Хипоспадия 7 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 44 621
  • 716
  •   1
Отговори
# 345
Амбулаторен лист на който да пише вида на хипоспадията, и че детето е с хипоспадия. Това е! При нас пишеше че предстои оперативна корекция.
Много благодаря! ☺️
Ще допълня marychery, че е адресирано до ТЕЛК (принципно те си знаят уролозите).  Вие само следете да има всички неща - подпис, печат, УИН на лекаря и да е от детски уролог. Да не ви разкарват, ако нещо е пропуснато.

# 346
Амбулаторен лист на който да пише вида на хипоспадията, и че детето е с хипоспадия. Това е! При нас пишеше че предстои оперативна корекция.
Много благодаря! ☺️
Ще допълня marychery, че е адресирано до ТЕЛК (принципно те си знаят уролозите).  Вие само следете да има всички неща - подпис, печат, УИН на лекаря и да е от детски уролог. Да не ви разкарват, ако нещо е пропуснато.
Може и да не е от детски уролог. Но да трябва да има всички необходими атрибути - УИН, подпис, печат. Аз дори от Токуда взимах печат и от централната регистратура освен печата на лекаря.

# 347
Много благодаря! ☺️
Може и да не е от детски уролог. Но да трябва да има всички необходими атрибути - УИН, подпис, печат. Аз дори от Токуда взимах печат и от централната регистратура освен печата на лекаря.
И в Пирогов има печат от регистратурата - ние бяхме там на преглед. На нашето писмо от ТЕЛК (за София става въпрос) пишеше детски уролог и затова стриктно изпълнявах всичко, че да не се заядат. Не исках да рискувам. Но щом може и да не е детски е добре. Simple Smile

# 348
Аз днес се сетих нещо - преди години в Правителствена болница работеше детски уролог - доц. Марин Минков. По думи на родители, той е бил блестящ детски уролог и хирург. Човека почина преди 14 години, след тежка операция на едно от дечицата , чиято майка пишеше във форума. Работел е по различни от на Пирогов методи. По мои спомени имаше ученик - д-р Гайдаров. Някой случайно да го е посещавал и да има впечатления? Според данни на интернет д-р Гайдаров сега е в болница Вита и мед. център св. Панталеймон. От мненията в супер док виждам, че има доста доволни.

# 349
Еххх,ако знаеш и аз колко хвалби четох за Пандаров и Момчилов....и стана тя каквато стана.

# 350
Зарко, знам, че си прав. Но по мои спомени, още пред години доц. Минков надвишаваше доста качеството на операциите в Пирогов, реанимацията беше самата стая на детето, в обятията на родителите му, и грижите бяха различни от тези в Пирогов. Затова и ми стана интересно, дали  някой е посещавал Гайдаров, и какви впечатления има. Дали бихме си спестили дори самото посещение до Пирогов за докумет за ТЕЛК, ако може да се отиде на друго място (изключвам Златинов в Токуда, той за мен не е решение)

# 351
Да това за ТЕЛК беше много полезно, защото и аз се опитвам да убедя,че няма нужда да е детски... Просто си спомних колко много изчетох за нашите "спецове"

# 352
За Гайдаров пише, че има опит както в детската урология, така и в урологията за възрастни. Доц Минков беше детски уролог. Затова и реших да питам, някой дали е ходил и дали има мнение.
Ако има доволни, той ще е алтернатива и за документи за Телк, за ехограф или други изследвания които д-р Джинович препоръчва да се направят в България. В никакъв случай Не питам дали би бил алтернатива на д-р Джинович. Ние също си изпатихме и сега, ако се наложи нещо знам, че Белград е на 3-4 часа път, отнася ли се за нещо извън ехограф и нещо рутинно сме там.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 18:06 от marychery

# 353
  • Хасково
Когато детето е с Телк и му се направи операция, какво следва? По точно, трябва ли някъде да се уведоми да речем в социалните, че е направена корекция, или когато изтече периода за който е Телк. Въобще каква е процедурата.?

# 354
Ако всичко е наред след операцията и няма фистула, не подновяване ТЕЛК-а след като изтече. Не се уведомява никой, освен личния лекар, за за е наясно със състоянието на детето.

# 355
  • Пловдив
Здравейте, подаването, уведомяването и обжалването на ТЕЛК решенията вече е възможно да става и по ел. път, но за съжаление само с ел. подпис. Все пак е възможност, информация тук:

https://www.pariteni.bg/novini/zdrave/pusnaha-nova-elektronna-si … ma-za-telk-236721

# 356
  • София
Здравейте, подаването, уведомяването и обжалването на ТЕЛК решенията вече е възможно да става и по ел. път, но за съжаление само с ел. подпис. Все пак е възможност, информация тук:

https://www.pariteni.bg/novini/zdrave/pusnaha-nova-elektronna-si … ma-za-telk-236721

Четох снощи и аз новините, но не разбрах-ел. подписа еднократно ли се закупува от НАП или трябва, за да работи, да се плащат месечни такси, докато ти трябва такъв подпис. Някой знае ли?

# 357
  • Пловдив

Четох снощи и аз новините, но не разбрах-ел. подписа еднократно ли се закупува от НАП или трябва, за да работи, да се плащат месечни такси, докато ти трябва такъв подпис. Някой знае ли?
Не съм чувала НАП да предлагат ел. подпис, по принцип ги издават определени фирми.

# 358
  • София
Сигурно греша нещо, не съм ровила по въпроса, както казах, но прочетох, че ел. подписа се заплаща и цената му била паднала.

# 359
Hoha, Телк решението е за определен период. След операцията то остава в сила до изтичането му. Ако детето има фистула, или някакъв друг проблем след операцията, или се нуждае от нова корекция, подавате отново документи за ТЕЛК.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 14:07 от marychery

Общи условия

Активация на акаунт