Хипоспадия 7 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 44 653
  • 716
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте,а има ли някой детенце с хипоспадия,при което има две дупчици на главичката ?
и двата отвора ли са активни?
При Михаил имаше дупчица на границата между главичката и ствола от която излизаше урината, и друга, която имитираше нормалния отвор, но беше зарастнала, като с ципа.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 13:22 от marychery

# 391
  • Пловдив
Здравейте,а има ли някой детенце с хипоспадия,при което има две дупчици на главичката ?

Здравейте, моето детенце беше с две дупчици. Едната не се виждаше в началото, но някъде около 6 месец на детето се виждаше ясно. Не мога да кажа дали пишкаше и през двете, по-скоро не. Доколкото схванах за доктор Джинович това е без значение при операцията.

# 392
При Михаил имаше дупчица на границата между главичката и ствола от която излизаше урината, и друга, която имитираше нормалния отвор, но беше зарастнала, като с ципа.
Не мога да кажа ,но вчера забелязах че уринира от по малката,която е по надолу под другата.Това означава ли че може да има два уретера.
Здравейте, моето детенце беше с две дупчици. Едната не се виждаше в началото, но някъде около 6 месец на детето се виждаше ясно. Не мога да кажа дали пишкаше и през двете, по-скоро не. Доколкото схванах за доктор Джинович това е без значение при операцията.
коригира ли се едната Дупница?

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 14:47 от AnMary

# 393
Ani, не няма две уретри. Просто уретрата е по - къса и не излиза на върха. Идеята на операцията е да бъде затворена грешната дупчица и утретата да се изведе на върха на нормалната и позиция.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 22:41 от marychery

# 394
Здравейте! От скоро чета темата. Всичко за мен е ново и неочаквано. Преди три дни родих близнаците си. Още по време на раждането, неонатолога ми каза, че момченцето има повече кожичка или нещо като качулка не пишлето, което с една лека операция ще се оправи. Вече три дни нямам информация, какво всъщност му има на детето. Казват ми да направя консултация с уролог след изписването. От всичко, което чета, мисля си, че е хипоспадия. Ужасно притеснена съм и това неведение още повече ме отчайва. От темата се ориентирам за много неща, като за начало диагнозата да бъде вписана в епикризата. Понеже бремеността е ин витро, моля споделете ако имате наблюдения, възможно ли е хипоспадията да е в резултат на високия прием на утрогеста?

# 395
Здравейте! От скоро чета темата. Всичко за мен е ново и неочаквано. Преди три дни родих близнаците си. Още по време на раждането, неонатолога ми каза, че момченцето има повече кожичка или нещо като качулка не пишлето, което с една лека операция ще се оправи. Вече три дни нямам информация, какво всъщност му има на детето. Казват ми да направя консултация с уролог след изписването. От всичко, което чета, мисля си, че е хипоспадия. Ужасно притеснена съм и това неведение още повече ме отчайва. От темата се ориентирам за много неща, като за начало диагнозата да бъде вписана в епикризата. Понеже бремеността е ин витро, моля споделете ако имате наблюдения, възможно ли е хипоспадията да е в резултат на високия прием на утрогеста?
Здравейте! И при нас е като качулка - коронарна хипоспадия. Чела съм, че утрогестана води до хипоспадия. Аз не съм приемала, но диагнозата е факт. Пишете ми на лично ако искате, ще Ви оставя номер да контактуваме на вайбър. Педиатърът в родилното каза, че е нищо и никаква операция, но в действителност не е така Simple Smile

# 396
Krasyma  най - вероятни детето е с хипоспадия. Не се плаши, спокойно събери мислите си и се радвай на децата си. Хипоспадията подлежи на операция чак към 1,5 -1,6 г. Ще има време да изчетеш всичко подробно, и да обмислиш действията си. Като начало да, искай да има диагноза в епикризата на детето.

# 397

И при моето момче (пеноскротална хипоспадия) има две дупчици, едната е тази, от която пишка, а другата е "оригиналната" на върха, но от нея не излиза урина.

# 398
  • Пловдив

коригира ли се едната Дупница?

Да, след операцията има само една дупчица, там където трябва да си е. И двете преди това бяха под главичката, а не върху нея.

# 399
Здравейте,моля за отзиви ,който е ходил при доктор Пеев в Пирогов.Детето ми е с хипоспадия
Ето Ви още едно мнение за Пеев. Доста добре се запознах с хипоспадията (изчетох всички теми назад, имам и близки лекари, които много добре ми обясниха за какво става въпрос) - славата на БГ уролозите сред една част от лекарите е известна и директно ми казаха, че тук не могат да направят тази операция качествено. Друг познат лекар ни прати при Пеев (пред мен му звънна, че ще отидем) – прегледа бебето и каза, че е с пеноскротална хипоспадия. Зададох няколко въпроса, но явно отговорите, които трябваше да даде на него самия не харесваха, камо ли на нас. Една от констатациите беше 2 операции (поне това си призна, може би, защото ни праща познат), но докато дойде време за това „може и да се науча с една да го правя”. Другата констатация „ще се опитаме уретрата да се отваря на върха” – хората правят опити, като в лаборатория с мишки, само дето тук става въпрос за човешки СЪДБИ (една некачествено свършена операция води след себе си още много, а дори и невъзможност на по-късен етап за еякулация и нормален полов живот, за пластика и психологичния ефект от начина, по който ще изглежда пениса след интервенциите само може да се гадае). Едно от нещата, което шокира: Най-често срещаните усложнения са фистули (при около 15% от оперираните!!!!!! на фона на 2-3% при д-р Джинович, в Германия и мн. др. центрове, които имат опит в тази област), стеноза (стеснен канал) или дивертикули. Другото е, че всяко от усложненията се коригира с нова операция (а д-р Джинович с 10-15 мин интервенция). По средата на въпросите ми Пеев стана и си излезе, видимо ядосан, дори не подписа листа с диагнозата - на педиатъра ни занесох хвърчащ лист, разпечатан от сестрите само с диагноза – нищо повече, ни подпис, ни печат. Не мисля, че това е нормално поведение, при това, отивайки от името на негов колега. Само се спогледахме с мъжа ми в кабинета и той каза "Тук детето ми няма да се оперира".  Иначе е вярно и за лудницата, за острия тон на сестрите, докато разпределят кой за къде е. Всички чакат за един кабинет - за прегледи, за постъпване, за конкретен лекар - лудница безподобна. Мърляво, старо и занемарено е в чакалнята, коридорите и тоалетната. Какво може да очаквате от човек, който няма търпение да отговори на няколко въпроса и най-демонстративно става и излиза от кабинета без да даде обяснение, без да каже чао?
В допълнение проучвали сме Германия и Турция. Не искаме да чакаме да отмине пандемията, за да можем да направим консултациите – в тези държави искат задължително да прегледат пациента преди това и т.н. А и си поставихме въпросът с какво един средностатистически немски хирург/уролог е по-добър от д-р Джинович? Ако някой го интересува нещо по тези дестинации, каквато инфо съм събрала, ще му я дам.
Присъединявам се и към мнението на Emerald81.
По другия Ви въпрос с отворите: моето момче е с пеноскротална хипоспадия– и изглежда, че има отвор на гланса, където би следвало да бъде, но от там не излиза урина. Пишка от отвор, разположен преди тестисите.

# 400
Да това е голата истина."Учат"се,точат си касата и не им мигва окото какво причиняват на детето и родителите му.По лошият вариант за теб Lyo щеше да е,ако ти беше обещал чудеса и да му се довериш....

Колкото до това,че живее и работи в Сърбия-той сам си е избрал.Може да живее и работи където си иска по света,но той е избрал родината си.Малко инфо за него

Радош Джинович - водещ европейски урогенитален реконструктивен хирург, председател на ESGURS EAU (Общество на урогенитални реконструктивни хирурзи на Европейската асоциация по урология), председател на фондация „Сава Перович“ .

Европейската асоциация по урология (EAU) е водещата организация в Европа, осъществяваща клинични, практически, научни, образователни, изследователски и други дейности в областта на урологията. Това е най-голямата и уважавана такава организация в света. Мисията на Асоциацията е да повиши нивото на урологичните грижи в целия свят. Членовете на EAU са повече от 16 000 медицински специалисти от повече от 100 страни.
Радош Джинович - лидер по количество и качество на сложни хирургични урогенитални операции в Европа и света.

Д-р Джинович не само провежда операции, но и постоянно обучава други хирурзи, а Белград е активен център за развитие на съвременни технологии за урогенитална хирургия. Така на 21-22 септември 2018 г. в Белград се проведе Югоизточноевропейската среща на Европейската асоциация по урология SEEM18 . По-рано Белград, воден от д-р Джинович, също многократно получава водещи световни специалисти по урология на различни конференции и майсторски класове за обучението и обмена на напреднали знания, опит и хирургически практики.

Биография на д-р Джинович
Радос Джинович е роден през 1973 г. в Сърбия. В допълнение към сръбския език владее английски език и също частично знае руския език [разбира прост говорим език, може да говори малко, да чете прости изречения и да напише малко руски с латински букви. - приблизително. "Bladderexstrophy.ru"] .

Постоянното местожителство и работа на д-р Джинович е сръбската столица, град Белград. Там живее със семейството си и работи в няколко клиники. Д-р Джинович обаче не е щатен служител на тези клиники . Той наема операционни зали и отделения за пациенти, като същевременно работи за себе си и екипа си.

Една от основните клиники, на базата на която оперира д-р Джинович, е белградската клиника Бел Медик . Това е модерен мултидисциплинарен медицински център, предлагащ комфортен престой, модерно оборудване и оборудване за пациентите.
Специалността на д-р Джинович е общата и урогениталната хирургия.

През 1999 г. завършва Медицинския факултет на Университета в Белград със степен доктор по медицина (MD), след това преминава на стаж и практикува клинична практика за година от 1999 до 2000 г. в Клиничния център на Сърбия.

От 2000 г. до 2005 г. Радош Джинович оперира под наблюдението на проф. Сава Перович в медицинския факултет на Белградския университет. През 2002 г. преминава етапите на престижния медицински професионален изпит USMLE в САЩ, успешно премина теста по английски като чужд език. През 2003 г. премина успешно теста за оценка на клиничните умения CSA и сертифицирането на ECFMG Комисията.

Д-р Джинович чакаше блестяща кариера като хирург в САЩ, но през 2003 г. д-р Джинович взе важно решение - да остане в родината си, за да работи и учи с най-добрия реконструктивен хирург на XX-XXI век. - професор Сава Перович.

Академик Перович обучи д-р Джинович и му предаде легендарния запас от хирургическото му ноу-хау. През април 2010 г. професор Перович почина и оттогава д-р Джинович работи самостоятелно, като продължава да развива грандиозната работа, на която неговият наставник професор Перович посвети живота си.

Д-р Джинович наследи д-р Перович и след напускането му ръководи хирургическия екип на неговия наставник. Сава Перович имаше големи надежди за талантливия си ученик, завещавайки го да лекува хора независимо от пол, раса, религиозни вярвания и възраст, предоставяйки им най-добрите цялостни решения, които съвременната урогенитална медицина може да предложи.

Изминаха 5 години от заминаването на проф. Перович, когато неговият ученик д-р Джинович оглави през 2015 г. Обществото (сектор) на урогениталните реконструктивни хирурзи (ESGURS) на Европейската асоциация по урология (EAU), на което той все още е председател.

Работата на тази позиция е свързана с честите посещения на д-р Джинович в чужбина, което прави натоварения му график още по-интензивен.

Назначаването на д-р Джинович на тази длъжност беше универсално признание за хирургическия му талант.

Освен това д-р Джинович е член на много други професионални медицински общности: Европейското общество за сексуална медицина (ESSM), Европейското общество по педиатрична урология (ESPU) и други асоциации.

Също така д-р Джинович е председател на фондация „Сава Перович“. Тази нестопанска организация е основана от майстора по урогенитална хирургия, легендарният Савой Перович. Нейната мисия е да обучава урогенитални хирурзи по целия свят и да подобрява качеството на урогениталната хирургична помощ за хора с различни заболявания на пикочно-половата сфера.

Хирургични разтвори
Д-р Джинович извършва комплексно хирургично лечение в следните области:

хирургична корекция на наранявания, вродени и / или придобити аномалии на отделителната система и гениталиите,

възстановяване и пластична хирургия на органи ( пъпна пластика , гланулопластика , фалопластика , абдоминопластика, вагинопластика, клиторопластика, скротопластика и др.),

протезиране на пениса,

всички видове операции за преназначаване на секс M-F и F-M, операции с интерсексуалност,

уретропластика , създаването на неуретра с всякаква дължина,

корекция на вродени малформации на пикочно-половата система ( хипоспадия , еписпадия , exstrophy мехур , exstrophy на клоаката , крипторхидизъм, ектопична пениса, скрити пениса, и др.)

аномалии на матката,

инконтиненция на урина от всякаква етиология,

създаване neobledderov , увеличаване cystoplasty , стома Митрофанов , стома Монти ,

операции върху горните пикочни пътища, включително ендоскопска корекция на везикоуретерален рефлукс , нефропексия и др.,

кривина на пениса, болест на Пейрони,

уголемяване на пениса според медицински показания, вкл. използване на тъканно инженерство и технологични скелета ,

операции за рак на пениса, пикочния мехур в ранните етапи и др.

Списъкът на медицинските състояния, оперирани от д-р Джинович, е невероятно голям. Тя включва всички видове аномалии на вътрешните и външните полови органи при мъже, жени и деца, дисфункция и заболявания на пикочно-половата система.

За лечение на всяка болест д-р Джинович използва индивидуални разтвори. Тъй като всеки случай е уникален по свой начин, д-р Джинович не използва стандартни решения, но намира за всеки пациент индивидуален най-добър вариант, който ще му позволи да се отърве от медицински проблем възможно най-ефективно.

Креативността, индивидуалният подход към пациентите, третиране на пациентите като собствени деца, всеотдайността и всеотдайността са качества, присъщи на д-р Джинович.

Хирургичната корекция на Радош Джинович се отличава със сложността на решенията (д-р Джинович се опитва да реши всички проблеми на пациента с една операция, така че да няма нужда от повторни операции), нисък риск от следоперативни усложнения, висока естетика на оперираните зони, зашеметяващи козметични и функционални резултати.

Еписпадия, екстрофия на пикочния мехур и изгребни ями
Д-р Джинович е оперирал екстрофия на пикочния мехур при деца, обикновено от 3-месечна възраст.

Извършва първично затваряне с приближаване на срамните кости при малки деца. В по-стара възраст може да се извърши остеотомия, ако е посочено . За това е поканен ортопед-хирург с богат опит в провеждането на подобни операции.

Можете да прочетете за плюсовете и минусите на различните видове сближаване на срамните кости в статията: Преглед на съвременните методи за корекция на таза по време на екстрофия.

Затварянето на пикочния мехур може да се комбинира с едновременна корекция на еписпадии и фалопластика при момчета.

Процедури за лечение на екстрофия на пикочния мехур:

затваряне на пикочния мехур (създаване на анатомична кухина) и поставянето му дълбоко в таза,

удължаване на corpora cavernosa,

корекция на пъбопениалния ъгъл (гръбна кривина на пениса),

гланулопластика, скротопластика, пластична кожа на пениса при момчета,

генитална пластична хирургия при момичета,

абдоминопластика и пъпна пластика ,

корекция на везикоуретерален рефлукс (трансплантация на уретерите или въвеждане на насипни средства в устата на уретерите),

пластмаса шийката на пикочния мехур ,

cystoplasty увеличаване ,

Стома Митрофанов или Монти ,

други процедури, извършвани според показанията и назначени индивидуално.

Хирургичното лечение се провежда на етапи (най-малко 2 операции) и изисква задължително медицинско пред- и следоперативно наблюдение от лекари: уролог, нефролог, както и редовни прегледи на отделителната система.

Естрострофията на пикочния мехур, еписпадиите и клоакалната екстрофия са много сложни и сложни заболявания. И дори след успешна операция могат да възникнат усложнения, които трябва да бъдат своевременно идентифицирани и елиминирани. Това важи особено за всякакви процедури, свързани с пластичната хирургия на уретрата и шийката на пикочния мехур.

При възрастни пациенти, родени с екстрофия-еписпадия, Радош Джинович извършва генитална пластична хирургия, пластична хирургия на корема и пъпа, пластична хирургия на вътрешните органи, включително корекция на пролапс на матката при жени, обща фалопластика при мъжете.

Също така д-р Джинович извършва операции за създаване на новородени и увеличаваща цистопластика със създаването на задържащи стомати (според Митрофанов, Монти) при възрастни пациенти. Това важи особено за онези пациенти, които са претърпели уретросигмоидостомия в детска възраст и по-късно са развили усложнения и заболявания на горните пикочни пътища.

Вродени и придобити аномалии на отделителната система и гениталиите
Изброените по-горе заболявания са само малка част от това, което професионално прави д-р Джинович.

Арсенал от техници и задълбочено разбиране на анатомията на гениталиите и тазовите органи позволяват на д-р Джинович да извърши най-сложните операции, от които други хирурзи се отказват.

Ако вашето дете или възрастен роднина / познат има сложна комбинирана патология на пикочно-половата система, можете да се свържете с д-р Джинович, за да извършите дистанционна оценка на вашия случай и да получите план за лечение.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 14:10 от Зарко Петров 672673

# 401
Да това е голата истина."Учат"се,точат си касата и не им мигва окото какво причиняват на детето и родителите му.По лошият вариант за теб Lyo щеше да е,ако ти беше обещал чудеса и да му се довериш....
Прав си, Зарко, и направо съм благодарна, че поне беше честен. Предполагам, че все пак заради общия познат лекар и защото му зададох определени въпроси и видя, че знам за какво иде реч. Защото можеше да напудри едни способности и да ни уверява, че ще е една и т.н., както са лъгали други хора, които назад по темите са описвали.

# 402
На фона на всичко казано от Зарко, дано повечето родители успеят да оценят от каква световна класа е д-р Джинович, той има прекрасно отношение към пациентите си, отговаря на всички въпроси, никога не съм го видяла ядосан или с грубо отношение към родител, с децата се отнася като със свои. Разказала съм колко стресирана беше дъщеря ми на прегледа при д-р Джинович, как избяга и се скри, и с какво търпение доктора я изчака за да говори с нея и да я прегледа.
За сравнение, д-р Пеев е далеч от световната класа, но за сметка на това поведението му е доста високомено, а постиженията, доста под световните.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 20:04 от marychery

# 403
Аз съм с близнаци и то инвитро. Момченцето ми е с хипоспадия. Моите подозрения са същите като вашите за утрогестана и дори в самата му листовка много дребен шрифт го е пишело, че води до хипоспадия, но не съм го прочела. А съпругът ми го е прочел, но не ми го е споделил или аз съм отказала да го чуя като се предоверих на лекарите. Производителя на утрогестана и андрак....... крем е един и същи. Вие сама си правете изводите.
Късмет на малчовците и не се притеснявайте излишно. Ако желаете пишете ми на лично.

# 404
  • София
Интерсно ми е, след като има толкова много деца с хипоспадия, няма ли някаво обяснение за това състояние? От какво се получава?

Общи условия

Активация на акаунт