Хипоспадия 7 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 44 489
  • 716
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте искам да попитам как стоят нещата с парите.Трябва ли да се декларират на границата?Все пак не са малко
Нищо не декларирате минавайки през границата.

# 226
Благодаря!

# 227
  • София
И аз за парите, може ли с превод? Плащате при приключване на лечението или при операцията, или предварирелно?

# 228
  • Sofia, Bulgaria
И аз за парите, може ли с превод? Плащате при приключване на лечението или при операцията, или предварирелно?
В брой платихме на др Джинович лично на 2ия ден при изписването от болницата. За превод не зная може ли.

# 229
Може да се направи превод. Ние платихме така. Пишете му мейл, че искате да му преведете парите и той ще ви изпрати сметка, на която да му преведете парите. Ние не искахме да носим такава сума пари в брой, а с превод оскъпяването е 30 евро, може би, но е сигурно.

# 230
  • София
Аз ще използвам transferwise, ако е възможно с превод. Ползвала съм ги и преди за международни преводи, когато нашите банки искаха по 25Е за превод в ЕС.
Mоже да е полезна информация за някой. Таксите са смешни, няма да е повече от 1-2евро за превод.
Допълвам се, че това е таксата от евро в евро. При лева в евро е доста по висока (по ниска от на банката) ,но за нов акаунт първи превод преди време беше безплатен, сега не знам как е.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 00:41 от trikitil

# 231
Здравейте,има ли някое детенце което тези дни е пътувало до Белград и се е върнало? Ние трябва да отидем на 01.09, но се притесняваме че на връщане трябва да му се направи и на него ПСР,а той е на 1г и 7м.

# 232
Ние ходихме юли месец и като се върнахме си направихме тестове, за да отидем при бабите и дядовците. Много бързо взимат пробата и детето дори не плака много. Само се стресна, че всички бяха с маски, а той не ги харесва. По време на теста беше на 1г6м

# 233
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,има ли някое детенце което тези дни е пътувало до Белград и се е върнало? Ние трябва да отидем на 01.09, но се притесняваме че на връщане трябва да му се направи и на него ПСР,а той е на 1г и 7м.
Мисля, че на деца до 12 години не правят тестове. Проверете.

# 234
Здравейте! Нашата операция наближава,интересувам се от изследванията,които трябва да се направят на детето.Обръщам се специално към майките от Пловдив.Къде сте ги правили,от пръстчето или от вената на детето  е взимано кръв?
Доколкото виждам,че изследванията са кръвен анализ и анализ на урината.а знаете ли какви са останалите-PT (Prothrombine time),
PTT (Partial Thromboplastine Time) ?

# 235
Мисля, че на деца до 12 години не правят тестове. Проверете.

Сърбите неискат,българите искат.

# 236
И нашата операция наближава. Ще бъдем в Белград от 06.10 до 23.10.Четейки коментарите за начините на плащане, нещо за което не бях мислила до момента, искам да попитам някой с дебитна карта на място плащал ли е или няма такава опция? От вас разбирам, че в общия случай се плаща кеш или предварително по банкова сметка. И ако не може с дебитна карта, няма ли вариант да се наредят парите след като мине операцията от онлайн банкиране?
Вашите деца, тези които не са се обривали, плачеха ли когато ги мажехте с Андрактим? Моят се скъсва и след като попие става доста изнервен.
И понеже въпросите и страховете ми вече са извън всички граници, като съпричастни, ще попитам вас. Много се притеснявам да не забравим нещо.
1.Запазили сме и сме платили спането
2.Вече го мажем с Андрактим
3.Преглед при педиатър +кръвните изследвания няколко дни преди да заминем
4.Да следим ситуацията по границата и дали ще се изисква ПСР
5.Трябва ли ни някакъв специален документ, че ще пътуваме за операция, който да показваме на границата?
6.Понеже синът ми има адски много документи от различни прегледи, епикризи от престои в болници и т.н., роден е недоносен, но няма друго специфично състояние извън хипоспадията(освен запушени слъзни канали и нещо на сърцето, което ни казаха, че 80% от децата имат, но не знаят и да го третираме като здраво сърце), трябва ли тези всички документи да ги нося, превеждам или да ги изпратя предварително на д-р Джинович? И ако е хубаво да ги изпращам, преведени ли да бъдат или на български? Аз го попитах и него, но той каза, че ако няма нещо специфично, да не му ги изпращам. Общо взето голяма част от тези документи казват, че е здрав+епикризи, генетични изследвания и една операция от херния.Просто ми е неудобно пак да го питам за това, знам колко е зает.
7.Този час за преглед при педиатър в Белград в деня преди операцията предварително ли се запазва или автоматично Олга го прави за всяко дете с насрочена операция? Писах и в сряда миналата седмица, но все още нямам отговор.
8.Трябва да си вземем количка и всичките неща за хлапето от тук(1година и 6месеца),защото ще бъдем в апартамент запазен през airbnb, нямаше свободни, които да ни устройват от тези, които Олга предложи.
Пропускам ли нещо?

# 237
Miky_88, като изстискате от гела колкото грахово зърно, духовете за да се махне спирта, който му щипе. И моя син плачеше в началото, но после посвикна. Пусках му песнички, за да се успокоява.
Ние направихме кръвните 4 дена преди да заминем, но не можаха да му вземат кръв от вената и затова взеха от пръста. Носете си всички налични документи, за да ги види педиатъра. Ще разбере и на български какво пише, ако не ще ви пита. При него запазвате час на мейл sefbolnice@belmedic.com седмица преди датата на операцията. Като пишете, че е при Джинович, точната дата и кога ще ви е удобно да отидете на преглед. Отговарят почти веднага. Олга може да дойде с вас.
Олга би могла до ви даде количка, ако има свободна, но имайте предвид, че са много амортизирани. Ако нямате, по-добре си купете една лека тип чадър с легнало положение. Има и много евтини. Вземете си всичко, което мислите, че ще ви трябва за детето. Но имайте предвид, че там има ДМ и Лили дрогерии. В тях обаче няма храни в бурканчета за след година (в ДМ има 1 вид).
Имате доста време до пътуването, така че следете какво се изисква. Ние бяхме юни - юли и не ни искаха ПСР тестове, на границата само питаха за къде пътуваме.
За плащането може да преведете парите по сметка или да ги платите в брой. С карта не може, тъй като не плащате на болницата, а на лекаря. Пишете на Джинович да ви изпрати данни за плащане с банков превод. Ние наредихме парите ден преди да заминем.
Надявам се сте преценили да останете поне два дена след махането на катетъра, за да видите как пишка (ако е една операция) и пак може да минете на преглед, да да сте сигурни, че всичко е наред.
Най-важното е да сте спокойни и да внимавате преди операцията детето да е здраво.

# 238
Miky_88, като изстискате от гела колкото грахово зърно, духовете за да се махне спирта, който му щипе. И моя син плачеше в началото, но после посвикна. Пусках му песнички, за да се успокоява.
Ние направихме кръвните 4 дена преди да заминем, но не можаха да му вземат кръв от вената и затова взеха от пръста. Носете си всички налични документи, за да ги види педиатъра. Ще разбере и на български какво пише, ако не ще ви пита. При него запазвате час на мейл sefbolnice@belmedic.com седмица преди датата на операцията. Като пишете, че е при Джинович, точната дата и кога ще ви е удобно да отидете на преглед. Отговарят почти веднага. Олга може да дойде с вас.
Олга би могла до ви даде количка, ако има свободна, но имайте предвид, че са много амортизирани. Ако нямате, по-добре си купете една лека тип чадър с легнало положение. Има и много евтини. Вземете си всичко, което мислите, че ще ви трябва за детето. Но имайте предвид, че там има ДМ и Лили дрогерии. В тях обаче няма храни в бурканчета за след година (в ДМ има 1 вид).
Имате доста време до пътуването, така че следете какво се изисква. Ние бяхме юни - юли и не ни искаха ПСР тестове, на границата само питаха за къде пътуваме.
За плащането може да преведете парите по сметка или да ги платите в брой. С карта не може, тъй като не плащате на болницата, а на лекаря. Пишете на Джинович да ви изпрати данни за плащане с банков превод. Ние наредихме парите ден преди да заминем.
Надявам се сте преценили да останете поне два дена след махането на катетъра, за да видите как пишка (ако е една операция) и пак може да минете на преглед, да да сте сигурни, че всичко е наред.
Най-важното е да сте спокойни и да внимавате преди операцията детето да е здраво.
Gergana5,

Това за духването преди мазането ми е супер полезно. Благодаря, дано проработи!
А реално имаше ли някакъв разговор с д-р Джинович преди операцията? Той преглежда ли документите на детето или само педиатърът ще ги види? И този педиатър присъства ли на операцията или просто подготвя някакво "резюме" за детето? Прегледа пак ли е в Бел Медик или е другаде?
Имаме си количка тип чадър и си я обичаме, ще си вземем нея. Simple Smile Ясно е че ще сме като катун, но по-добре да вземем повече неща, отколкото нещо да потрябва и да го нямаме налично.
А вие с какво си изхранвахте детото? Питах Олга дали имат детска кухня(частна), но отговорът беше отрицателен. Моят не яде бурканчета и силно се надявам да има някой сносен ресторант или нещо тип бързо хранене с готвено за да не се налага да вися на котлона по 4 пъти дневно.
Искаше ми се да платя след като мине операцията от чисто суеверие, нямам друга причина. Затова питам за друг начин на плащане. Вероятно ще се наложи да платя кеш ако искам да е след операцията.
За съжаление детето ми е с доста тежка хипоспадия и операциите ще са две. Запазили сме 2 нощувки преди операцията, за да минем спокойно на прегледа, а не директно след пътуването и 1 нощувка след махането на катетъра. Така ни посъветва Олга.
За съжаление още от сега ме тресе нещо между вълнение и безпокойство, но ще се овладея. Ще направим всичко възможно за да е здрав, но за съжаление тези неща не можем много да ги предвидим с малки деца.

# 239
Miky_88, не дей да се стресираш излишно.
Аз ще започна подред. Кръвните изследвания трябва да направите възможно най-близко преди заминаването. Можеш да говориш с Олга да запази час за педиатър, или да си запазиш часа, по имейл в самата клиника. Всички документи можеш да носиш и на Български език - ние бяхме за последните 8 м. 4 пъти в Белград, и всички документи които носих бяха на БГ език. И д-р Джинович изчете всичко на български, и педиатъра, ние имахме и други консултации с лекари, те също се справиха безпроблемно с документите. Следи ситуацията по-границата. Аз подробно съм описала кое и как се случва. Към днешна дата се изисква ПСР тест за влизащите в Р. Сърбия - както за възрастните така и на деца навършили 12 г. възраст.За деца под 12 г. НЕ СЕ изисква ПСР  тест. Същото е и положението и за влизащите от Р. Сърбия в Р. България. Официално в досегашните заповеди на Министър Константин Ангелов  това не е опоменато, но има семейства които са се прибрали и ПСР е изискван само на възрастните. Очаква се днес да има нова заповед на Здравния министър.
Принципно квартирите които се предлагат около Болницата са изцяло оборудвани, но все пак огледай хубаво снимките на наетия от Вас апартамент - има ли всичко от което се нуждаете. Аз личнно си носих за Михаил всичко, което мислих, че ще ни е от полза - той е на 9 г. все пак.
В Болницата се влиза с маска, така че предвидете си такива.
Относно плащането - ние лично платихме кеш цялата сума. Но можеш и да я преведеш по банков път. Не мисля, че може да се плати с банкоматка карта. Операцията се заплаща лично на д-р Джинович или на Фондацията Sava Perovic Foundation, а не на Болницата. Ако искаш да ти бъде издадена фактура за плащането, тя отново е от Фондацията, а не от Болницата. Така, че предвиди си как ще Ви е удобно да заплатите сумата.
И последно, не се плаши. Всичко минава бързо и леко.
Успех.

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 15:49 от marychery

Общи условия

Активация на акаунт