Хипоспадия 7 или деца с урологични заболявания оперирани в Сърбия

• 43 233
  • 716
  •   1
Отговори
# 570
Направихме вчера застраховки в общия трибуквен застраховател. За месец, без ковид и с намалението, заради тяхна карта, за трима ни излезе около 60 лв. С ковид е около 200 лв или малко повече.
Зелената карта влиза в цената на гражданската отговорност, така че всеки я има. Ние нямаме каско на колата. На границата, само на влизане в съответната страна - Сърбия или България, се представя малкия талон на колата. 
Ако сте си извадили талон за инвалидност, в Сърбия важи за паркингите и е безплатно, но май до 3 часа. Ние нямаме такъв, но пък спестява някакви разходи.

# 571
  • Пловдив
Ако сте си извадили талон за инвалидност, в Сърбия важи за паркингите и е безплатно, но май до 3 часа. Ние нямаме такъв, но пък спестява някакви разходи.
Спестява не само някакви разходи (които м/у другото не са малки), но и спестява доста главоболия, защото паркирането в Белград си е истинско предизвикателство.

# 572
  • София
В кои случаи може да се получи талон за инвалидност? Този Телк ни го издадоха без чужда помощ, в такъв случай ноже ли да се вземе талон?

# 573
https:// Здравейте може ли някой който сега се е върнал от Сърбия да опише всички разходи?
Здравейте!
Ние в момента сме в Сърбия. Това, което мога да напиша като допълнение е, ако можете да проверите докато сте в България дали някой от пътуващите има някакви задължения (основно глоби при шофиране), тъй като нас това ни забави на границата с около 40 мин и си е излишна разправия, свързана с попълване на документи и плащане (само с карта). Както са написали - квартирата е най-големият разход - 400-500евро. Имайте предвид, че тестовете в болницата се плащат само в динари. Храната е малко по-скъпа от България, както и горивото. Ако детето е с памперси Ви съветвам да вземете 2 размера - този, който му слагате и следващият по-голям. Ние си носим, но по спомен мисля, че 48 памперса на Пуф... Са около 18 лв. Вземете и по-големи дрехи поне 1- 2 размера, ние ходихме да купуваме нови.
Моловете работят, има страхотни неща, заведенията също, така че ако прецените може да предвидите и такива допълнителни разходи. Ние обменихме 1500 лв в динари и си взехме и пари в Евро. Поздрави!

# 574
АМмда, това за глобите го бях забравила. И аз имах глоба на мое име, и беше около 40 минутна разправия, аз не я платих веднага защото имах срок, изписан на документа от Кат за плащане. Но определено си беше  неприятна емоция на границата.
И да размера на дрехите трябва да е по голям. Ние също купувахме на бързо широки анцузи. Храната наистина е по скъпа, но пък в Сърбия правят страхотни намаления на дрехи и обувки.

# 575
Супер полезна информация, благодарим на всички. А какво носихте в самата болница за престоя за детето и майката? Имам предвид храна, вода, дрехи, памперси, документите са ми ясни.

# 576
АМмда, това за глобите го бях забравила. И аз имах глоба на мое име, и беше около 40 минутна разправия, аз не я платих веднага защото имах срок, изписан на документа от Кат за плащане. Но определено си беше  неприятна емоция на границата.
И да размера на дрехите трябва да е по голям. Ние също купувахме на бързо широки анцузи. Храната наистина е по скъпа, но пък в Сърбия правят страхотни намаления на дрехи и обувки.
При нас глобата беше от 2018 г., но излязла чак сега и ако се плати до 14 дни  от връчването й се намалява с 30%. А относно намаленията наистина има големи намаления в момента.
В болницата аз лично бях взела мн багаж, който се оказа ненужен. Препоръчвам ви да носите памперси, една цяла пижама, която да е с копчета (те дават, но нашата като се намокри не ни дадоха резервна), едно тънко одеялце, мокри кърпи, 1 - 2 чифта резервни широки дрехи, вода, мляко, любими играчки. Има осигурена храна и питиета за майката и детето за обяд, вечеря и на следващия ден-закуска. Но след упойката детето може само малко вода, после мляко или картофено пюре да яде.
Другото важно е бащата задължително да си направи тест, после може да остане докъм 22 - 23ч. след операцията. Отделно е възможно да има моменти и ситуации, в които майката да има нужда от подкрепата му,както се получи при нас.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 10:29 от teodora31

# 577
  • Пловдив
Супер полезна информация, благодарим на всички. А какво носихте в самата болница за престоя за детето и майката? Имам предвид храна, вода, дрехи, памперси, документите са ми ясни.

Документите са епикризи и изследвания преведени на английски. Други има ли?

# 578

Това са и паспортите на майката и детето.

# 579

И за майката ли трябва паспорт? Или може и с личната карта?

# 580
Аз си носих удобна дреха за мен. Пижамката за датето е на бел медик, и тя е съобразена с това да е лесна за смяна, обличане и на допир. Малките деца са с памперси, но при нас беше голяма драма обуването на бельо.Дори и като ни изписаха, помолихме да ни дадат една пижама на Бел медик, която после им върнахме.
Храна има предвидена за майката и детето, а може и да си закупите от ресторнта на болницата. Ние първите няколко дена купувахме за Михаил от там. След като се поуспокоиха нещата започнахме да си готвим. Носете нещо, което е любимо на детето и ще запълвате времето му, както и ще го разсейвате.
Паспорт е необходим само за детето. Родителите могат да минат границата само с лични карти..

# 581
  • Пловдив

Нали в Сърбия се влиза само с лична карта, този паспорт с каква идея трябва за болницата? Питам тъй като аз нямам само на детето изкарахме така ни казаха в полицията, че ние родителите сме с лични карти.

# 582
Yordanka87, необходим е само паспорт за детето. За родителите е необходима само лична карта. С паспорта на детето и личната карта, майката и детето се регистрират като престой в болницата. Бащата се регистрира на адреса на наетата квартира.

# 583
Аз си носих пижама за мен. Синът ми беше на 3г и вечерта спахме заедно на леглото. Стандартно болнично легло.
Имаше метална преграда, която вдигнах за да не паднем от едната страна. Simple Smile
Ние също имахме драма на сутринта при опита да обуем боксерките. Накрая му сложихме един голям размер памперс.
Също може да попитате/поискате при сутрешната визитация нурофен за детето. Защото при нас всичко беше спокойно до момента в който опитахме да обуем боксерките и тогава се оказа, че много го боли операцията и едвам го облякохме.

# 584

Това са и лична карта или паспорт на майката и паспорт на детето.
И за майката ли трябва паспорт? Или може и с личната карта?
На мен ми искаха и за теста, и при приемането в болницата паспорта. За остатъка от престоя ни отново ни искат паспортите за регистрация на адреса на квартирата, която сме наели.

P. S. СЛЕД РАЗГОВОР С ДР РОДИТЕЛ МИ КАЗА, ЧЕ СТАВА И С ЛИЧНА КАРТА НА МАЙКАТА. Ние имахме и паспорти и може би затова са ни искали тях. Извинявам се ако съм объркала някого.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 08:57 от teodora31

Общи условия

Активация на акаунт