кила и кръвно, поне не всеки път. Измерванията на бебето бяха близки до действителните. С добри впечатления съм оставала, макар че ми се е искало малко по-подробно да ми казва нещата, но за мен същественото е било, че няма проблем.  Какво повече да си говорим. Ако има проблем, тогава е нещо друго и тогава бих искала да знам много повече. Пак бих отишла при нея, щом се наложи.

# 514
  • Пловдив
Аз също съм пациентка на д-р Петрова от 6 години. Преди 5 години тя ми следи бременността и раждах при нея секцио по медицински причини. Не съм посещавала паралелно и друг лекар.И до ден днешен си ходя при нея за прегледи. Изключително човечна лекарка. Два пъти лежах в патологична по време на бременността и получих адекватво лечение, назначено ми лично от нея. Дойде след секциото да види как съм. В деня на изписването, въпреки че не беше дежурна в родилното, а в кабинета, слезна да ме види и да ми даде напътствия за първите дни вкъщи. Да, не е от най-приказливите лекари, но винаги ми е отговаряла на въпросите изчерпателно и никога не съм оставала с чувството, че съм претупана. Моите впечатления, през годините е, че при нея потокът от пациенти с всяка изминала година се увеличава, точно поради факта, че масово пациентки, които се следят при останалите светила в Селена, минават през кабинета и да ползват единствено и само услугите на ЗК. Съгласете се, че и тя е човек и има предел. Нормално е в тази ситуация, в която знае, че даден пациент се следи основно при друг лекар, да не е докрай изчерпателна, колкото на Вас ви се иска. За това ходите при платените специалисти, които да ви отговарят на всичките притеснения. Аз ако използвам даден лекар само за услуги по касата, не бих очаквала чудеса от него. Жалко е, че покрай тази лудница пред кабинета и страдат и такива жени, които са решили изцяло да се доверят на професионалните и качества и разчитат само на нея. И само да вметна, че не съм нейно протеже, а просто изказвам лични впечатления от нея като човек и специалист, доказал се през годините пред очите ми.

# 515
Аз не очаквам чудеса, разбира се. Очаквам минимума - кръвно, измерване и на двете бебета, и да чуе моите оплаквания.

# 516
  • Пловдив
Аз не очаквам чудеса, разбира се. Очаквам минимума - кръвно, измерване и на двете бебета, и да чуе моите оплаквания.
А тези очаквания не ги ли покрива лекарят, при когото ходите на частно? И ако предположим, че е така, какво значение има всъщност това, че са ви "претупали" на прегледа по ЗК? Наистина ми е интересно и не искам да звучи като заяждане, но питам от позицията на пациентка, проследявала бременността си  само при въпросната лекарка и то по ЗК и избрала именно нея да изроди детето ми? Винаги много обстойно е правила замерванията на ехографа. Позна още в 13 г.с.пола на бебето, както и с много голяма точност очакваните кг при раждането на детето ми. Тоест не е като да не може да борави с ехограф очевидно, както излиза от написаното по-горе, а пък за думите на нейния колега, въобще няма да коментирам колко непрофесионално звучат / типично български манталитет/. Така че най-важното е да имаме доверие в избрания от нас лекар. Във вашите случаи това е лекарят, при когото ходите на частно. Както сами казвате,  лекарят по ЗК остава да ви пуска само полагащите ви се изследвания. И не на последно място да имаме вярата и позитивната нагласа за едно безпроблемно раждане и здраво бебе и майка, че като се сетя за една много близка приятелка, която се следеше и тя на две места, като единият лекар е  от много хвалените в клиниката, та накрая роди с инфекция, която никой от двамата лекари не е хванал, пък и на всичкото отгоре безпричинно светилото направи секциото близо 20 дни по-рано, та оттам проблеми с бебето, които слава на Бог бяха преодоляни, но само майката знае през какво премина през първите два месеца от живота на детето и!

# 517
Tsveti 1310, ако ви е гледала на ехографа в кабинета и в Селена, незнам как е познала пола в 13г.с., защото този ехограф там за нищо не става. Аз в 13г.с. именно там и именно при др. Петрова едвам му видях главата, да не говоря за други крайници, а пола направо ми звучи като нещо фантастично.

# 518
Tsveti 1310, ако ви е гледала на ехографа в кабинета и в Селена, незнам как е познала пола в 13г.с., защото този ехограф там за нищо не става. Аз в 13г.с. именно там и именно при др. Петрова едвам му видях главата, да не говоря за други крайници, а пола направо ми звучи като нещо фантастично.
Що за аргумент?! Важно е не пациентът, а  лекарят какво вижда. Да, и при мен, на същия "скапан" ехограф, точно в 13 г.с установи пола. Както и теглото на бебето. Колкото и фантастично да му звучи на някого. За друг пък просто е работа, от която разбира.

# 519
Спирам аз с коментарите за др. Петрова, просто очаквах повече от прегледите при нея...съжалявам явно искам много, но се разбра че за някои може за други НЕ. Бъдете здрави вие и дечицата ви, всеки сам си избира специалиста при когото да се следи и всеки е свободен да изкаже мнение и впечатление от него. Нямам лоши чувства към нея, не ме разбирайте погрешно може да е много добър специалист, от прегледите ми при нея аз не мога да разбера нищо за работата и. А това за ехографа казвам че не е хубав, не че тя не може да работи с него....

# 520
  • Пловдив
Да, точно на ехографа в нейния кабинет. Както казах, при друг лекар, на друг ехограф не съм гледана, освен на феталната морфорогия в 22 г.с. На този същия ехограф месец след като родих, т.к. получих кръвоизлив , ме прегледа дежурният тогава д-р Даниел Ставрев и заключи, че имам миомен възел. Бях меко казано шокирана, предвид факта, че месец по-рано ми беше секциото и никой нищо не ми беше споменал. Оттам записах час при д-р Петрова, силно притеснена от находката и след преглед при нея, пак на този ехограф, се оказа, че няма миомен възел, а уплътнение, вследствие на вътрешните шевове от операцията. Това после беше потвърдено и от още един лекар. Така че не знам колко е добър ехографът в кабинета, но за сега поне се доверявам на това, което вижда лекарката на него.

# 521
Някой скоро Родил в Селена нормално ако може да ми пише на лични каква е сумата за раждане, нощувките влизат ли в цената?

# 522
Изобщо не искам да я подценявам, но защо чака информацията на готово от мен? Това не ми харесва... Предният път бях очарована от нея, но за сега нещата са различни...

# 523
Препоръчайте лекар за извършване на аборт.

# 524
Някой скоро Родил в Селена нормално ако може да ми пише на лични каква е сумата за раждане, нощувките влизат ли в цената?

1400 лв нормално раждане, в тях ти се включва всичко - нощувки, избор на екип, обезболяване, следродилни превръзки, всичко за бебето.

Общи условия

Активация на акаунт