Магията на изтока - тема 60

• 14 978
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Точно това е филма. Много е актуален в момента. Извинявам се, че не сложих линк! Като жанр предпочитам трилър и фантастика. Гледах оскаровия "Паразит" и също много ми хареса. Flowers Cherry Blossom

# 91
Find Me in Your Memory - епизод 2

Хареса ми и втори епизод и засега ще го следя. Драмата тепърва ще започва, след като стана ясно каква е връзката между двамата главни, а пък като показаха и неврохирурга, оле, майко, ще бъде страшно след 7/ 8-епизод...

И аз го мислих къв е тоя корейски вирус, а той било Flu-то с Чанг Хьок.
Изписвайте имената на корейските сериали/ филми на английски/ на латиница (както се и разпространяват), слагайте линкове, както го правим и ние, че не се разбира какво питате.

# 92
  • MJF
Ок, значи за Flu (2013) иде реч.
Аз не съм по тези жанрове но другите дано се включат с предложения. Поне в тези жанрове на далекоизточния фронт творят много.
Паразити , вируси ...... бактерий някой дайте като следва Wink Mr. Green , после ще продължим с гъби и т.н. , до лъвове все някога ще я докараме.

rossonera,  туй ново видео от нашата китайска приятелка със сериозен проект, бая време е сниман. Интересно какво растение е туй багрило, едно такова познато/съвсем стандартно ми се видя и съответно няма разпознаване Smiley.

# 93
Линдория, гледай тогава Train to Busan. Ако не друго, поне ще видиш Гонг Ю.
Щом си падаш по по-ненормални истории, може и да ти хареса. Баш вируси си има, че и пак корейски. Паразити, вируси, абе, все корейските специалности.

Ние с Шо такива филми, пък било то и корейски, не гледаме.
Качествено кино в Далечния Изток прави само Япония, особено пък сай-фай. Ментално нещата при японците са на съвсем различно ниво. Друга галактика са.

# 94
  • София
Rossonera благодаря!

# 95
Линдория,преди сме го писали (дори наскоро) азиатската фантастика е малко и определено не е това,което очаква зрителя свикнал с американската.
Освен Train to Busan (със зомбита),Който Рос ти предложи,можеш да видиш Doomsday Book,Vanishing Time: A Boy Who Returned  ,Wonderful Days/Sky Blue - аниме.
Ако се решиш на фантастика и от Япония или Китай още няколко филма мога да предложа.

Корейците правят доста добри трилъри - виж тук ,който и да избереш от топ 10 са добри.

# 96
Фантастика не мога да предложа, но ето някой и друг екшън/трилър- The Berlin File , The Man From Nowhere , The Terror Live , The Tower.

# 97
  • София
Tuon и 2в1 много ви благодаря! Сега ще разгледам предложенията ви. Flowers Sunflower

# 98
Шо, а ти видя ли втората част на видеото на Ли Дзъ Ци? Тя качи и продължението днес.
Чаршафи от 100 % памук, домашно производство. Като започна от сеенето на семенцата памук, след това готовата реколта, обработването на памука, тъкането и на финал - чуден чаршаф с мотиви.

Itaewon Class - днешният 15-ти епизод

Този сериал е пълно безумие. Не разбирам защо бяха тези 15-ет епизода, след като всичко се обезмисли с финалната сцена - Пак Со Джун падна на колене пред чебола (а, че някак чудодейно оживя след такъв силен удар от кола беше ясно, все пак гледам корейско, там са с по няколко живота).
И за какво беше всичко? Бил с характер, имал чест, имал принципи, достойнство, но отново корейско падение пред парите и властта.  

Много слаби сериали заредиха корейците този февруари и март. Един след друг.
Hot Stove League вдигна високо летвата за мен през зимата и сега нищо не е като него, нито дори се доближава. Само корейска посредственост.

# 99
  • MJF
Мне , не съм. Но очаквах продължение. Ще го видя. Факир, факир е тази дама.

Филм! Чудесна находка. Първия му час определено все едно бях на водни процедури/масаж/медитация - т.е. пълен релакс. Направо ми идеше да си затворя очите по едно време, ама кой ще ми чете субтитрите Mr. Green
Every Day A Good Day / 2
Скрит текст:
От филмите които не са за коментиране а за гледане и усещане. В първия час всички тези варианти чайни церемонни направо както писах релакс. В последните 30 минути зачестиха включванията по живота на ГГ. Но човекът филм до края остана верен на дробия баланс и се получи една цялостна мирна напълно удовлетворителна и мъдра картина. Хареса ми цялата образност , включително  и на сентенциите за съсредоточаване , мишление и представяне на образи . Мда.
Haru Kuroki трупа успешни образи на екрана ми. The Emperor's Cook с охлюва,Nagi's Long Vacation с онзи контейнер с тревички/билки , сега пък с чай. Въобще голяма симпатяга.
Kirin Kiki също в главна и много очарователна роля тук. Светла ѝ памет.
Напълно доволна.
Нали се погодих скоро с търсачката та намерих "виновника" за това заглавие в Списъка ми. Wink
https://www.bg-mamma.com/?topic=1158678.msg39735517#msg39735517
Мда,  минахме по няколко пъти сезоните Tuon. Повторихме и годината на кучето със симпатичния съд. Цял не кратък житейски път проследихме.
Браво от мен на Tatsushi Omori  и каста.

# 100
Приятни почивни дни от мен и моя човек Хироши Абе!

# 101
O,Шош,радвам се,че си го гледала.Разкошен филм.

Young Blood Agency
Гледах първите 2 епизода.Крими,мистерия със симпатични герои.Не мисля,че съм гледала някой от тях,но няма значение.Големият бонус е,че епизодите са кратки - по 30 мин.
Очаквах да е като Guardian,но не е.

# 102
Казаха им на пенсионерите да пазаруват между 08:30 и 10:30 ч. (особено в големите градове), след това младите, но не. Кой ти чува и се пази.

Скрит текст:
Днес нашия Кауфланд беше пълен с пенсионери в ранния следобяд. Каквито са тийновете, такива са и възрастните. Дори ловя бас, че един тийнейджър ще ме разбере много по-добре. Деца почти не видях, но пенсионери колкото искаш.
И най-ценната суровина в момента е прясната мая за хляб, хаха. Тя липсва. Народът меси и пече, не си поплюва. Добре, че имам вкъщи доста пакетчета суха, че.... По-ценна е станала от златото. Обиколих четири големи вериги във Варна и никъде нямаше прясно кубче мая.

Hospital Playlist - епизод 2

Харесва ми сериала, а и тази схема на tvN да го излъчват само по епизод на седмица много ми допада.
А и само 12 епизода, мммм, чудно. Така корейското се понася много по-лесно.
Ще дойдат те до японската схема на излъчвване - един епизод на седмица с продължителност от 40-43 минути, че и доста сериали при японците отдавна минаха на режим 25 минути.

Чудих се с кой от героите на Соки или на Чонг Кьонг Хо ще я съберат невроложката и да, вече стана ясно. Кьонг Хо е изтеглил клечката. Страхотна връзка имат тези петима лекари (четирима мъже и една жена) и то още от студентските си години.

Убичъм тъ и аз тъ убичъм. Мляс, мляс, пляс, гуш и муш.
Това е откъс от предпоследния епизод на Forest. Изгледах го, но утре ще го коментирам повече.
Финално ще го нарисувам, но си казах основно само това, което ми хареса. Няма да се фокусирам върху клишетата. Ще бъда бяла и добра заради Хе Джин.

# 103
  • Чужбина
Ох, аз гледам реалити с бебета и се пукам от смях.

Ох, тоя Oh Ji-ho е толкова красив, а бебето му, горкото, много грозничко Joy

Оф, тоя Чанг Хьок как може да е толкова хубав значииииииии ...

Егати красивия нос ...

# 104
При нас е доста спокойно.
Скрит текст:
Ходих до мама да ѝ занеса някои продукти и почти нямаше хора по пътя. Тук-там пред хранителните магазини чакаха по 2-3 човека, всички с маски и спазваха дистанция. Възрастни хора не видях, нито деца. Направи ми впечатление, че на пазарчето за зеленчуци стоката е прибрана. В павилионите не допускат пазаруващи. Един продавач стои на кантара, друг на вратата. Казваш какво искаш, той ти подбира покупките и ти ги дава. Всички продавачи са с маски и ръкавици. Няма да се опипва стока, няма да се бутат, няма да недоволстват. Никакви продукти не липсват. Общо взето приятно съм изненадана от дисциплината. Може би предимството на малкия град и това, че доста хора живеят в къщи с двор, та могат да се възползват спокойно от хубавото време.

Разцъках днес Нетфликс, че до сега все не ми оставаше време. Пълно е с азиатски сериали и то не само от новите.

Общи условия

Активация на акаунт